Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Картина от снимка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Картина от снимка

Родителите ми скоро ще празнуват златна сватба.

Искам да ги изненадам със снимка-картина отпреди 50 години

В сайта на рекламна фирма, занимаваща се с приятни изненади, намерих следното

Картина от снимка

Най-оригиналният подарък за любимите Ви хора – Картина от Ваша снимка. Уникален подарък, който ще ги накара да се почувстват специални и обичани.

Начин на изработка:
    Вашите снимки, които ние ще превърнем в рисувани изображения, се отпечатват на специален плат за картини на мастилоструен принтер със солвентни мастила, (оригинални UV пигментни мастила). След това се нанася покритие, което запазва изображението дълги години. След това опъваме платното на дървена подрамка. Правим така, че опъната по този начин, картината е завършена и готова за окачване на стената.
    Тази невероятна картина е достъпна алтернатива на традиционното изобразително изкуство. Можете да използвате за оригинална декорация на стените в офиса, дома, хотел или заведение. Уникален подарък за различни поводи.
    При желание от Ваша страна, можем да Ви предложим и други размери, както и външни рамки за Вашата картина. При интерес, моля свържете се с нас, за да Ви изготвим ценово предложение.
    Хубаво, ама тия юнаци не са оставили телефон за връзка, а опитите за контакт чрез мейл или скайп не са успешни.

Въпроса ми е - ако някой знае по-сериозна фирма, която да може да ми предложи аналогичен продукт, моля да сподели координати.

Предварително благодаря.
    Последно редактирано от Veni1; 14-05-12, 10:49. Причина: доп

От: Картина от снимка

Ще ти пратя линка на лично за да не стане реклама, тези съм ги ползвал за пейзаж от водопад ми го направиха на картина, мисля че стана много добре...
    LZ1ZAH

Коментар

Благодаря ти много!

Коментар

Всяка фотография може да се отпечата на канава (ленено платно).
        Има огромен избор - гланц, мат, релеф и т.н. Примерно 50 вида канава ...

Много ателиета предлагат печат върху тази "медия".
        В кой град всъщност търсиш печат ? Убеден съм, че във всеки голям град има къде.

Съветът ми е да подбереш това ателие с най-добрия принтер

После подрамка, рамка, стъкло и т.н. или в същото ателие или при тези с рамките.

Това е. Резултата си струва.
        Не съм чувал за нужда от допълнително лакиране.

П.П.
        Особено важно е да предоставиш файл с максимално качество. Сканирането може да струва повече от печата но едва ли...
        Също е важна и предпечатната обработка. Особено на стара фотография.
        ______2
        Е = MZ

Коментар

Абе Вени, ти бат Вальо не го ли познаваш
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

В Пловдив съм, но Еконт не ме притеснява.

Черно-бяла снимка от преди 50 години не може да претендира за перфектния оригинал.. Пък и е 6х9...
            Сканирах я на 1200 dpi - повече нямам подръка.

И като всяка работа в последния момент - работата е спешна - до 24 май трябва да разполагам с резултата...

Това, че резултата си струва, е добро успокоение за мене - благодаря ти.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Абе Вени, ти бат Вальо не го ли познаваш
              ЪЪъъъмм, кхъ, кхъ...

Сега му звъня !

Коментар

Вени моя грешка аз ти пратил за Софийска фирма, не видях че си от Пловдив. Сега ще видя за Пловдив.
                LZ1ZAH

Коментар

6х9 е много, много малко

Опитай да я почистиш внимателно. Намери най-добрия скенер и я сканирай пак.

Щом еконт не те притеснява имаш огромен избор. Ако искаш в София - ще ти съдействам.
                  ______2
                  Е = MZ

Коментар

При Вальо не става - не му е там силата...сега си говорих с него...
                    Последно редактирано от Veni1; 14-05-12, 11:20.

Коментар

Имаш ли къде да я сканираш 9600 dpi или 4800 ?
                      ______2
                      Е = MZ

Коментар

A не си ли мислил за рисунка по снимка? След увеличение на снимката една моя позната доста добре се справя. Можеш да видиш на живо в нас.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                          A не си ли мислил за рисунка по снимка? След увеличение на снимката една моя позната доста добре се справя. Можеш да видиш на живо в нас.
                          Ицо, мислил съм, ама времето ми е много малко, имам позната, която се занимава с такива неща.. Всъщност, може би имаме обща позната?

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
                          Имаш ли къде да я сканираш 9600 dpi или 4800 ?
                          Оказа се, че ниската разделителна способност е плюс, а не минус в дадената ситуация.

Снимката е проявена върху релефна фотохартия, което при увеличаване на dpi при сканиране създава такава растеризация, че направо се обезсмисля.

Сетих се, че съвсем близо до офиса ми има фирма, която прави и такива неща. Работата се оказа по-сложна, отколкото мислех, защото трябваше да се съобразя с широчината на печат, която пък се съобразява с рамката, на която ще се монтира. Добре, че съвсем случайно на по-малко от километър намерих и ателие за рамки.

Та въпроса е почти решен - утре трябва да си взема разпечатката и поемам към рамкирането.

Благодаря на всички, които взеха дерта ми присърце.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X