Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на пол на дете (Възможно ли е и как?)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на пол на дете (Възможно ли е и как?)

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
    Голяма работа сте!Само ще отбележа,че условието не е коректно.Точно в момента Х(когато правят бебето),не могат да знаят ,че ще е момче.
    А, това зависи къде е служил таткото... щот има много точна статистика какви деца се раждат на операторите на различните РЛС...
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Re: Трудна задача

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
    Голяма работа сте!Само ще отбележа,че условието не е коректно.Точно в момента Х(когато правят бебето),не могат да знаят ,че ще е момче.
    А Тихомир изобщо не е прав.Защо това да е най-необичайното място?Много си е обичайно даже.
    Аааа, не си прав! Аз като правих дъщеря си, си бях избрала предварително името, зодията и пола! Нищо не обърках!
    НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
    Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
      А, това зависи къде е служил таткото... щот има много точна статистика какви деца се раждат на операторите на различните РЛС...
      От женски пол и много, преди,
      после хич...!!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
        Аааа, не си прав! Аз като правих дъщеря си, си бях избрала предварително името, зодията и пола! Нищо не обърках!
        Олелеееее, ти сигурно си специалист,
        по планиране на генното инженерство,
        ако работеше с овчици, 'наиш ли к'ви пари щеше да напра'иш???!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
          Олелеееее, ти сигурно си специалист,
          по планиране на генното инженерство,
          ако работеше с овчици, 'наиш ли к'ви пари щеше да напра'иш???!!!!
          Хе-хе, представям си как ще се изхилят всички, ама "девойката" я изчислих по някаква таблица и си беше "поръчково бебе" Сега сърбам попарата, която сама си надробих, защото отдавна избраното име Александра (пълководка и защитничка) + зодия ЛЪВ се оказа доста взривоопасна комбинация......ама кой да ми каже по-рано
          Omnia vincit amor !

Коментар

Хе-хе, представям си как ще се изхилят всички, ама "девойката" я изчислих по някаква таблица и си беше "поръчково бебе" Сега сърбам попарата, която сама си надробих, защото отдавна избраното име Александра (пълководка и защитничка) + зодия ЛЪВ се оказа доста взривоопасна комбинация......ама кой да ми каже по-рано
            Особено, ако и ти си от същата зодия(като те гледам)...???!!!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
              Особено, ако и ти си от същата зодия(като те гледам)...???!!!
              айде, айде, аз съм добро, кротко теле - тревопасно и безопасно (ако не го ядосват )
              Omnia vincit amor !

Коментар

Абе квито и таблици да се ползват, може максимум да нагодиш кога да се роди. Забрави за това за определяне на пола чрез таблици. Яйцеклетката си носи само Х хромозомата за женски пол. Всичко зависи от хромозомите за пол в сперматозоида. Ако той носи Х-ще е момиче, ако носи У-ще е момче. Сперматозоидите с У хромозома са по-малко издържливи и имат по-кратък живот. Затова е по-трудно да се "направи" момче, отколкото момиче.

Коментар

айде, айде, аз съм добро, кротко теле - тревопасно и безопасно (ако не го ядосват )
                  Обожавам го, крехко и задушено в масълце...!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tiger Преглед на мнение
                    Абе квито и таблици да се ползват, може максимум да нагодиш кога да се роди. Забрави за това за определяне на пола чрез таблици. Яйцеклетката си носи само Х хромозомата за женски пол. Всичко зависи от хромозомите за пол в сперматозоида. Ако той носи Х-ще е момиче, ако носи У-ще е момче. Сперматозоидите с У хромозома са по-малко издържливи и имат по-кратък живот. Затова е по-трудно да се "направи" момче, отколкото момиче.
                    Tiger, учила съм биология и добре ги знам тези неща. НО! Срещу фактите не се рита. 9 месеца като ме питаха "Как е бебчето?" отговарях: "Госпожицата е добре". Не мога да ти го обясня това, но каквото си пожелах, точно това се случи.
                    Това са си магьоснически работи, не е за мъже
                    Omnia vincit amor !

Коментар

Tiger, учила съм биология и добре ги знам тези неща. НО! Срещу фактите не се рита. 9 месеца като ме питаха "Как е бебчето?" отговарях: "Госпожицата е добре". Не мога да ти го обясня това, но каквото си пожелах, точно това се случи.
                      Имаше такъв филм "Пожелай си Дядо Коледа",
                      в твоя случай, не дай се боже...!!!!!

Коментар

Глобалната статистика обаче сочи, че на 100 момичета се раждат 106 момчета. След време разликата изчезва. А защо Y хромозомите да са по-слаботелесни от X? Чувам го за първи път и не ми се вярва.

Коментар

И аз го чувам за пръв път. Ако беше така, жените щяха да са доста повече и съотношението щеше да е далеч от 50:50. Ако изобщо бяха останали мъже Вярно, че в някои държави се случва да има малко повече от едните, но това са си скромни локални флуктуации.
                          Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
                            Глобалната статистика обаче сочи, че на 100 момичета се раждат 106 момчета. След време разликата изчезва. А защо Y хромозомите да са по-слаботелесни от X? Чувам го за първи път и не ми се вярва.

Бе време е за сън, та нямам желание да намеря на БГ и в "софт копи", научно обосноваване на това - потърсете в гугъл по темата.
                            Но има бая статии по темата:

"Момиче или момче?
                            Ермина Дончева | 2006-05-03

Независимо какво е вашето желание, полът на детето се определя с образуването на първата клетка. Още преди да разберете че сте бременна сте се питали дали ще е момиче или момче? Според науката шансът да имате дете от единия или другия пол е 1:1, поради което и броят на новородените момичета и момчета е еднакъв. Все още няма доказателство за съществуването на метод, който е изиграл решаваща роля за определяне на пола.
                            Всяка яйцеклетка притежава X полови хромозоми, а сперматозоидите два вида полови хромозоми – X и Y.
                            X + X = момиченце
                            X + Y = момченце

Много двойки не са безразлични, какъв ще бъде полът на още нероденото им бебче, поради което екипи от учени работят в тази насока. На този етап те могат само да увеличат шансовете, без да дават гаранции.
                            По принцип се знае, че сперматозоидите Y са по-бързи и същевременно по-нетрайни в сравнение със сперматозоидите X. Ако имате полово сношение с настъпването на овулацията, сперматозоидите Y, които може да са “пристигнали” навреме, за да оплодят яйцеклетката, може да са дегенерирали и клетката ще бъде оплодена от X сперматозоидите. Затова, ако искате детето ви повече да си играе с камиони и войничета, съобразете половия акт да е най-близко до времето на овулация.
                            Нивото на алкалност или на киселинност на влагалището определя колко дълго ще живеят сперматозоидите, а това от своя страна – какъв пол ще е бебето ви."
                            http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=2294

Освен това просто еднa Y хромозома не е достатъчна, за да се роди момче:

"Пол и хромозоми
                            На езика на генетиката ХХ означава момиче, а ХY - момче. Мъжът и жената се различават само с една хромозома като жените имат две еднакви, наречени Х, а мъжете имат една хромозома Х и една по-малка хромозома, наречена Y. Генетичният код, представен от ДНК, се намира в тези хромозоми, нещо като музикална партитура, която съдържа в себе си цялата необходима информация за изпълнение на музикалния откъс, но крайният резултат зависи от предварителните инструкции.
                            За да се роди момче от един ембрион, не е достатъчна само хромозомата Y. В действителност, до седмата седмица ембрионът има както мъжки, така и женски рудименти, т.е. недоразвити полови органи. "Към 6-7-та седмица от вътрешноутробния живот, под въздействието на вещества, произведени от една специална зона на хромозомата Y, се формират тестикулите. Те започват да произвеждат хормони (андрогени), които водят до развитие на мъжките гениталии и до регресия на женските", казва Марио Фадин, гинеколог в болницата Фатебенефратели в Милано.
                            Зародишът ХХ, който не е стимулиран от андрогенни хормони, се развива в посока жена. А ако в един зародиш ХY се срещат отклонения при производството на хормони и той ще развие женски гениталии. Ето защо, може би е по-лесно да се роди момиче отколкото момче. Дотук нищо ново. Но може да се добави едно интересно наблюдение: някои учени смятат, че развитието в мъжка посока може да е вариант на женското развитие. Можем да си помислим, че Адам е роден от реброто на Ева.
                            200 грама не правят разлика
                            Вярно е, че мозъкът на жената тежи с около 200 g по-малко от този на мъжа. Факт, който дълго време се използваше, за да се твърди, че жените са по-малко интелигентни от мъжете. "В действителност, ако тази стойност се сравни с общото тегло на тялото, разликата между жените и мъжете напълно изчезва", обяснява Бруно Коломбо, невролог в Болницата Сан Рафаеле в Милано. Освен това, никога не е била открита връзка между теглото на мозъка и коефициента на интелигентност. При това, теглото на мозъка се дава от клетки с "незначителна стойност", които имат задачата да хранят и защитават невроните, които са т.нар. благородни клетки. И накрая, теглото варира и при индивиди от един и същи пол."
                            В светлината на тези разсъждения, никой (почти) не би се осмелил да мисли, че няколко грама вповече могат наистина да имат значение. Какво да кажем за слоновете, чийто мозък тежи около 6 kg? Би трябвало всички те да са "Нобелови лауреати"!"

И не на последно място да сложим и подходящите диети за бъдещите майки:

"Хранене и пол
                            Здравейте, уважаеми читатели!
                            Дали е възможно видът на храната, която яде бъдещата майка да предопредели пола на детето?
                            Според непроверени, но доверени източници - не.
                            "Нещата" с пола са пределно ясни. Майката притежава само женски полови хромозоми, наречени Х.
                            Бащата изработва сперматозоиди, половината от които са носители на женски хромозоми, а другата половина на мъжки или т.нар. У хромозоми. С други думи от него зависи, дали детето ще е мъжко или женско и то още в мига на зачатието.
                            През 1970 г., обаче, френският изследовател Йозеф Столковски и неговият канадски колега Жак Лоран, поставили 281 жени на специални диети, съответно за мъжко или за женско отроче.
                            Тези, които желаели момче, приемали храна, богата на сол и калий, а бедна на калций и магнезий и обратното - жените, които мечтаели за момиче се хранели обилно със калций и магнезий и по-малко със сол и калий. Какво се оказало в края на опита? Ще ви кажа веднага. Около 83% от жените, родили бебе с желаният пол.
                            Но ние обаче не ще разберем дали това не се е дължало на чиста случайност, понеже подобни изследвания и експерименти повече никога не са се провеждали от сериозни учени."

Коментар

Интуицията ти съвсем не противоречи на науката. Кой знае дали по онова време подсъзнателно или съзнателно не си спазвала предписанията за подходящи диети и т.н.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X