Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ШАЛТЕ за матрак - въпрос!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ШАЛТЕ за матрак - въпрос!

След множество изнервящи ремонти, опрях до матраците. Поръчах два от Екон Бяла - латексови. Чакам ги да пристигнат /убедих се, че в БГ повечето продукти от този вид се доставят само след поръчка и не са налични/. Имам идея, над матраците да поставя така нареченото шалте или надматрачен протектор или както там си го кръщава всяка фирма. Целта е да "придаде допълнителна мекота" и да "предпази матрака от замърсяване", така се твърди в рекламните изречения. Въпросът ми е - дали някой е ползвал такова шалте, подходящо ли е за латексов матрак и доволни ли сте /с оглед мекота и предпазване от приплъзване на спалното бельо/. Спрял съм се на шалте Тед с дебелина 3 см. Вероятно питането ми изглежда странно, но търговците обикновено те мятат по върбите и от тях не получаваш никаква практическа информация....

http://ted.bg/?act=product_inside&pr...&description=1
    Ето това е въпросното шалте.

От: ШАЛТЕ за матрак - въпрос!

Не знам за шалтето дали е удачно, но имай пред вид, че латексовия матрак трябва да диша иначе поема много влага. Това не го знаех и точно за две седмици съсипах един матрак.

Коментар

Да, за същото се притеснявам и аз. Спалнята е отворена отдолу, поръчах и подматрачни рамки. Надявам се да има нужната циркулация на въздух. Ако е възможно, бихте ли казали в какво се изрази съсипването на матрака?

Коментар

Шалтето е достатъчно пропускливо и не спира циркулацията на въздух /освен ако не е чист найлон, в което се съмнявам/. Освен това не позволява на чаршафите да се хлъзгат свободно във всички посоки, защото най-често е памук. И не на последно място, пази матрака от зацапване, лесно се сваля /обикновено е на ластик или с цип/ и се пере в пералня.

Коментар

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
          Да, за същото се притеснявам и аз. Спалнята е отворена отдолу, поръчах и подматрачни рамки. Надявам се да има нужната циркулация на въздух. Ако е възможно, бихте ли казали в какво се изрази съсипването на матрака?
          При мен спалнята не беше отворена отдолу и матрака така се беше овлажнил, че изби нещо като мухъл от долната му страна. Това чудо не можа да се изчисти, а и точно където бяха петната се прокъса самия плат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X