Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колани, тиранти, чанти за кръст и др.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колани, тиранти, чанти за кръст и др.

Тази сутрин се замислих, че не съм чел в нашия форум такава теми, а ще ми е интересно кой какво има да сподели.

За тиранти и колан за кръста има по малки писано във "Викито", но наистона е много постно.

Ползвам колан от ученическите си години, за да не ми падат гащите, дядо ми лека му пръст на работните си панталони беше вързал канап, сизал. Като влезнах в казармата разбрах, че колана е част от екипировката необходима за водене на война. На него се закачаше кобур, паласка, манерка, запалка и др. Беше от естествена кожа с месингова катарама. Още си го пазя някъде из къщи. На колана е висяла сигналната тръба, кобура за знамето на сътоветната бойна единица, а в по-древни времена и кожената кесия за огниво, тютюн, барут и куршуми.

Тиранти съм забелязал, че ползват в повечето случаи пълни хора, на които обиколката на кръста /талията/ е по голяма от ханша и ако панталона е вързан с колан има възможност да падне. Виждал съм и хора с нормално телосложение да носят тиранти, но по-рядко. Според мен тирантите са повече писък на модата отколкото необходимост, но е мое субективно мнение.

На колана се закачат разни неща, като ключодържатели, калъфи с фенерчета, инструмент/мултитул примерно/, очила, телефони, радиостанции, ГПС, съдове за напитки и много други малки нещица, които човек трябва да мъкне със себе си в ежедневието си и да не ги изгубва/забравя лесно. В много професии също колана е задължителен атрибут за лично сигурност и безопасност, и закрепване на инструменти.

В комбинация от колан и чантичка се получава много удобна чантичка за кръст /хюмнетка/, която служи за съхранение на документи, пари и инструменти. Важно е да е сигурно закрепена за кръста.

Всички тези неща могат да се изработят от кожа /естествена и изкуствена/, платове/тъкани и различни синтетични материали /найлон/. Катарамите най-често са от метал, но има доста от пластмаси и др.
    Естествено, че тези атрибути се развиват и променят от модните тенденции с различно ниво на практично насоченост и за красота и лукс. Някои са произведения на изкуството.

Интересно ми е да споделите Вашите виждания дали ползвате колани тиранти и други принадлежности и кои материали и производители предпочитате.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

От: Колани, тиранти, чанти за кръст и др.

Коланите, за задържане на панталоните и коланите за прикачен инвентар трябва да се различни. Иначе ти падат гащите..
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

От години ме гони някаква простотия да си купувам колани. Сигурно съм събрал 50тина от които повечето са зелени и брезентови. От всичките тия нося само един-единствен вече 8-9 години Натиснете снимката за да я уголемите

Име:an.gif
Прегледи:6
Размер:9.8 КБ
ID:5480926
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
        От години ме гони някаква простотия да си купувам колани. Сигурно съм събрал 50тина от които повечето са зелени и брезентови. От всичките тия нося само един-единствен вече 8-9 години [ATTACH=CONFIG]581614[/ATTACH]
        На всеки се случва с различни предмети. При мене е така с ножовете...
        При моите 130см обиколка съм доста капризен на колани и при мене са консуматив. Това беше, докато от един производител в ж.к. Хаджи Димитър (бих казал фирмата с удоволствие, макар, че е позната на много хора тука, но пусти правила...) ми направи по поръчка няколко - и за ежедневно носене, и за уикендно позване с триточково закопчаване и на тях кича нож, чантичка и всякая всячина, която ми е нужна край язовира... На тези за ежедневното носене ако закича нещо повече от някой фолдър и почват да ме предават
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Аз колан не мога да нося. Просто ме дразни.

Коментар

Коланите си ги правя сам,естествена кожа,тока каквато ми хареса,намерих скоро едни Български ляти,много здрави,клипси с подходящ цвят и така,и аз като дроба имам доста,но от всичките нося един от над 13 години,и колкото повече го нося толкова по хубав става !Готови не си купувам първо защото евтините нестават за нищо,а наистина хубавите са безбожно скъпи а за 20-30 лв си ги правя по хубави от най-скъпите в магазина ! Дядо ми беше много едър борец навремето и той си ги правеше сам само и единствено от естествена кожа,та от него знам и аз така !
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              Коланите си ги правя сам,естествена кожа,тока каквато ми хареса,намерих скоро едни Български ляти,много здрави,клипси с подходящ цвят и така,и аз като дроба имам доста,но от всичките нося един от над 13 години,и колкото повече го нося толкова по хубав става !Готови не си купувам първо защото евтините нестават за нищо,а наистина хубавите са безбожно скъпи а за 20-30 лв си ги правя по хубави от най-скъпите в магазина ! Дядо ми беше много едър борец навремето и той си ги правеше сам само и единствено от естествена кожа,та от него знам и аз така !
              Защо тогава не ги представите тук със снимки?
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X