Преди няколко дни видяхме с благоверната ми нещо като листни въшки на единият от питомците ни/цветраството ни е нещо като хоби без ангажименти т.е. харесваме нещо и го заселваме в къщи,нямаме претенции за задълбочени познания./Бели на цвят като наръсени и кафяви....кафявите бяха в центъра на новоизлизащите листа а белите около тях,прилагам и снимки ............Чинно купих някакъв препарат на ГАМА като предварително се посъветвах с тетката в цветарницата,изпълних точно инструкцията.Проблема не само не се реши а едното растение направо си се унищожи/т.е. от около 2,10 м с богата листна маса в момента границите на трагедията........ както е видно от снимките/ листата се свиха и изсъхнаха буквално за 10 часа а клонките се разпаднаха и окапаха/около 40 % от клонките,предимно нови/.На другото разстение само окапаха листата/ненапълно/.И двете са еднакви като едното е на 5 години а другото на по малко от една.Ако някой има идея как да огранича границите на трагедията,как да премахна въпросната гадост и как да си орежа цветето та да се възстанови максимално бързо моля нека помогне.А и ако някой знае какво е ще съм задължен ако ми каже.А и ако на някой му харесва........малкия е на възраст и размер за подаряване/около H=60 см/
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Малко помощ за едно цвете
Свий
X
-
Малко помощ за едно цвете
Не знам дали това е правилното място за такова питане,ако не е съжалявам.Казуса ми е следния:
Преди няколко дни видяхме с благоверната ми нещо като листни въшки на единият от питомците ни/цветраството ни е нещо като хоби без ангажименти т.е. харесваме нещо и го заселваме в къщи,нямаме претенции за задълбочени познания./Бели на цвят като наръсени и кафяви....кафявите бяха в центъра на новоизлизащите листа а белите около тях,прилагам и снимки ............Чинно купих някакъв препарат на ГАМА като предварително се посъветвах с тетката в цветарницата,изпълних точно инструкцията.Проблема не само не се реши а едното растение направо си се унищожи/т.е. от около 2,10 м с богата листна маса в момента границите на трагедията........ както е видно от снимките/ листата се свиха и изсъхнаха буквално за 10 часа а клонките се разпаднаха и окапаха/около 40 % от клонките,предимно нови/.На другото разстение само окапаха листата/ненапълно/.И двете са еднакви като едното е на 5 години а другото на по малко от една.Ако някой има идея как да огранича границите на трагедията,как да премахна въпросната гадост и как да си орежа цветето та да се възстанови максимално бързо моля нека помогне.А и ако някой знае какво е ще съм задължен ако ми каже.А и ако на някой му харесва........малкия е на възраст и размер за подаряване/около H=60 см/Последно редактирано от alex052; 27-03-12, 14:40.Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
GSM +359 895 236 182
А Rhf +Тагове: Няма
-
От: Малко помощ за едно цвете
На мен защо ли ми прилича повече на ефект от прекаляване с поливане, а белите буби ако са хвърчащи е оранжерийна белокрилка, много досатна работа, номера е да смениш климата, тя затова е оранжерийна... обича жега и влага. Малко вятър и сянка и ще избяга. Но за поливането, ако съм права, процеса е трудно обратим.The Flat Earth Society has members all around the globe.
-
Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнениеНа мен защо ли ми прилича повече на ефект от прекаляване с поливане, а белите буби ако са хвърчащи е оранжерийна белокрилка, много досатна работа, номера е да смениш климата, тя затова е оранжерийна... обича жега и влага. Малко вятър и сянка и ще избяга. Но за поливането, ако съм права, процеса е трудно обратим.Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
GSM +359 895 236 182
А Rhf +
Коментар
-
Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнениене е от поливането-гаранция.Изрода пие по литър вода на ден,ако няма пресъхва и пада надолу целия,след като се полее се възстановява.Специално съм му направил система с 10 л. вода когато пътуваме на по дълги от 3 дни почивки.Не мисля че хвърчи въпросната гадост по скоро е като яйце или не знам какво неподвижно е.
The Flat Earth Society has members all around the globe.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнениеТакова нещо ли е:
[ATTACH=CONFIG]433614[/ATTACH]Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
GSM +359 895 236 182
А Rhf +
Коментар
-
Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнениеМи давай с Bio Kill, мори повечето гадове. Включително по цветя, кучета, котки, къщиНяма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
GSM +359 895 236 182
А Rhf +
Коментар
-
С вода и сапун, няма да го умориш, но и Био Кил-а е безвреден за цветята, пробвано. Основната причина да му падат листата е нападението на гадовете. Като ги махнеш и тях и яйцата им, ще се оправи.
Растенията са угнетени допълнително и от отделящата се от въшките "медена роса", която замърсява листната повърхност и така затормозява фотосинтезата.The Flat Earth Society has members all around the globe.
Коментар
-
Цигара накисната в чаша с вода за няколко часа и после се пръска с тази вода растението. Ако са някакъв вид въшки, помага"Дипломатът е човек, който ще ти каже да вървиш по дяволите по такъв начин, че да очакваш пътешествието с нетърпение."
Коментар
-
благодаря за бързата реакция.Започвам лечение/с биокил и цигара-от застраховка глава не боли/ надявам се да спася точно този "домашен любимец "някак сме свикнали с него.Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
GSM +359 895 236 182
А Rhf +
Коментар
-
Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнениеВземаш едно повредено листо и отиваш в най- близката агроаптека ! Ако бабата(задължително да е баба, а не кака) там първоначално се поколебае -отиваш в друга!Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
GSM +359 895 236 182
А Rhf +
Коментар
-
Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнениеявно трябва да опитам друга аптека......този резил е от такъв тип поведение.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Само да отчета резила............изпълних гореописаните инструкции,отидох и до аптека,предписаха някакъв препарат.Купих и него разредих го полях.............и към момента вече окапаха над 60 процента от клонките и листата.ще го орежа и ще се надявам да се даврандиса.Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
GSM +359 895 236 182
А Rhf +
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар