Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газова бутилка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газова бутилка

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Ъъъ, като бях в топлите страни и вентил нямаше с копче ами с кранче дето я държи я не а и бутилките бяха по-ръждиви от най-загнилата короза
    Ама за 20 лв не си струва просто (то и 100 лв не си струва - от линка на Кайсаря, ако са по-читави), това стига тия датчици да работят де

И аз имам италиански стандарт с кранче, но пак си има редуциращ вентил
    Просто винаги си стои отворено кранчето.
    Газовия ми бойлер се пали с пиезо, което се задейства с отварянето на крана на мивката или душа. Трябва ли винаги да отварям вентила преди това и да го затварям после...?
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Добре де, у нас ползваме газови бойлери и котлони от поне 35 години. Свирки няма, а вентилите са пстоянно отворени.
      Късмет ли ще е ...?
      Не че имам нещо против вземането на мерки за безопасност, ама на моменти има много вманиячаване...
      Така е.. Обаче един път да видиш цялото семейство на твой съученик с две малки деца узъбено и ти държи влага до края на живота ти... Даже препоръчвам датчик вързан с магнетвентил да спира газта. Щото вентила може и да е прекрасен, но от уреда да протече. Или от някоя връзка. Има ги по фирмите...
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
        В къщи пък, газта се пуска и спира само от вентила на бутилката. Кранчетата на котлона (печката) не се затварят. Ползват се само за регулиране на силата на пламъка.
        Приемам съвети и критики...
        Защо да критикувам?
        На вилата имам газов котлон четворка , тип каравана(кемпер).
        Не си знае годините, но преди да го вкарам в употреба го разглобих на съставните му части и старателно го почистих и проверих за течове.
        Ако кранчетата са си наред, няма да пускат в никой случай на положение "затворено".
        Нов маркуч, проверка на вентила, проверка на уплътненията и това е .
        Бутилката и е в шкафа и крана и е постоянно отворен, а вентила няма джаджа за затваряне. Има само регулировка на дебита.

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
          То газта специално я правят миризлива, та да няма нужда и от свирките. И тря си с постоянен двоен синузит, та да не ти направи впечатление ако има газ.
          Само, че забравяш нощта, когато се спи...

Коментар

В кемпера имам такъв датчик,и да ви кажа-спя по-спокойно!

Пробвал съм го със запалката-пищи яко!
            088пет722пет99
            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
              Само, че забравяш нощта, когато се спи...
              Верно, за това най-сигурно е да има навик да се щрака вентила на изключено. И моята бутилка ми е на терасата, в специално за нея си място, та и да изпусне, нема стане беля. Та си е добре да има свирка, ама на тая за 30кинта вяра едва ли ще имам. По-добре нещо кемперско, оригиналдъ да е, като ще пази.
              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Спор няма.
                Shit happens...

Коментар

Депозитът за бутилка от Топливо е 60 лв. Може да им се обаждаш да я заменят ("безплатно"), а може и сам да си я носиш до пункт за пълнене (на бензиностанция не е добра идея, че стават грешки. Не, че не съм го правил.....). От Топливо пълната е 30 лв., на пункта - 22. Зареждат се точно с 10 кг. пропан-бутан, което не е точно така при предварително напълнените. Аз с едно зареждане (от пункта) изкарвам към 3 месеца, като почти изцяло се готви на газ. Бутилките имат срок на годност 5 г., който не е добре да се пренебрегва. Ако е изтекъл, носи се за проба, която струва около 50 лв. Та затова аз като се чудих да купувам ли и нова или стара да е, реших, че по-удачно е да си я взема назаем и като и изтече срока, да си я подменя ...
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Зависи за какви кранове и вентили става дума, от едната винаги си има пълното налягане. Затова с депозита и последваща смяна на бутилките , дори да е само теоретично(но не е), елиминираш част от притесненията за уплътнения, вентили, препълване.
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Къде ги има тези свирки и с батерии ли работят?Стават ли за монтаж в колата,или пискат при много висока концентрация на газ,демек след дъжд-качулка?Аз си търсех за колата,но намерих само някакви италиански за 400лв,и то на 220 волта

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                        ...... Даже препоръчвам датчик вързан с магнетвентил да спира газта. Щото вентила може и да е прекрасен, но от уреда да протече. ........
                        Тогава по закона на Мърфи ще протече от вентила на самата бутилка. Иначе идеята е добра. Най-сигурно е каравана схема но е много неудобна.
                        Ако може шкафа с бутилката да има дупка към природата е най добре. Като на лодките.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          Тогава по закона на Мърфи ще протече от вентила на самата бутилка. Иначе идеята е добра. Най-сигурно е каравана схема но е много неудобна.
                          Ако може шкафа с бутилката да има дупка към природата е най добре. Като на лодките.
                          Ами този датчик освен че спира газта също и пищи, така че ...

Коментар

Аз преди 7-8 години си взех бутилка от Топливо. Оставих депозит от 40 лв. Пазя си още бележката. Винаги съм я зареждал на газстанция, така че у мен си е същата бутилка. Сега се чудя, дали да не си върна бутилката и да си купя нова? Депозитът ми е 40 лв,, а нова бутилка е 60-70 лв някъде. Тази старата е на доста години. Доста поолющена и с няколко ката боя по нея. Или пък просто да я заменя в някой пункт на Топливо?
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Аз бих я заменил. Може на теория да остават 2-3 години живот, но знае ли се.
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Добре де, защо поне от време не се сменяват на стотиците пунктове, дето ги има винаги?
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X