Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за неприятни миризми от абсорбатор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за неприятни миризми от абсорбатор?

Здравейте,
    Имам следния проблем. Като си пусна абсорбатора в кухнята и започва да вкарва миризма в помещението. На теория трябва да изхвърля въздуха в комина, обаче явно част от него влиза в стаята. Има нещо като слънчогледови пити пълни с (активен) въглен и предполагам че са се напоили с миризма.
    Продава ли се някъде този "въглен"? Някакви зърна са, с големина на леща. Предполагам че ако ги сменя и ще изчезне миризмата. Тази сутрин докато варих кафето и се напълни стаята с миризма на снощната риба

От: Съвет за неприятни миризми от абсорбатор?

Не ти е проблема във филтъра. Връща от някъде, след вентилатора. Ако имаш еднопосочна клапа, можеш да провериш в какво състояние е - ако е много омазнена може да се е залепипа и/или да не отваря - съвсем или само до някъде.

На моите и двата филтрите не са с въглен - просто много мрежи от алуминий една зад друга. И това е вариант. Активния въглен много хора го превъзнасят, ама той си има капацитет, след който прави проблеми, а не решава такива.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

има и абсорбатори, които не изхвърлят въздуха през комина, а само го филтрират през "питите"
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        има и абсорбатори, които не изхвърлят въздуха през комина, а само го филтрират през "питите"
        Има, и файдата е колкото да дадеш едни пари.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
          Здравейте,
          Имам следния проблем. Като си пусна абсорбатора в кухнята и започва да вкарва миризма в помещението. На теория трябва да изхвърля въздуха в комина, обаче явно част от него влиза в стаята. Има нещо като слънчогледови пити пълни с (активен) въглен и предполагам че са се напоили с миризма.
          Продава ли се някъде този "въглен"? ...
          Абсорбатор или аспиратор? По принцип тези филтри с въглен обикновено се слагат на абсорбатори, които само прекарват въздуха през филтрите и го връщат обратно в помещението. Ако филтрите вече са се задръстили и не могат да поемат повече е възможно от тях да си мирише.

Аспираторите изхвърлят въздуха навън и обикновено са с по-прости метални филтри, които периодично трябва да се измиват от мазнините. Не мисля, че в този случай е нормално да има миризма.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Много борби съм имал с тези неща, когато ги купуваш работата им е определена в куб.м./ч. Когато изхвърли 500 куб.м. от къде да ги вземе? Това работи като взема въздух от мястото с най-малко съпротивление, обикновено е някой комин и от там влизат миризмите. Проблемът се решава, когато отвориш прозорец в помещението, тогава той става точката с най-малко съпротивление и поема от там.
            Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първо- изхвърли въглена, ако е аспиратор, то той не ти трябва, само пречи вече.
              Второ - си провери възвратната клапа.
              Трето - отвори малко някой прозорец , когато работи аспиратора.

ПП. Измий металния филтър тип мрежа с някакъв обезмаслител ( Мелио) .
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

И провери- някой комшия отгоре (ако имаш) да не ти е турил тапа на комина
                Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

КАто го монтирах помня че си имаше клапа да изхвърля навън, ама дето казвате може да се е залепила. Но миризмата на вчерашната риба ми подсказва че по някаква причина връща въздух през въглена. Май ще трябва да го изхвърля тоз въглен ....

Коментар

А добр'утро! Щом абсорбатора духа в комина, активния въглен ти в само за фукане пред комшията.

Коментар

Ако пък му е писнАло на комшията от смрадта на скумрия - познай - турл ти е шапка.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ролята на тези уреди е да отведе единствено парите от готвенето. Миризмите се премахват с малко по-сложни системи.
                        Ако през него прониква някаква миризма в 90% от случаите е запушен комин. Това можеш да го провериш като откриеш отвора на комина и запалиш цигара или хартия. Трябва видимо да тегли дима...

Коментар

Комина едва ли е запушен щот съм на последен етаж. Сигурен съм, че като го монтирах навремето му нагласих клапата да духа в комина. По някаква причина обаче ми връща миризма?!? И то не е от сега. До преди няколко месеца жена ми докато беше пушачка го използваше да пуши под него и тогава пак ми правеше впечатление миризмата на цигарен дим на следващия ден.
                          П.П. Ще го разглобявам явно ....

Коментар

Че какво пречи да е запушен комина като си на последния етаж?

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                              Че какво пречи да е запушен комина като си на последния етаж?
                              +И клапата на изхода(в комина).
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X