Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да прогоня птици (косове и врабчета) ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да прогоня птици (косове и врабчета) ?

Тези гадинки ми нападнаха терасата и не мога да се отърва. Живея на последния етаж, над мен има керемиден покрив с улуци, а от двете страни на терасата също обикаля керемидено покривче също с улуци. И е бъкано с врабчета и косове (скорци). Повече ме дразнят косовете - изядоха ми здравеца, изровиха ми пръстта от саксиите, всичко е в куришки, костилки и черни петна от плодове.

Проучих средствата за борба с птици, които се предлагат от фирмите в интернет, но незнам кое ще е най-ефикасно. Предлагат се някакви препарати, гелове, и електронни уреди, които издават звуци на хищни птици, или ултразвук, като се задействат от датчик за движение.

Гела не става - няма как да се катеря по керемидите да мажа.
    Препарата предполагам, че ще свърши работа - може да го пръскам с пръскачка за лозе предполагам.
    Електронните уреди с звуци се притеснявам да не вдигат много гюрултия и хората да гледат постоянно нагоре.
    Електронните уреди с ултразвук пък не действат при прегради - значи не ми вършат работа.

Ако някои има опит с тези средства, моля да сподели.

Ако пък някой знае народни средства да казва. Някакви отрови сигурно биха свършили работа, но тях ги оставям, като краен вариант.
    Въздушна пушка също не върши работа, по лесно ще е с тояга.

От: Как да прогоня птици (косове и врабчета) ?

Шумкащи найлонови пликчета в къщи вършат много добра работа! Поздрави!
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Мерси колега, ще пробвам.
      Засега нищо не съм предприел, но забелязах че има ли дрехи да се веят на простора, косовете не кацат. Установих и каква е причината да се навъртат точно около моята тераса - имат гнездо много близо (2 м), и едва ли не живеем в един дом (гнездо).
      Дойде ми на акъла и за макет на орел например, или подобно. Може и препарирано, но не знам дали вятъра няма да му оскубе перушината.

Коментар

Имаше тема за врабчета скоро.
        Там се каза да си "гръмнеш" едно, и да го окачиш да виси на терасата. Имало добър ефект...
        Та пробвай, може и да работи.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Преди няколко дни ято косове пред очите ми за два дена оглозгаха черешата на вилата.Интересното е че не се плашат от нищо,нито от плашило,нито от огледала или опънати ленти от видеокасети.Представям си какво ще стане като узреят асмите.Чудя се какви други мерки да вземам,че на черешата-майната й,ама като ми "изпият" винцето ще ме много яд!
          Вие как се спрявяте с тази напаст???

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Имаше тема за врабчета скоро.
            Там се каза да си "гръмнеш" едно, и да го окачиш да виси на терасата. Имало добър ефект...
            Та пробвай, може и да работи.
            Още един глас за тоя метод - вече няколко човека ми казват, че така са си спасили черешите ...
            Тая година ще го пробвам метода като стане грозденцето, само възд. пушчица ще видим откъде ...
            Hristo Draganov
            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
              Преди няколко дни ято косове пред очите ми за два дена оглозгаха черешата на вилата.Интересното е че не се плашат от нищо,нито от плашило,нито от огледала или опънати ленти от видеокасети.Представям си какво ще стане като узреят асмите.Чудя се какви други мерки да вземам,че на черешата-майната й,ама като ми "изпият" винцето ще ме много яд!
              Вие как се спрявяте с тази напаст???
              Здрасти!Пробвай споменатия по горе начин с шумкащите торбички!Вкъщи имам лозе плодни; дръвчета и си решавам проблема само с това!Предполагам че и това с пушката върши работа защото като тропосаш някое пернато после също ги няма никакви!
              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X