Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения и съвети относно бензинова коса Alpina Star 31 D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнения и съвети относно бензинова коса Alpina Star 31 D

Таа, понеже бях пощурял да си купувам такова чудо, днес се разходих до бриколажа с намерение да търся някакъв китаец и въпросната джаджа ми изпадна много изгодно. Ама понеже никога не съм имал такова чудо, очаквам съвет относно как да го ползвам грамотно. Купих и една корда, която е някакъв плетеняк, щото ми я похвалиха (като свърши оригиналната ще я пробвам що за стока е). По-скоро интересът ми е към дисковете. Дайте акъл кой за какво и как се ползва, че от инструкцията не ми стана много ясно, освен основните техники за работа.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

От: Мнения и съвети относно бензинова коса Alpina Star 31 D

Дай картинки де!
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Ей я на...:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2137.jpg
Прегледи:1
Размер:96.4 КБ
ID:5539229

Име:DSCN2138.jpg
Размер:183.0 КБ
ID:5539230

Име:DSCN2139.jpg
Размер:194.7 КБ
ID:5539231

Име:DSCN2140.jpg
Размер:131.3 КБ
ID:5539232
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Име:viewer.png
Размер:44.8 КБ
ID:5539237 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:viewer (1).png
Размер:56.4 КБ
ID:5539239
        Ето тук е описано с каква глава какво се коси и подрязва.
        Из "Златния телец"

Коментар

Бе то инструкция и аз си имам (и даже я прочетох), ма не ми стана съвсем ясно каква е разликата между 3 и 4 лъчевите дискове. Пише, че с тях мога да си сека клечоряци до 2 см, ама дали няма да види зор механиката при това упражнение? За тревите ми е горе-долу ясно, обаче ми се иска да изсека едни къпинаци. Според инструкцията трябва да ги дробя отгоре-надолу, което ще ме вкара в приключение с почистването след това. Или просто да си ги оставя да изгният и после да прекопая мястото? Нищо не разбирам от земеделие, овощарство, градинарство и какво да е, свързано с растителност.
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Здрасти Куздов , на село ползвам от 1 година бензинова коса на Райдер, значи с кордата без проблем съм рязал къпиновите храсти, но задължително ползвай защитни очила и плътни работни дрехи!, от дисковете най-вършат работа тези с острите зъби приличащ на циркуляр, другите с 3 и 4-те зъба (еб..ат) майката на косата и се скапваш от гадните вибрации, не вършат почти никаква работа, ползвам главно циркулярния диск, с него режа малки дървета - диви орехи например не по-дебели от 5-8см, и жилави храсти.
            Друго важно нещо, когато свършиш да работиш за известен период косата, задължително израдходвай цялото гориво, че маслото което остава при изпаряването на бензина в карбуратора, почва да запушва жиглъора и няма палене. Това от мен

Коментар

Ще добавя към горния пост, че от къпинака няма отърване ако не се справиш с корените. След три месеца ще са плъзнали пак. Това го казвам от личен опит/40 години в къща с двор/. Специално според твоята инструкция, за къпините би трябвало да ползваш дисковете от подточка d). Нищо не ти пречи да опиташ и ти с трилъчевите дискове, независимо от виждането на колегата. Защо пък при тебе качеството да не е по-високо. Може да режеш и вертикално и хоризонтално/по инструкция/. Успех!
              Из "Златния телец"

Коментар

Това за дисковете съм го чувал и вероятно има логика ако се секат дебели пръчки. Но не заминава ли кордата много бързо като се секат къпини? При мен са доста - около 200 квадрата и адски ми се ще да ги ликвидирам. Ама сега няма влизане и трябва първо да ги окълцам отгоре, а после да играе мотиката и лопатата. Тоя трилъчевия го заточих по цялата дължина на ръба, че оригинално беше заточен само в краищата. Не знам дали е редно, ама ми се види логично да му е по-лесно с по-голяма режеща повърхност.
                Последно редактирано от kuzdov; 21-11-13, 23:12.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Твоя модел - 31Д, се води по инструкция мотохрасторез. Може да е по-як от Райдера.
                  Из "Златния телец"

Коментар

1,5 коня е. За по-як не знам, но се надявам материалите в него да са по-качествени. Въпреки, че я купих на цена под тия на китайските... Като я палихме за проба ми направи впечатление, че работи значително по-тихо от тия, които чувам по улиците и запали изключително лесно.
                    Последно редактирано от kuzdov; 21-11-13, 23:59.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X