Тези гадинки ми нападнаха терасата и не мога да се отърва. Живея на последния етаж, над мен има керемиден покрив с улуци, а от двете страни на терасата също обикаля керемидено покривче също с улуци. И е бъкано с врабчета и косове (скорци). Повече ме дразнят косовете - изядоха ми здравеца, изровиха ми пръстта от саксиите, всичко е в куришки, костилки и черни петна от плодове.
Проучих средствата за борба с птици, които се предлагат от фирмите в интернет, но незнам кое ще е най-ефикасно. Предлагат се някакви препарати, гелове, и електронни уреди, които издават звуци на хищни птици, или ултразвук, като се задействат от датчик за движение.
Гела не става - няма как да се катеря по керемидите да мажа.
Препарата предполагам, че ще свърши работа - може да го пръскам с пръскачка за лозе предполагам.
Електронните уреди с звуци се притеснявам да не вдигат много гюрултия и хората да гледат постоянно нагоре.
Електронните уреди с ултразвук пък не действат при прегради - значи не ми вършат работа.
Ако някои има опит с тези средства, моля да сподели.
Ако пък някой знае народни средства да казва. Някакви отрови сигурно биха свършили работа, но тях ги оставям, като краен вариант.
Въздушна пушка също не върши работа, по лесно ще е с тояга.
Проучих средствата за борба с птици, които се предлагат от фирмите в интернет, но незнам кое ще е най-ефикасно. Предлагат се някакви препарати, гелове, и електронни уреди, които издават звуци на хищни птици, или ултразвук, като се задействат от датчик за движение.
Гела не става - няма как да се катеря по керемидите да мажа.
Препарата предполагам, че ще свърши работа - може да го пръскам с пръскачка за лозе предполагам.
Електронните уреди с звуци се притеснявам да не вдигат много гюрултия и хората да гледат постоянно нагоре.
Електронните уреди с ултразвук пък не действат при прегради - значи не ми вършат работа.
Ако някои има опит с тези средства, моля да сподели.
Ако пък някой знае народни средства да казва. Някакви отрови сигурно биха свършили работа, но тях ги оставям, като краен вариант.
Въздушна пушка също не върши работа, по лесно ще е с тояга.
Коментар