Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да направя соларна лампа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да направя соларна лампа

Здравейте!

Интересува ме, как да си направя соларна лампа, която да събира слънчева енергия през деня, а вечер да осветява като нощна лампа в коридора на апартамента.
    Знаете ли как да го направя? Директно със соларен панел, акомулатор и лампи, или ще трябва и контролер? Някой правил ли е подобно нещо?

От: Как да направя соларна лампа

Едва ли някой го е правил, защото е безсмислица от икомическа гледна точка.
    Можеш да си осветиш коридора с дежурно осветление от 2-3Вата, което обезсмисля разходите за каквато и да е соларна система.
    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Добре де, ами панел /25 лв/, през контролер /20-30 лв/, захранва и зарежда акумулатор 12V. Последният захранва лампата, радио и т.н.
      Казват, че когато акумулатора е зареден, контролера спира зареждането. Когато има нужда, да се зареди, пак го пуска ..
      Нещо ме кара да си мисля, че такава лампа, за по-малко от 100-тина лева, става вечна. Като само акумулатора се амортизира и се подменя.

Коментар

По разните вериги продават готови такива, но за градинско ползване. Мисля си, че може на една готова лампа да се удължат кабелчетата от панелчето до подходящото място, огрявано от слънцето и си готов.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Колега, ако Русев ти говори за осветления - слушай го!

Всъщност, не само за осветления - пак го слушай.

Коментар

Първоначално публикуван от Ат.Атанасов Преглед на мнение
            Добре де, ами панел /25 лв/, през контролер /20-30 лв/, захранва и зарежда акумулатор 12V. Последният захранва лампата, радио и т.н.
            Казват, че когато акумулатора е зареден, контролера спира зареждането. Когато има нужда, да се зареди, пак го пуска ..
            Нещо ме кара да си мисля, че такава лампа, за по-малко от 100-тина лева, става вечна. Като само акумулатора се амортизира и се подменя.
            Ако те влече съвсем възможно е да си направиш такава система.
            Но ако сметнеш за колко години тези ХХХлв ще ги изразходи една 3 вата лампа може би ще се откажеш.
            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X