Обява

Свий
Няма добавени обяви.

търси се много здрав конец

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: търси се много здрав конец

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
    Е стига де.Навремето само "шок лидери", и "хирургически” конци е имало, а не е като да не са я ползвали ежедневно.
    Навремето най-популярен и достъпен беше ВИДЛОН-а. Нямаше скъсване. От опитване да го скъсам два пъти съм се порязвал.
    Ето цитат от друг сайт:
    "-Полиамидни влакнаПолучават се на базата на синтетични хетероверижни полимери. У нас най-широко приложение намира полиамидното влакно (видлон) произвеждано в хим. комбинат във Видин. Те са леки, много здрави, еластични и изключително устойчиви на изтриване. Недостатъкът им е, че на светлина стареят.От тях се произвеждат чорапи, пердета, килими, мокети и др."

Защото може да изтрият сайта.:http://reshavam.com/art/himichni-vlakna-3-/36990/p2

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      Навремето най-популярен и достъпен беше ВИДЛОН-а... У нас най-широко приложение намира полиамидното влакно (видлон) произвеждано в хим. комбинат във Видин. Те са леки, много здрави, еластични и изключително устойчиви на изтриване...
      Лошото е, че това производство ( влакната ) много отдавна е унищожено в Химкомбината ( не, че и "гумите" са много прокопсали ).
      Казано е:
      -"Обичай ближния",
      щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Това е капроновия конец . Купих го от един магазин на "Симеон" между "Мария Луиза" и женски пазар . Там има няколко добре заредени с шивашки материали магазини .
        Прикачени файлове
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Това е капроновия конец . Купих го от един магазин на "Симеон" между "Мария Луиза" и женски пазар . Там има няколко добре заредени с шивашки материали магазини .
          или по-точно
          Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
          Срещу колоните на Пиротска.
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Във всеки шивашки магазина ще намериш нещо подходящо, също и рибарски .
            Егати броеницата , всеки ден и час ли ще се бройка .
            шегичка помислете и за защита на топчетата от броеницата, че и те с времето ще се изтъркат

Аз бих се спрял на някаква корда, или канап, тоя светло кафявия (май тютюна се нижеше с него), много е здраво.
            Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
            И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
            вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
              ... помислете и за защита на топчетата от броеницата, че и те с времето ще се изтъркат ...
              Тя ако е от т.нар. "истински християнски броеници" , демек от първообраза - не е с топчета, а с възли с формата на кръст, ама не знам вече дали се намират такива.

Коментар

От някой стар ремък си извади конец!
                0осем9осем7шест0осем7едно
                Миро

Коментар

Сега се сещам - като дете до нас имаше "сарач' . Това е човек, дето шие за конете самари, поводи и т.н.
                  Та той използваше "сарашки" канап. Доста е по здрав и усукан от дърводелския (строителен ) канап.
                  Интересното е, че преди да започне да шие с канапа ПЪРВО го намазваше с някаква мазнина(подобна на парафин), но беше на голям калъп. Вероятно добър съвет може да получиш от действащ "сарач".

Коментар

Интересно ми е още каква екзотика като съвет ще излезе...

Коментар

Щом ще е броеница, предполагам доста ще се движат топчетата по нея? Затова отхвърлям плетеното рибарско влакно, както и флуорокарбона(шок лидера). Те са здрави, но както по-горе беше споменато не издържат на триене, а тук ще има достатъчно. Моето предложение е капронът, само не знам дали е позволено да е червен. Предполагам, че има и в други цветове, като белият пасва най-много.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                        Сега се сещам - като дете до нас имаше "сарач' . Това е човек, дето шие за конете самари, поводи и т.н.
                        Та той използваше "сарашки" канап. Доста е по здрав и усукан от дърводелския (строителен ) канап.
                        Интересното е, че преди да започне да шие с канапа ПЪРВО го намазваше с някаква мазнина(подобна на парафин), но беше на голям калъп. Вероятно добър съвет може да получиш от действащ "сарач".
                        Маже се с лой за да минава по-лесно през дупките в обувката, както и за да се импрегнира против влагата.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                          Интересно ми е още каква екзотика като съвет ще излезе...
                          Обущарски конец, но конусът е 4000м и е доста солен. Ако колегата е от София, нека ми се обади и ще му дам.
                          Естествено безплатно.
                          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                            Маже се с лой за да минава по-лесно през дупките в обувката, както и за да се импрегнира против влагата.

Не е лой. Восък е. Пчелен.

Купувал съм обущарски конци от една будка близо до кръстовището Симеон/К.Величков за обущарски материали. Имам черен и кафяв. Ползвам ги за облицоване на волани с кожа най-често. Освен това с годините съм си наколекционирал още една камара плетени и пресукани конци и канапи. Та за въпросната броеница дарявам веднагически без проблем.
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                              Щом ще е броеница, предполагам доста ще се движат топчетата по нея? Затова отхвърлям плетеното рибарско влакно, както и флуорокарбона(шок лидера). Те са здрави, но както по-горе беше споменато не издържат на триене, а тук ще има достатъчно. Моето предложение е капронът, само не знам дали е позволено да е червен. Предполагам, че има и в други цветове, като белият пасва най-много.
                              Тихомире,не се заяждам брат,нито искам да ти ставам даскал,ама...
                              Плетеното рибарско влакно(плетеняк),влакната използвани за "шоклидер",които най-често са също плетени и особено флуорокарбоновите ,които пък са "монофил" и в последно време се ползват за поводи при улов на хищници,вместо добре познатите ни такива от стоманени нишки-не издържат на протриване?Ами мидите и острите камъни по дъното,ами водачите по пръта,ами ролката на бигела на макарата...?
                              Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодоров009 Преглед на мнение
                                Тихомире,не се заяждам брат,нито искам да ти ставам даскал,ама...
                                Плетеното рибарско влакно(плетеняк),влакната използвани за "шоклидер",които най-често са също плетени и особено флуорокарбоновите ,които пък са "монофил" и в последно време се ползват за поводи при улов на хищници,вместо добре познатите ни такива от стоманени нишки-не издържат на протриване?Ами мидите и острите камъни по дъното,ами водачите по пръта,ами ролката на бигела на макарата...?
                                Ползвам плетеняци(предимно на Berkley) и рядко ми издържат повече от 1-2 риболова.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X