Имам земеделски имоти във врачанския край . Някои работиме някои пустеят като навсякъде . От известно време в района се е появила една софийска фирма БМП груп ООД която иска да вземе под аренда или да изкупи земята . При нас събранието още не е минало но чух че в съседни села са предлагали 20 лева на декар аренда при сключване на 20 годишен договор и 250 лева цена за изкупуване . На мене лично и двете цени ми се виждат смешно малки . Някой имал ли е взаимоотношения с въпросната фирма ? В нета намирам само информация че зад фирмата стои брат на бивш зам. министър на земеделието "помолен" от Бойко Борисов да си подаде оставката .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за фирма .
Свий
X
-
От: Въпрос за фирма .
За този район 20 лв е нормално, но 20 годишният договор е динена кора. По закон минималният срок е 5 години и може да се прекратява с предизвестие. Не си давайте земите за 20 години. Все едно да ги продадеш, но да не вземеш пари и да им плащаш данъците.
Друго ще е ако предплатят рентата за тези години. Тогава давай и купувай други ниви
-
Едва ли ще са съгласни на този вариант защото парите на куп са повече от това което предлагат за изкупуване . Аз лично на тези земи и пари от тях не разчитам ще си седят докато цената им стане подходяща или има сметка да се обработват . В краен случай ще останат като капитал на децата ми . В едно съседно село имам 20 декара които са в кооперация там като сметна рентата идва към 30 до 50 лева на декар в зависимост от годината . Вярно взимаме я в стока жито ; овес ; царевица ; олио но и това са пари иначе трябва да купуваме с братовчедите храна за кокошките и прасенцата . А е хубаво преди коледа на снега да гътнеш едно хайванче и да напълниш фризера . В селото ни не са останали много хора и предполагам някои ще се вържат на каквито и да е условия само и само да вземат някой лев и за това ме интересува каква фирма е това защото масова практика е да разорават и съседните участъци без договори без нищо .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеИмам земеделски имоти във врачанския край . Някои работиме някои пустеят като навсякъде . От известно време в района се е появила една софийска фирма БМП груп ООД която иска да вземе под аренда или да изкупи земята . При нас събранието още не е минало но чух че в съседни села са предлагали 20 лева на декар аренда при сключване на 20 годишен договор и 250 лева цена за изкупуване . На мене лично и двете цени ми се виждат смешно малки . Някой имал ли е взаимоотношения с въпросната фирма ? В нета намирам само информация че зад фирмата стои брат на бивш зам. министър на земеделието "помолен" от Бойко Борисов да си подаде оставката .При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!
Коментар
-
Ако не се лъжа,от догодина влизат в сила арендни договори максимум за една година по закон(за новоподписани).Затова са изгладнели и напъват в момента да си вържат гащите са години напред.Друг е въпроса,че с тези едногодишни договори инвестицията в торове и препарати се обезмисля и много хора ще се откажат от този бизнес.Ако не си на зор,недей продаваи земята.Един ден може да ти спаси кожата,когато всички възможности за изчерпани.Лично мнение.
поздрави
Коментар
-
Бегай далече от тия мошеници.Никакви договори и нищо не разписвай.Нека орат нали по документ си е твоя.Ше мине и тоя зор пази си земята че знае ли сеК мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеЕ какво значи жива земя да струва по-малко от метър гнил балатум?
Да го духат, както казват метеоролозите.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар