Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цените на плодове и зеленчуци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Цените на плодове и зеленчуци

Да направя една бърза калкулацияна брашното при условие, че си закупуваш житото:
    1. 250 кг жито цена на дребно 35ст/кг 87.5 лв.
    2. разход гориво и др. свързани с транспорт 10лв.
    3. Отбив при мелене 8%
    4. Цена на ишлемето при разфасовка 25 и 50 8ст на кг 18,4лв.
    5. Цена на ишлемето при разфасофка 1 и 5 кг 12ст на кг 30
    6. Схема на ишлемето 63% бяло и 8% типово общо за получаване 163,3кг
    7. Крайна цена закръглено 71 ст/1 кг(за големите разфасофки), 79ст/1кг (за малките разфасофки).
    Последно редактирано от gabocvet; 03-01-11, 16:58.
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
      ........ яйцата на ЕДРО са 22 - 23 стотинки....
      Понеже днес имах малко време и минах през кооперативния пазар яйца в рамките на 13 - 17 ст ако си купиш една кора отстъпка 50 ст; ябълки и картофи по левче; зеле по 50 ст.
      Съжалявам но не запопних други цени.
      0878 79 20 61 Борис

Коментар

http://www.slatina-bulgarplod.com/
        Най долу на страницата има бутон БЮЛЕТИН

Това е страницата на пазара в Слатина .......на тези пари купуват зеленчуковите борси,естествено за по големи количества се правят отстъпки.Борсите от своя страна си слагат средно лев отгоре и продават стоката на магазините,които също слагат левче на всичко.Така например вие купувате килограм гъби на минимум 4,50 а от производителят излизат на 2,20.
        Красимир Йотов

Коментар

Тази вечер докато гледах новините по една национална медия останах като попарен от прогнозните цени на хляба около 1.40лв за килограм.
          Не знам за мен това е безумие, не знам как да го нарека?
          Не е ли време държавата да се намеси на пазара на зърното респективно на хляба?
          Не мога да си обясна изказването на земеделския министър който в прав текст каза, че било вредно да се обявяват такива прогнозни цениот производителите и намирисвало на картелно споразумение.
          П.П. ако това не е по темата не ка някой да го отцепи в нова тема.
          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Зимно време домати и краставици не купувам. Едно че заради цената и друго, че на нищо не приличат като вкус...отделно почти всяка вечер говорят по новините, че плодовете и зеленчуците са с вредни нитрати...За мен всеки плод си има период от годината, който да се консумира и да е истински...

Коментар

Аз също не купувам през зимата никакви зеленчуци. Пределно допустимото съдържание на нитрати преди 30 години беше 7 мг/кг, но се намираха зеленчуци до 14-15 мг/кг главно оранжерийно производство. Сега по европейските нормативи е 30 мг/кг, а едва ли се контролира от някаква инстанция...

Коментар

И на цигарите пише много интересни работи ама никой не вярва, та Вие пък на новините голяма вяра ударихте.
                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                  Тази вечер докато гледах новините по една национална медия останах като попарен от прогнозните цени на хляба около 1.40лв за килограм.
                  Не знам за мен това е безумие, не знам как да го нарека?
                  Не е ли време държавата да се намеси на пазара на зърното респективно на хляба?
                  Не мога да си обясна изказването на земеделския министър който в прав текст каза, че било вредно да се обявяват такива прогнозни цениот производителите и намирисвало на картелно споразумение.
                  П.П. ако това не е по темата не ка някой да го отцепи в нова тема.
                  Време е, ама кое е държавата?
                  1.Ако сме ние - защо купуваме скъпо. Правете си хляб в къщи. И по- хубав, и винаги топъл и знаеш какво съдържа.
                  После - отгледайте си жито. Без торове и т.н. И край на скъпя хляб.
                  2. Ако държавата са "ТЕ" - кои са те?
                  Та това са същите които вдигат цената. Те държат земята (стотици хиляди декари), те държат мелниците (да не споменавам имена), те търгуват на борсата зърното и за капак - те си имат ЛОБИ в парламента.
                  Кой да се намеси? За какво и срещу кого - срещу себе си ?
                  И защо се чудите на земеделския министър - той е избран от ТЯХ.
                  Въобще - АКО искаме нещо да се промени - трябват мерки от нас.
                  НО - мерките са края на пътя. Началото - трябва организация, сложна и сплотена. Казва се партия !
                  Това е единствения път към влизане във властта, чуване на нашия глас и ..... взимане на мерки.
                  Можем ли да го направим -НЕ. Та ние не можем да се организираме за едно протестно писмо срещу "ЗАБРАНАТА НА ОФРОУДА В ГОРТА", ти говориш за мерки за хляба.
                  Не е тук мястото, не е сега времето и не са се родили хората за такова действие.
                  Такова действие се нарича "власт на народа", но нали след 89 такава власт се нарича "комунизъм" и всички са против нея - с промити мозъци и без воля за организация и промяна. Само следваме като овце "ВОДАЧА" който ни сложат и ... псуваме на воля.
                  Стига толкова, че ми завря главата.......що ли се връзвам ......да се .... в глупака!

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul
                    Време е, ама кое е държавата?
                    1.Ако сме ние - защо купуваме скъпо. Правете си хляб в къщи. И по- хубав, и винаги топъл и знаеш какво съдържа.
                    После - отгледайте си жито. Без торове и т.н. И край на скъпя хляб.
                    Някои го правим, отглеждаме си месото и зеленчуците и не мога да кажа, че минаваме по тънко от това да си ги купим но поне знаем какво имаме на масата.
                    Кипър наложи пределни цени на някои хранителни стоки, а за нашите какво казаха по въпроса ми ти сам си се сетил.
                    А и между другото не си глупак.
                    0878 79 20 61 Борис

Коментар

Специално за зеленчуците, без да коментирам цените, сега зимата си купувам на Гимел, от техен служител знам, че наистина при производството не се използват никакви пестициди и химикали. Той ми е познат и ми го гарантира, знае за здравословния проблем на детето ми и не би ме излъгал.Отглеждат ги в оранжерии, но няма как.
                      Днес четох новина, че са хванали 400 тона зеленчуци внос от Йордания на зеленчуковия пазар в кв.Слатина с пестициди 10 пъти над нормата. Пестицидите не се унищожават при термична обработка!
                      Внимавайте от къде и какво купувате!
                      Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
                      Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт

Коментар

Аз съм леко скептичен по въпроса с вноса от Йордания след като чух как министъра каза "ако направим проверка след 2-3 дена може да се окаже че пестицидите са се разградили" което първо е смешно второ навява мисли че някоя голяма риба с връзки с управляващите иска да закопае друга риба.
                        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                          Аз съм леко скептичен по въпроса с вноса от Йордания след като чух как министъра каза "ако направим проверка след 2-3 дена може да се окаже че пестицидите са се разградили" което първо е смешно второ навява мисли че някоя голяма риба с връзки с управляващите иска да закопае друга риба.
                          Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                          Оранжерия или навън?
                          По време на ТКЗС добивите на домати сорт ИДЕАЛ бяха средно 4 тона от декар. В същото време в отредените по един декар за частно ползване, кооператорите добиваха по 13 тона! Тировете чакаха край градината да се натоварят за Москва и Ленинград.

За време сегашно.
                          Купувам дребни, но качествени домати по 45 - 50 ст.за килограм. Малко краставици, че са два пъти по-скъпи.
                          А ДИНИ по 256 ст/кг не бях ял НИКОГА!
                          Според мен, нормалната изкупна цена за нормални домати е 50 стК/кг, а продажната - 70 - 80.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X