Имам едни наследствени гори по врачанско . От известно време едни хора проявяват интерес да сечат срещу заплащане . Аз доста гора съм осякъл ама от държавния горски фонд
Та мисълта ми е как се формира заплащането на каква база . На декар ли на кубик извозен материал ли ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Гори
Свий
X
-
От: Гори
Какъв вид е гората? Колко дка е? Лесен ли е достъпа до нея за извозване на дървесината?Правена ли е вече сеч, каква фаза?Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Става въпрос за около 60 декара . Достъпа е добър около всичките парцели реално има някакъв вид път . Широколистна е и поне за последните 20 години не е сечено . То че от тая работа много пари няма как да се изкарат ама поне да знам ориентировъчно дали си заслужава разправиите и ходеното по оправянето на документите .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
По нашия край собственика на гората получава 28-30 лв за добит плътен куб. метър дървесина "на корен". Т.е. прави се горскостопанска програма и се прогнозира, че с тази фаза на сечта ще се добият по 5 м3 от декар. 60 дка по 5 м3 по 30 лв са 9000 лв., които получават собствениците. След това се извършва сечта и примерно се оказват 340 м. добита дървесина. Следва тези 40 м3 да се доплатят на собствениците. Това е във вариант близо до идеален, като се приема, че дървосекачите няма да Ви лъжат.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар