Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрически снегорин за домашна употреба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електрически снегорин за домашна употреба

Първоначално публикуван от KIKI55 Преглед на мнение
    Тези големите с които чистят пътя са електрически. На камион е монтиран ел. генератор и той дава ток, за да върти роторен снегорин.
    Ти сигурен ли си? Май не си. Я дай нещо снимка. Аман от всезнайковци!

По темата: Според мен електрическите нестават. Работил съм с такива с ДВГ и наблюденията са ми че по малък от 6-7 к.с. не се справя със сняг над 15 см. Мощноста в KW ще е около 4-5 KW. Следва трифазен ток, дебел кабел и разни такива. А тази машина трябва да бъде и относително тежка иначе върви върху снега и нищо неправи. Разгледах ел.машините от цитираните сайтове и според мен стават за сняг до 10см. То такъв сняг можеш и с метла да го изметеш. Неразбрах и дали имат задвижване на колелетата. Според мен не. Представете си как бутате това чудо срещу снега /не върху снега/. За да изхвърля добре настрани е неовходимо да има достатъчно количество снежна маса. Ако няма снежна маса плюе до себе си. Този проблем при машините с ДВГ е решен със 5 или 6 скорости на придвижване. Т.Е. малко сняг-караш на 6, много сняг-караш на първа. Целта е в ротора да има доволно количество сняг.

П.П. Знайте че роторен снегорин от такъв тип независимо дали е с ДВГ или ток работи само със сух пресен сняг. Мокър ли е снега се задръства на момента.
    Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Ползвах няколко зими роторен ръчен снегорин с двг. 4 кс. Ширина 60см. Отвор на ротора 25см. без задвижване на колелата. Як фитнес е, и то за не много голяма площ. В интерес на истината мятка и сняг и лед и киша, като с последната се задръства понякога. Изобщо не му е проблем и малко и много сняг, хвърля на 2-3 м. Някакъв австрийски е. Бързо се схваща технологията на работа но си е хамалогия, в смисъл яко бутание. Сега- дъската на Самурая и си бутам волно и на топло. Аз лично като знам начинът на движение при чистене не бих рискувал с електрически, ако не за друго то поне заради опасноста роторът да копне кабела.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

До колко един малък ръчен електрически снегорин може да се справи с разчистване на място за паркиране на 1-2 коли (около 20-25 кв. м.)? Става въпрос да разчисти до пътя при положение, че вече по пътя е минал снагорин и височината на избутания сняг от страни е около 60-70 см.? Идеята е, че се търси начин да става по-лесно, от колкото с лопата. Вариантът със закрепяне на снегорин на колата в случая е неприложим.
        Последно редактирано от NovemberCharlie; 05-11-12, 12:18.
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от KIKI55 Преглед на мнение
          Тези големите с които чистят пътя са електрически. На камион е монтиран ел. генератор и той дава ток, за да върти роторен снегорин.
          Ае стига бе...
          Това къде го видя, колега?

Да не си объркал хидравлична станция с ел.егенератор и хидравлични маркучи с кабели?

Ти представяш ли си електромотор 60-100 кВт монтиран отпред на бронята на товарен автомобил как ще изглежда?
          А не искам да си помисля за ампеража дето трябва да се прекара...

Коментар

не съм работил със снегорин ,но май аналогия прахосмукачка на 12 волта и тази на 220 . Прахта и в къщи и в колата си еднаква и няма ли душа подобно чудо -НЕ МИ ТРЯБВА .
            Проблема със снега го реших с навеса -ПОЕВТИНО ми е

Коментар

Няма възможност за навес.

Коментар

950 лв. много или малко са за снегорин МакКъллък ?
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Марката не е от значение, може дори да е втора употреба. Ще се ползва 3-4 пъти годишно и не виждам смисъл от сериозна инвестиция. Трябва ми за вилата. Там по принцип не задържа много сняг, но снегоринът прави пъртина около 3м. широка и за да паркираш колата си иска копаене. Иначе запушваш пътя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X