Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Случка със слънчева чаша

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Случка със слънчева чаша

Подариха ми един солиден буркан добра туршия. И нали в тоя сезон всеки се хвали с рецепти и майсторлъци, викат: "Ти, Ники, като я изядеш, не хвърляй водата. Вземаш моркови, карфиол, зеле, пускаш вътре - и след 7-8 дни пак имаш същата туршия."

Това ми се видя прекалено хубаво, за бъде истина (дето има един английски лаф). Не устоях обаче на изкушението да си имам perpetuum туршия в кухнята.

И след като изядох (всъщност, казано с ръка на сърце, измезих) туршията, купих половин кило моркови и един малък карфиол, почистих, нарязах, накъсах и Бух! в буркана.

Затиснах новозаложената туршия с първото нещо с що-годе подходящ размер, което ми попадна под ръка - една шарена чаша от един бивш комплект, незнайно как попаднал вкъщи.

(Налага се да уточня, че при мен не е като в нормалния български дом, в който всички чаши за чай и кафе са си с дръжки, в който си има сервизи, с бройки - по шест, а не по 5 или 3, има си още чистота, яснота, ред и определени места в шкафа.
    Моят внушителен чашкопарк се състои от остатъци от сервизи, често навяващи остатъчни мили спомени, индивидуални съдинки с най-разнообразни размери и предназначения, неща привнесени незнайно как, и най-сетне множество предмети, които отдавна плачат да ги изхвърля. И във всичкото това няма нито ред, нито смисъл, нито естетика, за трапезна култура да не говорим.)

Чашата, на която възложих задачата всичко да си стои под повърхността на саламурата, е весела - с море, слънчице и балон; ако някому това е малко, може да си представи и лодка, и плаж, и зайченцето бяло.

Като миг се изтъркаляха 7-8 дни. Пробвах. Уви, във ВТИ (възстановяеми туршиени източници) ще повярвам някой друг път. Това, което имам в буркана, онзиден беше с неубедителна консистенция и гнусен вкус. Вчера беше пак такова, а днес е абсолютно същото.

Чашата обаче не е същата.

На следващата снимка виждате две чашки близначки. Единствената им разлика е, че едната е киснала една седмица в солена вода с малко млечна киселина вътре. Тя НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПРОМЕНИ от това изпитание.

Погледнете ги пак. Какво слънчице, каква яркост дясно)! Но само в туршия ли озверяват ляво)? Кого да радва човек с тях? Децата си?...

От един разказ на Зощенко се беше излюпил лаф, доста популярен в моята младост - "Всичко е химия". Като всички популярни лафове и той си отиде, а за онези, които го помнят, не е смешен.

Периодично четем из печата за опасни играчки, токсична боя за яйца, убийствени пиратки, отровни бои за детски дрехи... Но как да знаеш от какво да се пазиш, преди то да се е прочуло така, че да стигне до вестниците и телевизията?

Накратко - всичките тези щуротии ги изписах, за да си припомним: дайте да имаме едно наум, като ни потегли да си купим евтино някакви шарени неща.

И да имаме 20 наум, ако в дома ни има малки деца. На по-възрастните солено-лилавото небе по- няма да навреди.

Поздрави!
    Искам България чиста!

От: Случка със слънчева чаша

Китайски стоки от цял свят. И както с всичко останало, нашите търговци, внасят най-евтините им боклуци. Свинщина.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

На една позната банския костюм се разложи буквално за час от химията в един обществен басейн. В случая кое беше по-китайско- банския ли, химията ли- не знам
      На сърбела майката му е чесането.
      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
        На една позната банския костюм се разложи буквално за час от химията в един обществен басейн. В случая кое беше по-китайско- банския ли, химията ли- не знам
        Тия от басейна са сбъркали концетрацията едно време в къпалня "ЧАЙКА", банските им падаха по бързо
        Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

Специално за банските - има такива, произведени точно с цел да се разградят, за майтап на дамите и кеф на господата.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

... a туршия се прави точно така. Доста заминава ежегодно, поне няколко реколти в няколко кофи.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
              Специално за банските - има такива, произведени точно с цел да се разградят, за майтап на дамите и кеф на господата.
              Малко в страни от темата . Разказвали са ми случка с един международен шофьор от Самоков . На един от първите си курсове отива в Италия и мислейки каква далаверка да завърти и без да знае езика попада в някакъв магазин където намира страшно евтини лачени обувки . Купува десетина чифта и успешно ги реализира в Самоков . След няколко дена на първия дъжд всичките купувачи нахлуват в тях и му хвърлят един здрав пердах . Обувките били от някакъв вид картон за обуване на починали хора за погребението .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Подобна случка Мамалев разказа преди 20 години, как с Попандов си купили обувки от Париж на далавера - до първия дъжд.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Малко в страни от темата . Разказвали са ми случка с един международен шофьор от Самоков . На един от първите си курсове отива в Италия и мислейки каква далаверка да завърти и без да знае езика попада в някакъв магазин където намира страшно евтини лачени обувки . Купува десетина чифта и успешно ги реализира в Самоков . След няколко дена на първия дъжд всичките купувачи нахлуват в тях и му хвърлят един здрав пердах . Обувките били от някакъв вид картон за обуване на починали хора за погребението .
                  Eeee, имаше такива и при нас, бяха ги пуснали по няколко лева...оказа се, че са правени от картон и се използват само за погребения.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    Подобни продаваха в Русе на битака в началото на 90те - точно когато нямаше нищо по магазините. Много хора останаха разочаровани
                    На сърбела майката му е чесането.
                    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

В нормален магазин за чинии с дъщеря ми разглеждахме коледни такива. Тя си хареса една малка чинийка с картинка снежен човек и коледни мотиви. Чинийката струваше 4лв. Тъкмо да я купя и погледнах от долната й страна - с много ситни букви на смачкан етикет пишеше "Не е предназначено за допир с храни и напитки." . Не я купих. Защото прочетох. Колко ли хора освен мен са прочели..

Вече трябва да си отваря човек очите не на 4, а направо на 8!
                      Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X