Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Решение за отопление през зимата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Решение за отопление през зимата

Изпаднал съм в сериозна дилема,надявам се,че ще ми помогнете да я разреша.Става въпрос за офис,около 40кв. Няма парно. Миналата зима го отоплявах,с конвекторна печка Noirot вкл.денонощно,защото сравнително бавно загрява и докато утопли сутрин,до 12ч. не се усеща,както и духалка,която я подпомагаше в по-студените дни.Проблема е в разхода за ток. Лятото плащам ток около 12лв.,зимата 400! Слагането на климатик е сложна работа,щото съм под наем,а и да навия хазяина самото,слагане на външното тяло е кофти при мен,защото офиса се води магазин, и е на тротоар.А бе с 2 думи инфраструктурата не позволява,а и са общи части,не ми се занимава с идиоти съседи. Та въпроса ми е ,какво ми остава... друг конвектор? А бе дайте някакви предложения,че незнам 400лв.на ЧЕЗ не ми се дават

От: Решение за отопление през зимата

Единственото смислено решение е климатик. Вероятно има някакви възможности външното тяло да се изкара на височината на 2 етаж или нещо подобно, за хазяина ти си знаеш колко е лесно и колко - не.

Иначе срещу физиката не се рита. За да стане офисът едни градуси повече от улицата, трябват едни киловати. Или ще дръпнеш част от тях отвън (с климатика) или всичките от контакта (с каквато и да е печка - конвекторна, вентилаторна, излъчвателна, подово/стенно отопление - един дол дренки, различават се само по комфорта, парите са все същите).

Ако хич не искаш да се бориш за климатик, сложи часовник на печката - вместо да бучи цяла нощ за никого, да се включва в 6-7 часа и докато дойдете в 9 вече да е човешко.

Вероятно е безсмислено да говорим за изолации?

Коментар

Ако все още има осезаема разлика в цената дневна/нощна, може акумулираща печка да помогне.

Коментар

Ясен е абсолютно прав. Бих добавил само, че има ГОЛЯМА разлика в конвекторите и тяхната консумация.
        SUBARU FORESTER 2.0XT '03
        УАЗ

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Ако все още има осезаема разлика в цената дневна/нощна
          12 срещу 17 стотинки за битови цели. Акумулираща печка няма откъде да намери, защото всички си ги изхвърлиха. Занапред разликата в цените само ще намалява.

Коментар

Ако хазяина е разумен, би трябвало и той да участва в инвестицията за климатик.

Коментар

И Аз си мисля , че решението е климатик но имай в предвид, че за такова помещение от 40 квадрата което е равно на горе долу 120 кубика въздушно пространство ще ти е нужен поне 24ка за да е ефективен. И още една подробност, външното тяло на климатика може да се монтира и на 20м. разстояние (но след 3тия метър има загуби които не са толкова големи до 7-8 метър) и нещо важно , има една тръбичка която отвежда конденза от вътрешното тяло, тя трябва да се изведе по ниско от самото тяло , дано хората които го монтират да си знаят работата. По моя преценка със 24ка на тези квадрати би трябвало да плащаш не повече от 150лв. само за климатика. Успех.
              ПОЛУДЯВАМЕ БАВНО, НО СИГУРНО.
              тел. 0889 017703
              0897 516030

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Ако хазяина е разумен, би трябвало и той да участва в инвестицията за климатик.
                Ако не е от разумните, винаги може да си го демонтира.
                ПОЛУДЯВАМЕ БАВНО, НО СИГУРНО.
                тел. 0889 017703
                0897 516030

Коментар

Първоначално публикуван от Biceps Преглед на мнение
                  има ГОЛЯМА разлика в конвекторите и тяхната консумация.
                  Рекламна заблуда. 2kW винаги са 2000W. С единия ще плати 400 лева, а с другия 2Х200.

Коментар

Климата е сложна,балконите на втория етаж са много ниско,а един ниско сложен климатик вече ми го откраднаха! Вярно,че на друго място но все пак! За изолация и дума неможе да става,при мен кофтито е,че имам и много голяма загуба на топлина от витрината.А бе представете си най-обикновен магазин долу на сграда с витрина,те тва е офиса.Миналата година гледах някакви инфрачервени печки,някой знае ли нещо по въпроса? Бяха им направили страшна реклама,че едва ли не... са уникално чудо.Иначе идеята за таймер на печката не е никак лоша... но аз няма да се справя.Тя си има някакъв термостат и изключва от време на време... ама тва май не и пречи да лапа ток Тва с таймера къде мога да го направя?

Коментар

Първоначално публикуван от fnqkhhhzzz Преглед на мнение
                      Тва с таймера къде мога да го направя?
                      Купуваш си таймер от Бриколаж, Практикер или кой да е магазин за електроматериали. Представлява контакт, щепсел (може да са в едно тяло) и часовник - електронен или механичен. Механичният е очевидно как работи - имаш денонощието в кръг, разделено на 15-минутни парчета, за всяко парче - цъкче да е включено ли тогава или не. Сверяваш, нацъкваш цъкчетата, включваш таймера в контакта, а печката в таймера.

Ако си вземеш електронен - принципно пак е същото, ама става с четене на инструкцията, натискане на копчета и мамата, досега не съм виждал такъв, дето да се гласи нормално.

Климатикът може да се ползва по същата схема, но той обикновено си има вграден таймер и се наглася от дистанционното. Краденето на климатиците се решава с една елегантна решетка или поне желязна рамка.

Инфрачервените печки като разход са 1:1 с конвектора, просто някои хора ги предпочитат като по-приятни. Примерно аз. Ама на електромера пак ще му се вие свят. Климатик, натам мисли.

Коментар

Само трябва да се гледа внимателно колко вата пише на таймера, че такъв за до 200 няма да свърши работа, а по-големите съответно са и по-ценни. От към пари де.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Загубите от витрината най-лесно се намаляват драстично с......перде или външни пластмасови ролетни щори.
                          При мен щорите помагат поне за 50% икономия, особено когато духа вятър.

Коментар

На повечето магазини, витрините са с единични стъкла и това е сериозен фактор, понеже това си е една от четирите стени.
                            Ако е така, предложенията да се помисли за намаляване на загубите оттам са основателни.
                            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                            ... turn on your A/С !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X