Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Персийски килим

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Персийски килим

Много интересна тема за мен са тази килими и си рекох да пусна една тема. Из нета се намират разни от 100 лева нагоре, но само един ми хареса и струва 2500 лева! Вие смятате ли, че може да се намери запазен и хубав килим на по-нормална цена? Информация за тези килими също би ми била от полза. Изобщо нека обсъдм темата ако ви е интересна.

От: Персийски килим

По спомени от преди години - предварително приемаме че материала е вълна, а от там нататък основно върху цената на килима е бройката "възли" на м2 и дебелината /височината/. Пак по спомени за да може да бъде кръстен персийски един килим трябва да е с не по-малко от 100 000 възела на м2 , като истински скъпите достигат до 500 000. И пак казвам стари спомени са. Дано не бъркам.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Нещата са доста сериозни, аз съм им луд фен на тези килими, но ми откраднаха 2, заедно с всички печки от вилата. Сега не мога даа си намеря нито хубави килими, нито такива печки. Чудя се, сигурно ще пусна и тема за стари печки, там ми е голяма страст.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
        .....Из нета се намират разни от 100 лева нагоре, но само един ми хареса и струва 2500 лева! .......
        Мисля, че даже този от 2500 не е "Персйски", освен ако е 1квадратен метър.

Това което се продава от 20 до 2000 лв са откровенни ментета. Нямат нищо общо с вълната. 100% пластикотин, отвратителен мирис и невероятно електростатични. Хвърлят искра от 10санта. Ползвам такъв за изтривалка. Това им е предназнзчението. Изтривалка.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Мини през къщи да видиш какво имам.
          О879-9Ч-95-О6.

Коментар

Ок, ще звънна като слизам до София... С този сняг не е ясно кога. Благодаря!Инак тоя за 2500 е на старо и е около 1000 на м2. Водят го 100 годишен. Изглежда доста по-добре от другите, пак стари по 100-200 кинта.Лоши са тези цени, брей... Значи от обира съм назад с доста хиляди. Но аз съм си виновен, напълних вилата с ценни неща, щото никога не са я пипали. Това беше преди няколко години, а аз с целия си акъл не съобщих дори в полицията. Ще взема да я продам /в Трънско намерили злато, може пък да ми я купят/, че не мога да ходя повече, сърцето ми се къса.

Коментар

Килимите тип "Персийски" ги правеха през соца в СССР, некаде из азиатските републики. Истински оригинални може би има само в музеите на Цариград.
              Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
              ... Ще взема да я продам /в Трънско намерили злато, може пък да ми я купят/, че не мога да ходя повече, сърцето ми се къса.
              Златното находище над с.Велиново е известно от има-нема 2000 години, ако не и повече. Побързай с продажбата, докато не са се сетили и съседите, че в тоя район селата са повече от половината празни.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Аз също съм фен на качествените вълнени килими, лично аз ако реша да имам голям качествен, вълнен килим, бих поразпитал из Родопските селца, и из Тетевенския балкан - Тетевен, кой тъка ръчно килими и черги, да установиш контак с тях, и дали биха ти направили килим по поръчка, и възможност те или ти да занесеш (материала-вълната) имай предвид че килима ще го правят доста дълго време и ще трябва да си търпелив. Цената ще си го установявате на място, това е което бих те посъветвал. Успех колега

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X