Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дом за възрастни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дом за възрастни

Има такава тема започната от Пенчо, но моят случай е по-особен. За начало ще попитам, има ли практика за задължително настаняване в такъв дом?
    Това е случаят:
    Човекът не може да се обслужва сам и няма близки, които да му помагат. По един или друг начин, си е намерил жилище, но с действията си създава сериозни проблеми на останалите обитатели. Да добавя, няма никакви права над това жилище.
    Някой да е мислил по подобен проблем? Има доста уточнения, но това е основното. Ако трябва още информация, питайте.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

От: Дом за възрастни

Мисля, че настаняването е по местоживеене, което би било голям проблем ако човека е от София. Иначе леля ми я настанихме в такъв и беше доста добре. Взимат и пенсията и поемат всички разходи. Даже по спомен мисля че и оставаха някакви пари за джобни. Региона обаче беше Смолян. До колкото знам за София е много голям проблем, поради липсата на места в държавните домове.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
      Има такава тема започната от Пенчо, но моят случай е по-особен. За начало ще попитам, има ли практика за задължително настаняване в такъв дом?
      Това е случаят:
      Човекът не може да се обслужва сам и няма близки, които да му помагат. По един или друг начин, си е намерил жилище, но с действията си създава сериозни проблеми на останалите обитатели. Да добавя, няма никакви права над това жилище.
      Някой да е мислил по подобен проблем? Има доста уточнения, но това е основното. Ако трябва още информация, питайте.
      Щом не сте близки роднини, не е ваша работа къде и как е решил да завърши дните си.
      Ако нарушава обществения ред можете да извикате полиция.
      Ако пък искате да му помогнете, не е начина принудително настаняване в старчески дом.

Коментар

А някой колега да ми каже за Стара Загора някой дом които вземат пенсията и гледат човека.
        Благодаря предварително!
        Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
        Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
        "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Здравейте. В Димитровград има частен старчески дом. Грижат се много добре без значение дали хората могат или не могат да се обслужват. Цената е до преди два месеца беше 22лв. на ден като лекарства и памперси се плащат отделно. Дано съм бил полезен.

Коментар

Това прави 660лв месечно...

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
              Ако нарушава обществения ред можете да извикате полиция
              Не нарушава обществения ред, но нарушава нормалния живот в едно домакинство, особено в частта хигиенни норми. (Не мога да наричам нещата с истинските им имена, но ако знаете какво прави...)
              Друго да питам: Към кого да се обърнем за съвет или към кого да изпратим оплакване?
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Хи, Агенцията за социално подпомагане може да дадат някаква насока. Според мен това трябва това да им е работата не само да се грижат за помощите на соц. слабите.

Коментар

Не знам дали е по темата, но имаме БЧК.
                  Там има социален патронаж и много улесняват живота на старите хора.
                  Поразпитайте .
                  На ден излизаше 2-3 лева с храната, един път в седмицата помощ в домакинството и други подобни дейности.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X