Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подаряват ли се цветя на "Господина" ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подаряват ли се цветя на "Господина" ?

Колеги, утре е първият учебен ден и имаме с жена ми голяма чуденка.
    Щерката ще е 5 клас и новата и класна ще е мъж. До сега беше ясно - по празници се носят цветя на "Госпожата", демек класната, но вече е "Господин"....
    Дайте съвет, че да не се излагаме - редно ли е да му носи цветя (да не се засегне случайно човека) или не трябва.

От: Подаряват ли се цветя на "Господина" ?

Няма да се изложите. Посъветвайте се в цветарския магазин какви цветя да купите за случая. Няма бутилка да му носите за първия учебен ден .
    LZ1AIV

Коментар

Още повече малката сладурана да му ги поднесе със свенлива усмивка - "Заповядайте, господин учителю"! Определено няма да се изложите!
      "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Според мен ако не му подарява нищо, нЕма пък никакъв начин да се засегне, а и за нея и за вас ще е по-лесно.
        Пети клас е вече достатъчно сериозна възраст, за да прецени само детето дали иска да подарява или не. Т.е. може да се притеснява, особено ако се окаже самичка в тази инициатива. Още повече, че този класен вероятно ще бъде още няколко години, през които тя и нейните връстници ще навлязат в пубертета, и може цветята сега да станат повод за шеги тогава. А и ако сега се подарят, логично е да се подаряват и в следващите години, когато младото момиче вече ще е с друг акъл и може хептен да не и е по вкуса. Освен това за начина на приемане си е и до човека, а в случая явно е непознат. Моят съвет(без да съм родител, нито пък специалист) е да оставите детето да реши този въпрос, а най-добре е и то да направи това чак догодина когато ще познава даскала и ще знае дали му подхожда, дали заслужава и пр. Сега по-добре не си създавайте допълнителни притеснения.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Не виждам проблем. Ако даскала е толкова кух, че да се засегне, тогава няма значение дали цвете ще му подари или дилдо.
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Цветята са израз на уважение към учителите и професията им, така че не виждам който и да било учител да се обиди от това че са му подарили цветя, било жена или пък мъж.

Коментар

Така е за уважението, но то понякога е добре първо да се спечели. Ако е читав няма да се обиди от липсата на цветя сега, пък и ще си ги получи впоследствие догодина и/или на "завършването". Освен това една китка сама по себе си нищо не прави, едно време и най-големите калпазани подаряваха цветя, а на другия ден побъркваха даскалите... Уважението не е в цветята, то е в цялостното отношение към даден човек. Друг вариант е, даскала да е нЕкой чешит и хич да не заслужава нищо, или пък непукист, или пък...недай си Боже извратеняк...или да печели уважение с бой... и,ии да не продължавам... Ама тоя пусти даскал не ми е никакъв, за да ме е грижа дали ще се засегне от цветя, как ще ги приеме и пр, но ме е грижа дали детето има нек'ви притеснения по въпроса. И ако на него не му се занимава, аз лично не бих го карал насила, освен може би в първи клас, за спазване на традицията.
              Всичко това само мое мнение, не го налагам на никого.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Нашият класен също е господин (мен това много ме удовлетворява, а в училището има и още учители мъже). Явно е достатъчно печен да предвиди подобни главоблъсканици, защото прекрати радикално всякакви нездрави мисловни процеси, поръчайки си букет от 27 рози (толкова души е класа) и никакви индивидуални блясъци. В същият момент, СМИ-тата масирано пропагандираха някаква дивотия случваща се в Южния парк - изработване на букети за първия учебен ден от вторични суровини...
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

В крайна сметка подарихме. Нищо помпозно, все пак.
                  И другите подаряваха, явно са нямали моите дилеми

Коментар

" Господина цветя не пие!!! "

При нас дилема нямаше - господина е симпатичен 25-годишен младеж, който предварително беше ни успокоил, да не се терзаем.
                    Без цветя ( и без бутилка, естествено - първия ред от поста е готин майтап само).

Коментар

А ако е такъв(класният), като мене, дето се кефи на цветя и растения, със сигурност ще си ги натопи, докато не изсъхнат като хербарии..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X