Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скандинавски планински къщи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скандинавски планински къщи

.

Винаги съм се чудил, защо в скандинавските страни, при наличието на пищна горска растителност,
    и покривите на планинските къщи са зелени килими.
    Преди години може би са търсили изолационните качества на пръстта по покривите, като защита от лютите зими,
    или от беднотия и мизерия са използвали най-евтините материали.
    В наше време, навярно е съхраняване на традиции и култура.

По идея на Twilight

/снимките са от нета/

.......................................

Преди:

...................................

Сега:

.

От: Скандинавски планински къщи

Майкъл, като ме хванат нервите, влизам и търся твоите теми..

Следва блаженство и мечти за камини, сняг, уиски, люлеещ се сол...

Терапевтични резултати! Благодаря!

Явно пръстта действа топлоизолационно, а тревата я държи. Все пак топлината излиза през покрива, а по тези земи не я пускат навън!

Пък и при свичане на мокър сняг по гладък покрив, може да си смачка човек като нищо!

Коментар

А да не би да е маскировка срещу въздушни атаки !?
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        В днвшно време - хубаво, ама преди 200-300 години?

На мен ми е по-интересно какво слагат под тревата така че да не гният дърветата под тревата, щото от опит знам че ако не се вземат мерки, за една година заминават.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тази къщичка с поникналите иглолистни дървета в/у покрива ми се струва нереална, освен ако корените им не са пробили покрива и достигнали до почвата.

Повече няма да сипя комплименти по адрес на автора, просто очаквам следващата оригинална тема.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            Майкъл, като ме хванат нервите, влизам и търся твоите теми..

Следва блаженство и мечти за камини, сняг, уиски, люлеещ се сол...

Терапевтични резултати! Благодаря!

Явно пръстта действа топлоизолационно, а тревата я държи. Все пак топлината излиза през покрива, а по тези земи не я пускат навън!

Пък и при свичане на мокър сняг по гладък покрив, може да си смачка човек като нищо!
            Все още не е дошъл реда ми да покажа нещо свое. Но ще е рядкост единична бройка

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              В днвшно време - хубаво, ама преди 200-300 години?
              А НЛО ?

На мен ми е по-интересно какво слагат под тревата така че да не гният дърветата под тревата, щото от опит знам че ако не се вземат мерки, за една година заминават.
              Ако са достатъчно смолисти трупите може да изкарат и повечко, пък и материал бол, това за едно време, сега - хидроизолация над трупите.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                Тази къщичка с поникналите иглолистни дървета в/у покрива ми се струва нереална, освен ако корените им не са пробили покрива и достигнали до почвата.

Повече няма да сипя комплименти по адрес на автора, просто очаквам следващата оригинална тема.
                Преди години направих нещо подобно в Сл.бряг. Малка постройка 3/3 метра. Гредоред, над него фейлонови плоскости май се казваха, но сега не ги виждам на пазара.
                После над фейлона около 50см.пръст. Залесих покрива с готови храсти изкопани от пясъчната почва на терена. Стана интересно.
                За нашия климат обаче се иска почти през ден да се полива.Иначе почвата съхне бързо.

Коментар

Ако са достатъчно смолисти трупите може да изкарат и повечко, пък и материал бол, това за едно време, сега - хидроизолация над трупите.
                  Сегашните не са толкова интересни. Интересно е какво са ползвали някога. Аз не мисля че което и да е дърво при постоянна влага, засипано с пръст, ще издаяни много над 5 години. Пък и ако няма някаква надеждна изолация отдолу, така или иначе ще тече.

На мен това ми е чудно - как са решили тия 2 проблема някога.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това не са планински къщи, а просто къщи в които навремето са живеели скандинавците. В Норвегия има цял такъв музей на открито. Най-големия хит беше, че къщата която представляваше стара кръчма се охраняваше с алармена инсталация и с големи букви пишеше, че съдържанието на бутилките не е алкохол.
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Сегашните не са толкова интересни. Интересно е какво са ползвали някога. Аз не мисля че което и да е дърво при постоянна влага, засипано с пръст, ще издаяни много над 5 години. Пък и ако няма някаква надеждна изолация отдолу, така или иначе ще тече.

На мен това ми е чудно - как са решили тия 2 проблема някога.
                      Като дете живях в такава къща.

Веднъж дядо ми докара едни грамадни дървени крикове. Вкараха ги под къщата и я вдигнаха.
                      След това смениха дънерите от основата и пуснаха къщата обратно.
                      Прави се през определен период.

Това за основите..

Коментар

Така на картинка от интернет - много идилично изглежда. Ма цялата работа си е от зор и до възможности - не случайно керамиката е едно от основните свидетелства след всяка цивилизация. Тия хора, най-малкото, не разполагат с достатъчно калорично гориво за изпичане на керемиди.

Колкото до изолацията - същата тази глина, за която са нямали ресурс да я изпекат.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Прекрасни!Очаквам следващата подобна тема!
                          И аз си мисля,че слагат глина за изолация.
                          0осем9осем7шест0осем7едно
                          Миро

Коментар

Или срещу данъчните... Не се виждат от хеликоптер.
                            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                            -----------------------------------------------
                            Питието определя съзнанието....
                            -----------------------------------------------
                            0887770735

Коментар

Ехаа, Благодарско Майкъл, ама пускай ги тия теми малко по на рядко, че останахме без въздух
                              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X