Здравейте,колеги искам да попитам има ли някой да събира списанието "БОЙНИТЕ САМОЛЕТИ" с моделчета на самолети и какво мислите за колекцията?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Колекция "БОЙНИТЕ САМОЛЕТИ"
Свий
X
-
От: Колекция "БОЙНИТЕ САМОЛЕТИ"
Сина ми ги събира. Интересни са и книжките за четене. Като цяло ми харесват за цената си."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
От: Колекция "БОЙНИТЕ САМОЛЕТИ"
Преводите в книжките са трагични и отчайващи! Има фрапиращи неточности. Масово думи, които имат определено значение в областта на авиацията, се превеждат с обичайното /и различно/ значение, в резултат на което текстът звучи абдалистично. То е ясно, че списанията ще са малко шарена хартия, която съпътства модела, но този твърде скапан превод взривява идеята самите списания да се събират в папката и да се колекционират. То просто дразни, човек като го чете.
Което не означава, че не купувам поредицатаНапротив, купувам заради моделчетата, които са твърде прилични за цената си. Без да са някакъв връх на моделизма - те нямат и претенции да са нещо такова - направени са много приятно. И цените им са напълно нормални. За разлика от поредицата с кораба - четох някъде сметки, че за 2 години ще излезе общо към 800 лева да се събере целият кораб, докато веднага, без чакане, набор за сглобяване на модел от същия калибър можел да се купи за 300 - 300 и нещо лева! А и не е ясно дали поредицата ще издържи да бъде издаванаа цели 2 години, или ще секне по средата, без човек да може да си окомплектова модела. Но, тук говорехме за самолетите
Както казах, прилични модели на нормална цена. Същата фирма в Полша пуска още много поредици - танкове, локомотиви, техника - дано и тук да ги започне. А личното ми предпочитание - моделчетата от Първата и Втората световна. Тях купувам. Другите хем не са ми интересни като епоха, хем са в малък мащаб 1:100.
Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар