Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Глина DAS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Глина DAS

Момчета, наскоро си купих глина за моделиране от най-голямата верига хипермаркети за детски стоки.
    Една такава бяла, но не е полимерна. Някой знае ли какво трябва да и добавя за да стане по-мека.
    Не става само с нагряване, защото ми трябва да остане мека поне 2-3 дни. Купих си омекотител за полимерна
    глина, но няма ефект. Пробвах и с вода, но при изпичане водата се изпарява и глината естествено се напуква. Някакви идеи?

От: Глина DAS

С вода е добре но след като си завършил с модела трябва да се изсуши и тогава се пече.
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

Коментар

Не се ли месеше с олио?
      Поне това си спомням от часовете по трудово?
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Да и аз си мислех нещо мазно. Олио или безир...

Коментар

И аз имам детски спомени за олио.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Сончето (son4o) се занимава с моделиране и глина. Тя ще ти каже компетентно мнение.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от motley Преглед на мнение
              Момчета, наскоро си купих глина за моделиране от най-голямата верига хипермаркети за детски стоки.
              Една такава бяла, но не е полимерна. Някой знае ли какво трябва да и добавя за да стане по-мека.
              Не става само с нагряване, защото ми трябва да остане мека поне 2-3 дни. Купих си омекотител за полимерна
              глина, но няма ефект. Пробвах и с вода, но при изпичане водата се изпарява и глината естествено се напуква. Някакви идеи?

Здравей!
              Преди време си закупих подобна глина, за да пробвам .... но бях ужасно разочарована. Бих казала - това не е глина
              Не помня дали беше същата, но подобна - имайки предвид, какво се предлага.
              Тя не позволяваше слепване и изобщо натрупване на обем. Работата ми с нея ми напомни единствено работа с пластелин, оформяне на шнурчета, рязане и подреждане някак. Оставих я .... разочарована.
              Относно твоето питане, мисля, че няма начин да я "омекотиш" или поне не си струва. Пипайки я с намазнени ръце например, да речем мас, да, може би ще стане по-мека, но би засилил това да не позволява обединяването на отделни обеми, а това всъщност си е моделирането.
              Аз бих те посъветвала да я оставиш
              Най-доброто, което ти предлагам е да си потърсиш бяла шамотна глина. На женският пазар продават грънчарите.
              Аз съм купувала цели стекове от по 15 кг.
              Търси фина, защото има и с по-едър шамот. Тя също е добра, но за керамични изделия и по-масивни пластики, защото дава по голяма здравина при граденето.
              Та с фина, бяла шамотна глина истински ще се насладиш от моделирането, повярвай ми!
              Можеш да работиш месеци една пластика, стига грижливо да я завиваш в влажен парцал и найлон отгоре, така запазва влагата си.
              Позволява във всеки един момент да отнемаш и добавяш нови парчета да ги свързваш, замазваш изцяло.
              Единственото което е сложно, че след като изсъхне готовото изделие, изисква печене, а за тази глина са нужни към 1000-1100 градуса.
              Аз моите пластики ги изпичам в университета, защото имам възможност, сега уча.
              Ето една снимка - в процес на работа.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0006а.jpg
Прегледи:1
Размер:32.1 КБ
ID:5498256

... А напукването на пластиката се получава при съхненето, от разликата в дебелините.
              Когато пластиката е завършена, следва да се изчисти отвътре - да се изкопае сравнително с еднаква дебелина навсякъде, за да може да съхне равномерно. По-тесните елементи съхнат по-бързо от по-дебелите и тогава се пука.
              Може би знаеш всичко това ....ако е така, прощавай, не те познавам
              Не знам дали ти бях полезна.
              Това е моят съвет. Според мен, не можеш да моделираш с такава глина, нямаш свободата на движението на пръстите, ... можеш да режеш и сглобяваш елементи.
              Последно редактирано от Son4o; 02-07-13, 09:59.
              Заминавам. За дълго. В себе си. Оставям ключа ... там ...

Коментар

Здравейте,
                Аз работя с такава глина. Това е самосъхнеща глина! Не се пече. Каквото направиш просто го оставяш за два дни. Съхне с около 1см. на денонощие - може би ти се напуква защото я печеш.. Начин за размекване поне за сега не съм намерил - но номерът да я задържиш мека дни наред е да я пръскаш с вода (по време на работа) с пръскалка и да я завиваш с плик.
                Глината става само за определени неща.

Само да добавя към поста си по - горе.
                На този линк може да видиш неща от тази глина : https://www.facebook.com/ClayfiguresfromIv
                Тази страница във Фейсбук е с неща правени само и единственно за удоволствие. Не се продават.

Коментар

Първоначално публикуван от MOYA Преглед на мнение

Здравейте,
                  Аз работя с такава глина. Това е самосъхнеща глина! Не се пече. Каквото направиш просто го оставяш за два дни. Съхне с около 1см. на денонощие - може би ти се напуква защото я печеш.. Начин за размекване поне за сега не съм намерил - но номерът да я задържиш мека дни наред е да я пръскаш с вода (по време на работа) с пръскалка и да я завиваш с плик.
                  Глината става само за определени неща.

Само да добавя към поста си по - горе.
                  На този линк може да видиш неща от тази глина : https://www.facebook.com/ClayfiguresfromIv
                  Тази страница във Фейсбук е с неща правени само и единственно за удоволствие. Не се продават.
                  Изпълнението ти е прецизно и точно. Чудя се как такива детайли са се запазили статични при този гъвкав материал. И аз опитах нещо със самосъхнеща глина, но дали понеже беше от евтина марка, макар че се обработваше добре след около 2 часа пукнатините, които се образуват по време на работа станаха невъзможни да се затварят; допълнително намокряме също не помогна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X