Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акъл за хладилник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Акъл за хладилник

Класа на BOSCH-а е А+.

Сега, не е АА, или ААА, но пък и не знам какъв е максималния клас за хладилниците.

ПП: То не че от хладилника точно можеш да спестиш чувал пари годишно де.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      А това чудо за студена вода ако оскъпява нещата реално не ми трябва че прекарването на вода до хладилника ще е зорляво
      Водата се докарва до хладилника по едно смешно 5мм шлауче и се "хваща" откъдето има. Всичко това си е в продажната комплектация.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

А тия неовци и прочее чайнамейд стават ли за нещо?
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

По-добре LIEBHERR. Поне ще храниш български работници. За качеството им не съм наясно, но със сигурност е по-добре от NEO и прочие.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз съм с Либхер. Както се изрази и ти, съм забравил, че съществува.

Коментар

Е то ако ще го мисля че го има изобщо няма да си го взимам )))
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Класа на BOSCH-а е А+.

Сега, не е АА, или ААА, но пък и не знам какъв е максималния клас за хладилниците.

ПП: То не че от хладилника точно можеш да спестиш чувал пари годишно де.
                А, недей така. Гордея се със 17-те си лева месечно за ток. Конкретно моя е Daewoo с долна камера, клас АА, с външен радиатор и само един компресор. Работи - и така трета година, нофрост си има, има си и перка в горната част, която се включва с компресора.

Коментар

Ми аз плащам 80, от които 50, а исугрно даже 60 са за 2-та бойлера. Остава осветление, печка, телевизор, компютър, пералня, съдомиалня.

Сравни консумацията на твоя АА с друг, с друг с клас само А, при един и същ обем и параметри. Разликата ще е в рамките на 50 стотинки месечно, евентуално.

Коментар

Абе сравнявах и не беше 50 стотинки, а разликата с подобния, клас А клонеше към изплащане за 2-3 години. Това, разбира се, при дадените от производителите данни (т.е. начин на употреба) и тогавашните цени. При мен се отваря относително рядко, но пък токът поскъпна.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Абе сравнявах и не беше 50 стотинки, а разликата с подобния, клас А клонеше към изплащане за 2-3 години. Това, разбира се, при дадените от производителите данни (т.е. начин на употреба) и тогавашните цени. При мен се отваря относително рядко, но пък токът поскъпна.
                      Изплащане на кое? Моят е с фризер и е клас В. Консумацията при тази цена на ЕОН е в рамките на 6,50-7,50 лв.(начин на употреба, все пак не засичам този месец колко пъти съм го отварял.) Като го купувах гледах и един с клас А с камера, който щеше да гори около 5-6 лв. И понеже този го взех много по-евтино, след около 10 години, когато вече се скапят уплътненията и започне да гори повече ток ще има още да догонва инвестицията на клас А. Просто трябва да се вземе предвид и цената.
                      Марката е от групата на Електролукс.
                      Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Еми, по производствени данни, моя харчи около 5-6лв на месец. Какъвто и клас да го направиш, не вярвам от това да произлезе повече от 20% разлика, което е левче на месец.

Коментар

Тая с харченето я оставете. Има много субективни фактори и дали е А или АА няма почти никакво значение. Както и марката, като се има предвид, че всички производители са изнесли производствата си към Китай и бившия соц. Разликата в цената идва от шарениите и разни излишни екстри, които никога няма да се ползват и са потенциален източник на проблеми. Бих препоръчал да преосмислиш концепцията за горната камера, понеже хладилната част се ползва много по-често и е много по-неудобно да се навеждаш постоянно и за*ника ти да стърчи от хладилника по 20 пъти дневно, докато търсиш нещо по-навътре, отколкото 1-2 да се наведеш, докато вадиш мастиката и леда от чекмеджето .
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Либхер, то хубаво но цената му е като на Боша, че и нагоре.
                            Ако търсиш "по-бюджетно" решение бих те посъветвал за BEKO (БЕКО)

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              като се има предвид, че всички производители са изнесли производствата си към Китай и бившия соц.
                              Виж ми първото писание по темата. И трите ми BOSCH-а вкъщи са си правени в Германия. Вярно че поради тоя факт хладилника беше със 100-ина кинта нагоре спрямо еквивалентния, но това предпочетох. Имал съм например унгарско и японско SONY Trinitron, еми, имаше си разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                                Аз съм с Либхер. Както се изрази и ти, съм забравил, че съществува.
                                Аз също съм с Либхер. Вече 7 година. Работи си като швейцарски часовник. Но не отговаря на изискването за горна камера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X