Обява

Свий
Няма добавени обяви.

" Изберете " българското

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: " Изберете " българското

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Ти имаш предвид нещо от 2000год, но под рубрика: "Старото качество" - масовото разбиране е за неща много отпреди това. Най-малкото, няма как да е друго яче, след като се говори за по двайсет и пет години експлоатация, приключила преди десетина. Станьо и за бойлер от `70-та пише.
    Тия бойлери от 70 година тежат по 50 кила и затова са здрави. Моя тежи 20 и сам го дигам.
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Е?
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        И не само в ТЕСИ, а и в другата голяма фирма произвеждаща бойлери в Шумен-Sunsystem. Те работят главно за износ де, но няма значение.

Реалността е следната: Няма никакви технологични пречки да се произведе бойлер с по-дебел водосъдържател, но се правят от възможно най-тънката ...
        Два бойлера съм купувал от тази фирма и с 2-та имах проблеми. След отстраняването им работят и до сега.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Две неща забелязвам в тази тема които имам чувството че никой не забеляза:

Първото е липсата на реакция по това:

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
          ...и понеже в завода бяха пропуснали да вържат корпус към "0 " биеше ток по корпуса...
          Ако ще със златни реотани от марсианските колонии, и с котлони поливани със сълзите на Антонио Кръстев при закалката - това горе си е пропуск, немарливост, сакатлък, безхаберие, дебилност при монтажа. С каквито и части да е сглобявана - сакатлъка си е сакатлък. Няма отношение към суровините.

В далечния соц, в час по трудово правехме някакви фасонки (е няма да ги нарека фасунги и това си е), цялата работа беше да се завинти червената жичка на едната клема, черната - на другата клема. Да, ама бат ви гоблин нали никак не се разсейва в час, и нали на всяка клема има по две гнезда за кабел - взех че завинтих черно и червено май май на една клема. После си затворих фасунката, метнах я в кашона, замислих се петнайсетина секунди понеже нещо ме загложди че има нещо гнило в Дания, и се хвърлих да ровя обратно кашона. Намерих моето "дело", разглобих го - естествено, бях монтирал двете жици на една клема.

Лелката като ревна, като викна, в затвора съм щял да я вкарам, човек съм щял да убия... Аз я загледах и викам "ми като зависят човешки животи от това - защо ни оставяш в час по трудово да ги правим, безмозъчни ученици ?".

В интерес на истината не знаех че тия неща отиват на пазара. Мислех че наистина са си разни проекти за час по трудово. Навън пролет, около мен съученичките тъкмо заекспериментирали коя може да си скъси най-много престилката без да я върне директора на входа на даскалото - аз ще тръгна да внимавам в час, бил той по трудово...

Та не е само до части. И работна ръка си трябва.

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
          ...или че той докато си лежи на кълката,дори китайците са го изпреварили...
          Това е второто което обобщава цялата тема. Докато в България има и един човек занимаващ се с каквото и да е производство, живеещ с идеята за вродено, заслужено и падащо ни се по закон от Оня Горе превъзходство че сме по-добри в производството от някой друг - ще ни бие не ток, плазма ще ни млати от корпусите на печките. Китайците не с лежане на кълка - с кондиция и режим на суператлети, и с кански усилия, пак едвам можем да се задържим с тях в една редица, камо ли да ги минем. Не защото са по-добри от нас, а понеже поради гигантските мащаби на икономиката си са предопределени да дръпнат напред и като способности, и като знание, и съответно и като качество на производството. Просто се сблъскват ежедневно с неща които ние не сме и помирисвали.

