Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали може да се направи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дали може да се направи?

Много се впечатлих от едни стойки за книги, жена ми прегърна идеята да направим една цяла стена. Най ниските цени, които намерих са ми доста над бюджета. Дали някои би се заел да произведе 30-40 такива...

http://www.ornament.bg/buy/conceal-book-shelf/

От: Дали може да се направи?

http://www.ornament.bg/buy/conceal-book-shelf/[/QUOTE]

Оригинално е..........но дали е практично не е много ясно.Ще измърляте стените със скоростта на светлината.Иначе се сещам поне за два типа закладни части с който може да го постигнете...........е и с малко сръчност и въображение де.Не съм наясно дали няма да е реклама ако постна производителя.....успех
    Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
    GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Да,като идея е чудесно,а за направата,колега,това можеш и ти да си го направиш,стига да имаш нижните материали и инструменти За направата ти трябват,лист ламарина с дебелина 2-4мм.(зависи по-колко книги ще слагаш на лавица,може по повече от една,на лавица) ъглошлайв,за изрязването и оформянето на ламарината(огъваш я под прав ъгъл,най-добре става на менгеме и наковалня,но ако нямаш,може и да се огъне във някакво правоъгълно трупче,дебело,но става малко по-трудно ),молив или нещо друго,с което да направиш предварителен чертеж върху ламарината,за да я изрежеш по-лесно и да е с правилна форма и накрая бормашина,дюбели и видии. С бормашината пробиваш 2-4 см. навътре в стената,после ламарината,слагаш дюбела в стената и завиваш видиите и си готов.
      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнение
        Да,като идея е чудесно,а за направата,колега,това можеш и ти да си го направиш,стига да имаш нижните материали и инструменти За направата ти трябват,лист ламарина с дебелина 2-4мм.(зависи по-колко книги ще слагаш на лавица,може по повече от една,на лавица) ъглошлайв,за изрязването и оформянето на ламарината(огъваш я под прав ъгъл,най-добре става на менгеме и наковалня,но ако нямаш,може и да се огъне във някакво правоъгълно трупче,дебело,но става малко по-трудно ),молив или нещо друго,с което да направиш предварителен чертеж върху ламарината,за да я изрежеш по-лесно и да е с правилна форма и накрая бормашина,дюбели и видии. С бормашината пробиваш 2-4 см. навътре в стената,после ламарината,слагаш дюбела в стената и завиваш видиите и си готов.

Колега, има вероятност да не си видял деайлите добре.

Коментар

С тая разлика, че му трябва и пунктшвайц - долната ламарина са всъщност 2 ламарини, отстоящи една от друга на 3-4мм, за да се захапе корицата на първата книга. То и на снимката се вижда заваръчния шев.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cluifimgCAASSYQ3.jpg
Прегледи:1
Размер:6.0 КБ
ID:5382442 все си мисля,че с две броики един два винта и малко въображение ще се получи.Като се вземе впредвид,че цената не е кой знае колко висока мился една проба не е излишна.Има и усилени такива аз лично бих ги съчетал.Успех
            GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Тази форма която си я дал,става,но не се сещам,как се държи корицата,като се мушне между желязото,как се задържа да не падне надолу корицата,след като отгоре над желязото остане по-голямата част от книгата ?
              Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Отдолу не е един пода, а е тип Велица, където корицата влиза. Това което колегата alex052 го е предложил като изображение, изобщо не е за книги.
                П.П Това, за което говорим направата му е елементарна. С излишни материали и малко фантазия, може да направите доста неща, не само за книгите.

Коментар

Не разбрах за какво служи, освен за украса. Демек - в тая къща има и книги.

Коментар

Предложи цена за брой и тогава ще разбереш , дали някой има интерес да ти ги направи.
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Насков Преглед на мнение
                      Отдолу не е един пода, а е тип Велица, където корицата влиза. Това което колегата alex052 го е предложил като изображение, изобщо не е за книги.
                      П.П Това, за което говорим направата му е елементарна. С излишни материали и малко фантазия, може да направите доста неща, не само за книгите.
                      естественно,че не е за книги.Вземате две бройки,монтират се една в/у друга с разстояние 2-5 мм и после на стената.Въпросът е дали може да се направи на по ниска цена с подръчни материали.
                      GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Както казва Алекс02, ще си прецакате стената за отрицателно време.. Брат ми има едни малки стъклени рафтчета на стената, върху които реди единствено парфюми и някакви козметики.. След 1 година тези рафтчета започнаха да висват и си личи без да се загледаш дори.. Иначе идеята е много оригинална и ми хареса страшно много..

Коментар

Аз мисля че самата ламарина е зарязана под ъгал до свивката ,като страничните са подгънати малко по надолу( дебелина колкото за корицата ) за да се получат малки крачета и да задържат само корицата , а самата книга се държи от планката на снимката . Заварки не би трябвало да има . Целта на идеята е стойката да не се вижда и да се създава внушение че книгите висят в пространството. Изработката не е сложна ,както и материала няма да е скъп . Трудното е да се направят нужните бройки еднакви и прецизно , за да стоят елегантно . Не мисля че ще се замърси около стойката ,ако се ползва по предназначение . Идеята е много добра .

Коментар

У дома имаме такава стойка и мога да кажа, че стои много добре. Нито се поврежда, нито се цапа стената. А и стойката не се огъва с времето, както някои предположиха. Купихме я в частта за стоки за дома, или в Техномаркет или в Технополис. Винаги бъркам кой магазин имаше голяма секция с подобни стоки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X