Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дървеници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дървеници

Гледах един филм. Изчистиха гадините като с един голям маркуч вкараха в къщата топъл въздух 67гр.. Тези гадини при 49гр. умират...
    Въпроса е, че няма как да създам такава температура...

Коментар

Агрегат от камера за боядисване
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

Коментар

При брат ми се завъдиха дървеници. За момента жива гад не остана на цената на един изхвърен матрак, извираха от него. Как стои въпросът с яйцата? След колко време може да се очаква да плъзнат пак ако има останали яйца по други мебели или в паркета?
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
          При брат ми се завъдиха дървеници. За момента жива гад не остана на цената на един изхвърен матрак, извираха от него. Как стои въпросът с яйцата? След колко време може да се очаква да плъзнат пак ако има останали яйца по други мебели или в паркета?
          На повечето такива твари жизненият цикъл е 2 седмици.

Коментар

Че тая гад дървениците не измряха ли 50 те години на миналия век откъде се явиха отновоопитай с Федона едно шишенце на 3 литра вода и всичката гад е аут....

Само къде дедото сабале напръскал мачетата с разтвора против бълхи за кучета и те умрелита внимавайте какво пръскате и с какво....
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
              Ако матрака е бил основното гнездо и сте го изхвърлили, направете една хубава дезинфекция с пароструика/парочистачка може и всяка седмица да я прави...
              Гарантирано от там дето мине с пароструйката всичко мре...
              Та минете с една пароструйка и се молете да сте "ваксинирали" всичките яйца, иначе лошо

Има един филм - Infested доста неща може да се научат от него...

Коментар

Колегата е много прав. Няма по-държелива гад на отрови от дървеницата. Няма нищо общо с бълхата. Положението е драматично. Боря се с тях вече 4-5 години. Фендоната /най-предпочитания от мен препарат/ го приключих отдавна. Добри резултати дават препарати за растителна защита/Карате напр./, но после къщата е неизползваема поне за месец. Изгорил съм всички стари дюшеци и юргани. Даже и един матрак даде фира. При една от консултациите с фирма за дезинсекция ми споменаха, че ако дървеницата се крие в пукнатина, или примерно в цепка м/у дървото и дамаската на стол, трябва да се напръска КОНКРЕТНО мястото. С общо пръскане не става. Не пожелаха да ми продадат димки /по 25 лв за стая/, защото решиха, че немога да се опазя от пожар.
                Лошото е, че гадовете изпадат в летаргия и се активират 1-2 дни след пристигането ни. А ходим 2-3 пъти в годината за по 2-3-4 дни.
                ПП При третиране /всеки път, когато ходя/ пръскам всичко-от таваните на втория етаж, стени, стълби, прозорците и около тях, та чак до мазата включително.
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Ето една извадка от сайт на фирма за дезисекция:

Борба с дървеници. Премахване на дървениците.

Извършването на борба с дървеници както в жилища, така и в търговски обекти е много по - различно от борбата с другите вредни насекоми. Най-често имаме проблеми с постелните дървеници. Те са упорити и понякога много трудни за премахване вредители, защото имат няколко характерни само за тях особености. Освен това препаратите действащи върху другите нсекоми се различават много от препаратите за дървеници. Важно значение при борба с дървениците е ранното им откриване. Много често нашите клиенти установяват твърде късно наличието на дървеници. Ето защо в 90% от случаите за да сме напълно сигурни, а и за да гарантираме, че няма да има рецидив и дървениците ще бъдат премахнати напълно от вашия обект се налага повторно третиране от седмия до десетия ден след, като е извършена първата обработка против дървеници. Вторичното третиране срещу дървеници е задължително и се прави за да бъдат премахнати и напълно унищожени техните новоизлюпени яйца. Не е за пренебрегване и факта, че дърениците се крият дори и в най - малките процепи и пукнатини от дървените предмети, в гънките на спалното бельо, в матраците и други места, където трудно се прониква дори и с професионална техника като нашата. Заради тези особености при борба с дървеници ние ви препоръчваме, когато се извършва обработка да не подценявате гореспоменатите факти и да се доверите на дългогодишният ни професионален опит при премахване на дървеници както в жилища, така и в различни по вид и размер тъговски обекти.
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Във ветеринарните аптеки се продават едни тухлички "Формастер".Тя е за големи помещения/пилчарник примерно/ отчупвате си горе долу според обема на помещението и се запалва в тенджера.На принципа на димката.Прозорците и вратите се затварят.После проветрявате и следващата седмица пак.По този начин решихме един сериозен проблем в Лондон.

Коментар

за препаратите не съм компетентен, но знам че гадините умират не издържат на температури по високи от 44 градуса. Така че не е лошо да се мине навсякъде с мощна парочистачка.Успех.
                      "Само в най-простото може да се вмести най-сложното"- Джунджи Кимура

Коментар

Първоначално публикуван от KRISTO-SVISHTOV Преглед на мнение
                        Във ветеринарните аптеки се продават едни тухлички "Формастер".................
                        Ето това е. Простичко и ясно. Благодаря, колега!

Коментар

Първоначално публикуван от Vilkata Преглед на мнение
                          за препаратите не съм компетентен, но знам че гадините умират не издържат на температури по високи от 44 градуса. Така че не е лошо да се мине навсякъде с мощна парочистачка.Успех.
                          Мчи аз от га им разпраям да си земат по един стинмоп, ма на не чуат
                          Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Оказва се, че ФОРМАСТЕР е препарат за децинФекция. За борба с микроорганизми, плесени, спори и др. За дезинсекция нищо не се споменава!

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                              Ето това е. Простичко и ясно. Благодаря, колега!
                              Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                              Оказва се, че ФОРМАСТЕР е препарат за децинФекция. За борба с микроорганизми, плесени, спори и др. За дезинсекция нищо не се споменава!
                              Сложните въпроси на съвремието обикновено имат прости, ясни, добре разбираеми и напълно ПОГРЕШНИ отговори.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Сложните въпроси на съвремието обикновено имат прости, ясни, добре разбираеми и напълно ПОГРЕШНИ отговори.
                                Много смешно! Пусто немога да хвана 1-2 да ти пусна в Самарата или в Ужаската.
                                Хайде дай някоя рецепта. Нали си парче химик? Пък ако ще и с ОНАЯ ракия да ги разтривам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X