Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Широкоформатен печат - съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Широкоформатен печат - съвет

Налага ми се да печатам цветни стикери върху PVC фолио. Всъщност няма нищо широкоформатно, просто до тук това е решението което ми предлагат и използвам, но се сблъсквам с елементарни неща които не са ми ясни и водят до проблеми. Сменил съм няколко "доставчика" като или цените са ми високи или качеството не ме удовлетворява, голяма изненада
    Та задачата е следната - няколко стотин стикера с размер примерно около 15/15 см, отпечатани върху бяло самозалепващо PVC фолио. Цветно. И стигаме до проблема с качеството. Това което се печата не е планински пейзаж, а прости едноцветни фигури и надписи. Загадката при мен идва от това, че ми се предлага резолюция 720 dpi, което си мисля, че трябва да е напълно достатъчно защото: 1. Файла който използвам и съм бил доволен от печата досега е с по-ниска резолюция и 2. черно белия ми лазерен принтер вкъщи на по-ниска резолюция на печат вади "идеално" копие. Обаче, като ми доставят поръчката се оказва, че всичко е с доста размазани контури, буквите са 3 пъти по дебели от това което съм поръчал и по границите на фигурите е пълно с цветни точки. Обяснява ми се че е така, защото съм си поръчал печат на 720 dpi, а не на 1440 dpi. И понеже нищо не разбирам от тези неща не знам дали проблема е в резолюцията и цената или в този който печата (и пак цената .
    Ще съм благодарен за съвети по въпроса, а ако някой се занимава с такива неща професионално, направо да му пращам картинките
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

От: Широкоформатен печат - съвет

Сашо, не ти е необходим широкоформатен печат. Тази резолюция, на която си писал, че ти отпечатват стикерите се води ниска резолюция при широкоформатния печат.

Препоръчвам ти да отпечаташ стикерите на офсетов дигитален печат. Там качеството е в съвсем други измерения и дори най-малките детайли се отпечатват нормално.
    Има доста фирми, които имат качествени машини и предлагат такава услуга. За твоя район препоръчвам J-point.
    Последно редактирано от Димитър Желязков; 07-04-13, 23:46.
    www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
    0898777327

Коментар

Мерси Митко. Аз както казах съм съвсем бос в тази област и не правех разлика между офсетоф и дигитален офсетов печат. И по тази причина ги бях приел като "тиражни" варианти, а моите неща не са чак в такива обеми. Пуснах запитване към джей поинт и ще търся. Мерси.
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Съгласен съм с мнението на Д. Желязков

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X