Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Комби пералня/сушилня или 2 отделни машини +/-

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Комби пералня/сушилня или 2 отделни машини +/-

Аз съм с отделни машини и мисля че това е по добрия вариант.

На комбинираната капацитета за сушене е 2 пъти по-малък от пералнята тоест трябва да вадиш да разделяш прането и да сушиш на два пъти. Водата се отделя по метода на конденза влажността в помещението се повишава но не драстично леко открехнат прозорец и работата спи. Моята е със съд така на око около 3 литра пълни се за 2-3 пранета (но много зависи какво си прал и трябва да се излива). Ако имаш място къде да я сложиш това е правилното решение. При мене аег+електролукс се оказа че има приставка с която могат да се сложат двата уреда един върху друг но имах излишно място и се отказах от таз идея.
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Благодаря на отзовалите се! Не очаквах такава активност и бързина, честно казано.
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Задължително отделни уреди . Качеството на работа е в пъти по добро . Веднъж ползвахме комбиниран уред , и то уж последен писък за времето на покупката. За година и половина 3 пъти в бокса ,по един месец престой а цената на ремонта - да купиш нова. При последната авария , я зарязах в сервиза . Това за гаранцията -празни приказки , все нещо не покриваше. А за сушилните има и такива без казан ,отвеждат парата по въздуховод ( май нещо около 100 - 110 мм. беше ) . Това мисля е по добър вариант ,но трябва да имаш възможност да го изведеш навън или в отдушник.

Коментар

Комбинирана Фагор. Супер доволни сме. Цената и беше около 600 лева със зверска отстъпка. На функция сушене, всичко си отива в канала. Сушим дрехите рядко и съобразяваме килограмите с този факт. Постоянно се шегувам с жена ми, че умишлено избра тази, понеже е супер лесна за програмиране и аз я наричам ергенска пералня.

Да, наистина невероятна активност за офроуд форум
          Последно редактирано от Kalinkata; 08-02-11, 00:05.

Коментар

Естествено отделни е най-добрия вариант. Моята е комбинирана Baumatic(все още не е в действие) и за пране е 6 кг, а за сушене трябва да е 4 кг, което е неудобство, тъй като не може да използваш пълния капацитет за пране, ако искаш и да ги изсушиш.

Коментар

Аз ползвам отедлни уреди - пералня и сушилня на Горение. Поставят се едно върху друго. Каквото извадя от пералнята веднага го пъхам в сушилната и работата спи. Обаче сушилнята не ми е влагоулавяща на принципа на конденза ами си е обикновена духа във вентилацията. Което в моя случай се оказа проблем. Живея на 4 етаж. Вероятно зависи от атмосферно налягане, вятър и т.н. но като пусна сушилнята и веднага овлажнявам сервизните помещения на някой от комшийте по вертикалата, като са възможи всички апартаменти от 1 до 7 етаж, с изключение на мен разбира се. Такъв проблем имаме и в кухнята, когато някой някъде готви, понякога всичко от респиратора му влиза у дома. Хич не е приятно особенно ако е риба на скара, ако съм си у дома добре, пускам респиратора и няма проблем, но ако ме няма понякога има доста неприятна миризма. Ако някой ме светне защо така става и как могат да се избегнат тези неща, ще почерпя .
              Но определено да се върна на темата - препоръчвам два отделни уреда. То е нещо като с джипките, няма универсална машина, трябват си две . Бълдъзата има комбиниран уред, доизсушава си дрехите на простир под климатика през зимата.
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Сложи си клапа на респиратора.
                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                  Клапа за респиратора си купих, ама все не остава време да я сложа - срам не срам си признавам. Но ми е ще да реша проблема със сушилнята, да може парите да си се извеждат в атмосферта. За съжаление помещението в което е нама друга вентилация освен стандартния отдушник.
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Колега, при комбинираните (канди със сигурност) няма влага, няма казанчета и т.н. Всичката влага отива в канала чрез помпата. Наистина капацитета на сушилнята е по-малък от капацитета на пералнята и трябва да се вади или слагаш толкова колкото ще сушиш. То... май... избора се влияе от наличното място и честотата на използване на сушилнята.