Докато българина продължава да счита ниското качество на китайското производство което стига до него за някакво доказателство за китайска бездарност, а не си дава сметка че просто до него стига това което китаеца произвежда за "маймунските" пазари (с всичките произтичащи от това изводи за вносители и прочее) - никога няма да може и една карфица да направи.
          Последно редактирано от Goblin; 22-04-13, 17:30.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Всъщност, както казва Търтея, у нас, особено в сферата на информационните технологии, но и в други отрасли, нещата се случват както трябва. Само че, тия неща се продават на пазари, които плащат за качество. Тука пазарите се борят на най-ниска цена. Е, икономистите разправят, че на такъв пазар нищо читаво не може да му се случи.
            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
              Всъщност, както казва Търтея, у нас, особено в сферата на информационните технологии, но и в други отрасли, нещата се случват както трябва. Само че, тия неща се продават на пазари, които плащат за качество. Тука пазарите се борят на най-ниска цена. Е, икономистите разправят, че на такъв пазар нищо читаво не може да му се случи.
              По памет - Либхер в Пловдив се справяха съвсем "по европейски", отделно бяха направили някакви "рационализации" по обслужването на климатиците на Дезиро влаковете, смъкващи времето за профилактика от примерно 18 на 5 часа, и които бяха после приети, проверени, утвърдени и приложени от Сименс. Също в Ботевград имаше един завод забравих му името който работеше за французите, и който година-две след като заработи за тях - французите си затвориха завода в Белфор просто понеже нашите вършеха по-добра работа за по-малко пари. Мисля че правят копчетата и блоковете за повечето битови електроуреди.

И въобще - с малко трезва преценка, малко липса на комплекси (но не и с изкуствено самочувствие) нещата винаги вървят напред.

Това последното е най-важното за мен, понеже много често българина се блъска между тези две крайности - тотално комплексиране и черногледство, до абсолютно, с нищо неподплатено самочувствие. Често в малък интервал от време.

Коментар

Да, така е, примери има много. Там, където мениджмънтът е на ниво, работниците се справят отлично. Дори, съм забелязвал, че и в държавната ни администрация, когато шефовете са читави, нещата вървят много по-добре. За съжаление такива примери обаче са голяма рядкост и не устискват дълго.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                  Тука пазарите се борят на най-ниска цена. Е, икономистите разправят, че на такъв пазар нищо читаво не може да му се случи.
                  А защо пазарът ни се брой за такъв,може би някай има интерес от това?Аз не обичам ментета, но те са навсякъде около мен,ти ако си работодател ,кажи защо работниците ти купуват ментета,ако пък не-нека друг работодател да отговори на този сакрален въпрос????

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
                    А защо пазарът ни се брой за такъв,може би някай има интерес от това?Аз не обичам ментета, но те са навсякъде около мен,ти ако си работодател ,кажи защо работниците ти купуват ментета,ако пък не-нека друг работодател да отговори на този сакрален въпрос????
                    Отговорът е в поста ми над твоя.

Коментар

тя след това да работи 25 год
                      И след една година работа призводство завода трябва да затвори, понеже свеета ще е пълен с вечни пперални. И за сервизите работа няма да има.
                      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                        И след една година работа призводство завода трябва да затвори, понеже свеета ще е пълен с вечни пперални. И за сервизите работа няма да има.
                        Не леж' ти на таз кълка. Вечните перални и вечните хладилници пак се изхвърлят и заменят с нови. Просто не са скъсали нервите на собствениците им и не са ги отказали от тази или онази марка.

Коментар

"Защо купуват ментете?" Амо защото са им ниски заплатите, искат все да вземат нещо за без пари и т.н. А защо са им малко парите...има си тема и дискусия в друг раздел, колко е истина писаното там не мога да коментирам.Знам само моята истина- гледам да подържам минимален персонал за да мога да им плащам що- годе нормални заплати.Винаги гледам дохода им да не е по малко от четирицифрен месечно,мисля за това че зад всеки работещ при мен има едно семейство и то трябва да се храни и поне да задоволява минималните си нужди.Другата истина е че работата намаля и то доста............както и да е излизам от темата.
                          Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                          GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Пич,този въпрос трябва да го задаваш на тези,на които ти си работодател...

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                              Пич,този въпрос трябва да го задаваш на тези,на които ти си работодател...
                              Не съм работодател,не се и оплаквам от доходите си,но въпроса е принципен -защо ме приравняват с третокачествен потребител,не мен а цялата държава като цяло? Мисля че за това е виновен цялостниат мениджмънт на частният бизнес и на държавата,както беше подчертал един колега по горе,като работодателя плаща малко-работника купува боклуци,и това определя цялостният имидж на държавата!!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Аз как продавам машини в Германия и Япония бе?
                                Български.
                                Начи може.
                                А у нас са скъпи.
                                Ерго не продаваме тук.
                                Ся става ли ясно кое как защо?
                                Я кажи какво продаваш, че ми стана интересно?
                                "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X