Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ватирано яке

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с ватирано яке

Пускам темата с ясното съзнание, че може да е малко загубена кауза, но все пак се надявам да получа някакво решение на проблема си
    Преди месец си поръчах яке Lee Cooper от sportsdirect.com Често пазарувам от там и като цяло нямам съществени забележки. Якето също не изглежда зле, но още от първото носене започнаха да се подават тънки нишки от ватата и то от лицевата му страна. Тези нишки полека - лека стават на топчета, а и залепват по панталоните ми. Най-лесно е да му тегля една п..камайна и да го засиля в контейнера, но малко ме е яд, защото освен, че не е евтино си е и чисто ново, да му се невиди.
    Въпроса ми е - има ли някакъв начин да се справя с това "изпускане на вата"? Носил съм го не повече от 7-8 дни, още даже не съм го прал...
    Suzuki GSXR
    VW Touareg
    Mitsubishi Pajero II

От: Проблем с ватирано яке

Това намери в нет-а
    Непромокаеми и мембранни материи - при производство върху външния им слой се полага специално водоотблъскващо дишащо покритие, което след време се износва и следва да се нанесе отново.
    - Прахта, полепнала по повърхността на дрехата задържа повече вода и й пречи да се отича. Затова след употреба изплаквайте дрехите.
    - Перете с хладка вода, за да не се повреди подлепването на шевовете, като използвате специален препарат (примерно nik- wax), а не обикновен прах за пране.
    - Нанесете специалното повърхностно покритие. То издържа няколко пранета. Oсвен като спрей е налично и като добавка към водата за изплакване.

Изкуствени материи тип "Полар" - нишките на тези материи са почти хидрофобни, но при все това, те задържат доста влага помежду си, в структурата на самия плат. Това значително влошава изолационните качества на материята.
    - Прахта, полепнала по повърхността на дрехата задържа повече вода и й пречи да диша и да се отича. Затова след употреба изплаквайте дрехите с вода и специален препарат.
    - Нанесете специално повърхностно покритие. То подобрява повърхностната импрегнация на материята и издържа няколко пранета.Налично е като добавка към водата за изплакване.

Дрехи с пълнеж от пух - пухът е естествен материал с изключителни изолационни качества за единица тегло. Недостатъкът му е, че губи изолиращите си свойства и не поема въздух, когато се намокри. За да намалите този риск
    - Отмивайте прахта от повърхността на дрехите с влажна кърпа за да намалите събирането на водни капки.
    - Нанесете специално повърхностно покритие. То подобрява повърхностната импрегнация на материята и издържа няколко пранета. Налично е като добавка към водата за изплакване.
    - Перете чрез химическо чистене, заради по - ниската температура, необходима за изсушаване на пуха.
    LZ1ZAH

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X