Поздрави!

Коментар

Прави ми впечатление, че всички, които говорят за комбинирани машини казват, че като сушилня капацитетът бил по-малък отколкото като пералня. А моята си е за пет кг - и в двата режима. Някаква световно неизвестна марка Ардо, изпадна ми изгодно, пък се оказа много добра.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ardo е италианска фирма за производство на битови уреди http://www.ardo.it/. Собственост е на брата на собственика на Ariston и Indesit. Братята нещо не се обичали много-много....
                        Първоначално публикуван от 1.4 Преглед на мнение
                        Колега, при комбинираните (канди със сигурност) няма влага, няма казанчета и т.н. Всичката влага отива в канала чрез помпата. Наистина капацитета на сушилнята е по-малък от капацитета на пералнята и трябва да се вади или слагаш толкова колкото ще сушиш. То... май... избора се влияе от наличното място и честотата на използване на сушилнята.

Поздрави!
                        Колега, това е така, но пък си имат други недостатъци. Вярвай ми, знам какво говоря. Вероятно съм ремонтирал повече перални и сушилни, отколкото ти си видял през живота си. Няма комбо, което дори приблизително да има възможностите на самостоятелна сушилня. И от тях има такива, които нито духат жега, нито влага, ама са малко скъпички ... Има и модели, които работят на принципа на промишлените влагоуловители (има цял климатик в тях )
                        Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                        Да не говорите за аспиратор? Щото респиратор значи едно друго нещо, дето обикновено не стои в кухнята.
                        Последно редактирано от kuzdov; 08-02-11, 21:34.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Вярвам ти, и си много прав. То идеално (май) няма.

P.S. Нямах за цел да убеждавам някой, че мойто е по... от другото, или тая система е по... от другата, споделям какво ползвам.

Поздрави!
                          Последно редактирано от 1.4; 08-02-11, 21:44.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            Да не говорите за аспиратор? Щото респиратор значи едно друго нещо, дето обикновено не стои в кухнята.
                            Ето стана ясно
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

И аз да споделя - имам един комбиниран Лавамат в апартамнта ми в града повече от 15 години. Аз съм напълно доволен от работата на сушилнята след прането. Да не говорим за удобството да настроиш двете програми и да забравиш за доста време за всичко. При мен водата и от сушилнята си отива в канала. Дрехи се мачкат ако е препълнена или ако не е избран подходящ режим на сушилнята само. Някой хора доста бързат и включват на по-силно сушене..... Докато учих в щатите една година си помагах финансово като работех в "пералня" та имам малко познания. Разбира се варианта поотделно е много по-добър , но за апартамент е проблем мястото... Да не се обижда никой, но за мен да си купиш нещо от тия "перални" по хипермаркетите за електроника си е пари на вятъра... Аз бих намерил добра фирма за уреди втора употреба и бих взел комбинирано Миеле или Лавамат като професинален уред ще е на цената на новите "играчки" по магазините. А че ще ги надживее е ясно. И тогава да си говорим за смачкани дрехи и изпарения... Ще забравиш че имаш пералня за поддържане. Само яка експлоатация която и колкото и огромно семейство да поддържа няма да я затрудни ни най малко. А ако проблема е със дизайн - и там има решения - фолио (мойта е със фолио във вид на рифел за да се впише в по-новия интериор), капаци и т.н... Понякога не мога да разбера защо хората се мъчат с тия нови еднодневки и си късат нервите защото да връщаш пералня или да я влачиш по сервизи не ми звучи като приятно занимание. Успех.
                              висете отпуснато

Коментар

Според мен сушилнята е малко ненужна придобивка, защото ти вади дрехите много изпонамачкани; Преди имахме такава комбинирана с пералня, но после пак трябваше да се играе с ютията, естествено ако не искаш да тръгнеш с измачкана риза...
                                Разпъвай простора и си ти...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X