Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премахване на стълб

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Премахване на стълб

Варианта е стълбът да падне сам. Не е трудно. Ако е паднал така, че комшиите да не са разбрали и няма свързваща цялост със земята по основата, за ремонт дори се искат онези неща с трибуквието ,,пуп,, , '' оуп,, , съгласия проекти и ...
    онези ще се оправят сами вън от парцела. Стига само да не те накарат да преотстъпиш за ползване един квадрат. Ще искат и достъп.
    Най- добре е да помолиш стълба да си падне сам! Как, той си знае.
    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Не си чел внимателно, 220 е и ако сече 20кв с брадва ще е най-малко в болница .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
        Да, ама не. Крайно прибързан и некомпетентен съвет даваш на човека!
        Вектор,незнам дали разбра че имам доста повече опит със стълбовете в тая тема,няма да коментирам юридическата страна на въпроса,пързалката по която го пускаш човека е доста дълга и с неясен край ,вероятно минаващ през аптеката .......... няколко пъти ! Прокарвал съм трасе през населено място от над 3 км. за една седмица вкл. и монтажа на стълбовете,неможаха да ме спрат нито шефа на полицията на Стара Загора ,нито кмета на населеното място,без нито един документ и нито един подпис,след събиране на общинския съвет в Ст.Загора че вдигам революция в даденото населено място,сека орехи и т.н се реши че ще ми узаконят нещата ,запознатите със случая може и тука да има ! Тая тема не е оная тема за плочата ! Човека пита как да си реши проблема,а не как да си създаде повече проблеми.Много е по лесно да получиш опрощение,отколкото да получиш разрешение ...аз винаги действа от тая гледна точка !
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Старозагорския ти подход буди искрено възхищение и сълзи от родолюбиви чувства у мен!!!
          Явно айдушките "предприемачески" напъни хващат повече декиш.
          Няма какво да кажа повече.
          Георги Тонев

Коментар

Аз пък ти се възхищавам,истинско изкуство е ,да накараш хората да повярват в нещо което съществува само в съзнанието на определени хора,занимаващи се с правни и подобни съвети !
            Ще си позволя да ти разкажа една история ,макар че не това е мястото ,но отлично се вписва в темата и реакцията ти !
            На един обект се монтират врати ПОРШЕ,същата фирма за коли ,правела и врати,едни такива наистина много чудни като полусфера и с цвят гранпри.Цени от над 1000 евро и нагоре .Един монтажник с меки китки обяснява на всички присъстващи как,един милиметър бил фатален,как щяло да не пасне и т.н. Един от присъстващите не се здържа и му вика,момко,кви милиметри бе,това е вратата на кенефа !Та в тая връзка ,не ми разправяй как се слагат/махат стълбове ,в подобна ситуация,хора като тебе ги сравнявам като търговци в ерусалим,макар че и ти се опитваш да помогнеш в случая !

п.п Сега наистина повече няма какво да кажа и аз !Лека вечер !
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Аз нямам стълб но имам трафопост на ЧЕЗ в мое помещение!От него се захранвам аз другия съсобственик в сградата и множество други абонати далеко от нашата сграда!Моят дял от сградата съм закупил със съществуващ в това помещение траф!На въпросното помещение плащам данък и поддръжка само аз!Писах до ЧЕЗ но те ми казаха да си таковам таковата защото законът бил такъв!Какво ще кажете?

Коментар

Бутни бушоните на комшиите и им спри достъпа до помещението, после си пойскай наем .
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Аз за колегата който е сякъл 110кв с брадва през терасата ... било е 6 или 20 максимум иначе щеше да в затвора за повреда на обект от национално значение.
                  Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                  Не си чел внимателно, 220 е и ако сече 20кв с брадва ще е най-малко в болница .
                  110Кв до терасата ми , камо ли пък да режа нещо с брадва, пък и от 110Кв от статичното електричество щеше вече да съм при Началника .
                  * Сълба беше бетонен, по него течеше 220в, Беше напрегната обстановка, докато бетонпомпата наливаше бетона, един от майсторите го хвана ток от въпросния стълб и едва не падна от 10м. Сега като се замисля, това не беше най-разумното или правилно решение, ама тогава ми се е видяло подхудящо.

Поздрави !
                  п.п. През имот може да минава ток/стълб, САМО, ако няма друг начин и собственика изрично е дал съгласието си. Други разни тероии са съчинения. Пък и в крайна сметка ако над къщата ми виси стълб вързан с въже, небих се поколебал да му "помогна" да падне.
                  Случка : живея на улица, която през 70-тте години е залесена от двете страни с ели, смърчове, кестени и брези. В момента дърветата са над 35 метра, широколистните се режат всяка година и няма проблеми, но с иглолистните е проблем. Борчетата пълнят улуците на хората с игличкки и ги задръстват. В резултат на което хората кастрят по-голяма част от клоните и нарушават короната на дърветата. Минава БТК и прокарва кабели по тротоарите, режеки корените на боровете. За капак на всичко и вятъра духа в "благоприятна" посока. След силна буря едно борче застава на "кантар" над една къща. Събираме се няколко съседа и лека полека го режем на тапанчета. Всичко мина нормално, поляхме успешната процедура с бира... След 2 дни дойде нещо от сорта на глоба на комшията, над която къща беше надвиснал бора и щеше да му влезе в хола . ГЛоба от 2000лв , е с подхудящия адвокат, той осъди общината за 10к лева, че даже сега през ден хората от общата заетост са пред тях да метат
                  - Така, че ако си в правото си и нещо застрашава и най-малко твоя и живота на семейството ти, не се чуди

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    Аз пък ти се възхищавам,истинско изкуство е ,да накараш хората да повярват в нещо което съществува само в съзнанието на определени хора,занимаващи се с правни и подобни съвети!
                    Тука си в грешка, има някакви закони и подзаконови нормативни актове, от които ти очевидно хабер си нямаш. Ама какво да ти обяснявам...
                    Георги Тонев

Коментар

Интересна тема се е заформила тук. Явно доста хора искат да гледат сеир.
                      Представете си следното развитие на това, което предлагате. Примерно, докато колегата Насов побутва стълба, го забележи някой, който се захранва от този електропровод. Следва заплащане на разрушеното чуждо имущество, а знаем, че тези частни дружества имат добри адвокати, та може и по-топли последици да има.
                      VECTOR, спомена за сервитутите, лошото е, че никой не го отрази. Може и да е твой имота, но да е с ограничени права на ползване.
                      Естествено, че може да се премести стълбът, но заплаща този, който е заинтересован от това, а и трябва да осигури терен за преминаване.
                      Вариант е и подземно преминаване.
                      Виж, ако нямат документи за този електропровод и не е отразен в общината, съвсем спокойно ще можеш да го отстраниш.
                      Така отстрани можем само да гадаем, но в общи линии, това са ти вариантите, които са ми известни.

Коментар

Това с бутането просто няма как да стане, аз се шегувам просто... ако пада ще е върху къщата... което е желателно да се избегне. Още чакам адвокатът да се изкаже. Дано да има начин да се махне, щото инак не знам...

Коментар

Я кажи за къде точно става дума? Населеното място кое е?
                          Георги Тонев

Коментар

Малее,и аз имам един в имота.
                            Че и на него е касетата с електромерите.
                            Той много не ми пречи ама понеже мисля да пускам трифазен ток,та въпроса ми е ?
                            Дали не мога да ги рекетирам.За безплатно прикачане да им оставя стълбчето.
                            Кажете нещо по въпроса.

Коментар

Няма да стане... лично мнение. От друга страна моя електромер е в къщата и не искат да го вадят на стълба. Питах ги, гледат ме странно... Сложиха пломба като го монтираха, после смениха кабелите и я махнаха... и викат, кажи на инкасаторите да донесат пломба да ти турят. Те пък изобщо не се интересуват от това. Абе всички в селото ми се смеят и чудят дето не крадна ток, ма на ... аз нали съм инат... и те така. Може сигурно поне по 3 начина да крадна, па аз ги викнах да пуснат кабел за да НЕ крадна. И като искам зема, ма ти искаш да крадеш, а!? Е аз са крада и искам да плащам... е хак ми е сега, крив стълб и сметка за 1/2 година на куп. Гледам из нета разни ветрогенератори в комбинация с фотоволтаици та май ще събирам от банички...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X