Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цените на плодове и зеленчуци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Цените на плодове и зеленчуци

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
    Аз все си мисля, защо никой до сега не е отворил тема, в която да пита или да се коментира качество и произход на плодове и зеленчуци? ...
    Е какво да питаш. Поне от това, което се продава в София картофите са почти винаги родопски, зелето е от Петърч, дините - от Любимец, а бобът - смилянски ...
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-11-10, 11:02. Причина: Печатна грешка
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Понеже имам двама приятели с магазини за плодове и зеленчуци, мога да споделя. Да , цените на борсата са два до три пъти по-ниски от цените на дребно. Да , почти всички софийски търговци се зареждат от там и от метро. Обаче нямате идея, колко продукция се скапва , колко фира дава, докато се продаде. Особено при домати, круши, сливи, грозде, а недай си боже да измръзнат, хвърляш яко на боклука.
      А цената не е признак за качество, а следствие от цената на борсата. Лично видях как за 2 седмици цената на розовия домат се вдигна от 70 ст. на 3 лв. и не защото са докарали по-качествен розов домат.
      Иначе от оранжерия в Харманли мога да го купя и за 50 ст. ама са си едни 230 км. в едната посока - 90 до 100 лв. за гориво, а не мога да изям 40 кг. за две седмици, колкото може да се съхрани в домашни условия. Ама при 40 кг. съм само на нула спрямо софийските цени, не печеля. Само дето знам произхода.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Е какво да питаш. Поне от това, което се продава с София картофите са почти винаги родопски, зелето е от Петърч, дините - от Любимец, а бобът - смилянски ...
        За това става въпрос де, пример- дините от Любимец зреят края на месец Юни(ориентировъчно, в зависимост от технологията на отглеждане), а се продават още през месец Май. Произхода им примерно о.Крит.
        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          Четейки темата "Продажба и доставка на свежи плодове и зеленчуци по домовете" се изумих от цените на някои плодове и зеленчуци в София: ...

Това не са цените на плодовете и зеленчуците в София - това са цените на плодовете и зеленчуците в темата (въпросната)!!!
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Е какво да питаш. Поне от това, което се продава в София картофите са почти винаги родопски, зелето е от Петърч, дините - от Любимец, а бобът - смилянски ...
            На пазара в Монтана преди време видях банани с табелка; "страна на пройзход България"
            На моето учудване продавачката малко гузно сподели, че така стоката се продавала поскъпо, е с бананите се е поунесла но призна, че всичко на което има табелка за родно пройзводство е внос. Предпочитам да пазарувам от големите вериги, там поне не ме лъжат на дребно, каквото и да значи това.

имам и един въпрос към знаещите, колко е средния добив от декар домати?
            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
              имам и един въпрос към знаещите, колко е средния добив от декар домати?
              Оранжерия или навън?
              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Навън, на полето.
                "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Аз от цени не разбирам, но знам че когато направя "Тънеж" винаги ми излиза през носа
                  Един Приятел, след като редовно изхвърляше всички зеленчуци купени от Голяма Верига магазини (няма да я споменавам, но и аз от там НИКОГА не си купувам зеленчуци) си купи къщичка с двор и стана Производител за лично ползване (е и ние намазваме понякога) - пътува над сто километра, бачка яко в свободното си време (има си бая работа човека), но яде КАЧЕСТВЕНИ зеленчуци.
                  За качеството на гореописаните продукти мога да се разпиша, на базата на собствен опит, купих си два-три пъти и макар и да ми е тегаво да изваждам "едни пари" съм МНОГО ДОВОЛЕН, всичко си изяждаме с кеф, нищо не хвърляме (което много често ни се случваше преди).

А за цените ще кажа едно "не са ни високи разходите, а са ни ниски Приходите" - това доведе до Фантастични явления Особено в хранителните стоки. Както Правилно каза по-горе Венци, ако посмята малко човек ще се смае, Как са постигнати някой цени и ако се замисли ще се стресне - какво ли има в този продукт, че да струва толкова ??????
                  Например - купих си машина за хляб и започнахме да си печем - е много е хубав този хляб и май ми излиза по-скъпо от хляба в магазина???????

Коментар

Понеже Алекс отвори отвори дума за калкулацията на хляба който си пече от хлебопекарнатада споделя мойта рецепта с калкулацията:
                    1. Брашно 605 гр 15ст/кг 9ст.(44ст)
                    2. Олио две супени лъжици или 15гр 15ст/лт 3ст (5ст)
                    3. 1 яйце домашно не знам колко ми излиза(на око приблизително 6ст) на магазина 22ст/бр
                    4. Четвърт кубче мая 10ст
                    5. 7.5гр сол 1ст
                    6. 7 гр захар 1ст
                    7. Две супени лъжици кисело мляко домашно 2ст
                    8. 230 мл вода 1ст
                    9. Два часа и петнадесет минути при максимална консумация 620 вата дневна енергия 12ст

Или общо 45ст(98ст с продукти от магазина) за килограм хляб за по лесно смятане всички стойности съм ги закръглил на цяла число и всичко по малко от стотинка съм го закръгли на стотинка.
                    И да направя едно уточнение за брашното на мен това ми е цена само за преработка и транспорт и олиото ми е цена само за тронспорт понеже е рента
                    Последно редактирано от gabocvet; 03-01-11, 12:12. Причина: уточнение
                    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                    0878 79 20 61 Борис

Коментар

Брашно 15ст. килограм ,това къде е че ми стана интересно?
                      Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от maystora6
                        Брашно 15ст. килограм ,това къде е че ми стана интересно?
                        Житото е рента за това калкулирам само транспорт и ишлемето.
                        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                          ...

И да направя едно уточнение за брашното на мен това ми е цена само за преработка и транспорт и олиото ми е цена само за тронспорт понеже е рента
                          Виж, ако някой ми Подаряваше хляба, щях да го смятам без пари, не е коректно да изчисляваш по цени НЕДОСТЪПНИ за средният човек
                          А иначе браво за труда и за рецептата, може и да я пробвам (само без яицето).

П.С.
                          Понеже найстина не знам цените в магазините (не внимавам когато пазарувам), стана ми любопитни и се разтърсих из мрежата - открих цена на олиото от 2.5 - 3 лева за литър и на брашното - 0.5 - 0.75 лв за кг, яйцата на ЕДРО са 22 - 23 стотинки....
                          Последно редактирано от alex_markov; 03-01-11, 12:39.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
                            Виж, ако някой ми Подаряваше хляба, щях да го смятам без пари, не е коректно да изчисляваш по цени НЕДОСТЪПНИ за средният човек
                            А иначе браво за труда и за рецептата, може и да я пробвам (само без яицето).
                            Алекс ако ще махаш яйцето трябва да увеличиш водата с 30 гр.Цената на брашното е от мелницата в която си давам житото и е точно 75 ст за 1 кг при разфасофка 25 кг за 50 кг мисля, че беше 60ст но не съм сигурен другите цени са от магазина да нас на 50 метра.
                            И още едно уточнение това е рецептата за 1 кг хляб пробвано и проверено.
                            0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                              ... и на брашното - 0.5 - 0.75 лв за кг...
                              Стига бе, къде има такава цена? Понеже и ние си правим хляб вкъщи, си купуваме брашното на торби по 25кг, така докарваме цената до около 80ст/кг. На пакети по килограм, по-евтино брашно от 1,10-1,15лв не сме виждали.
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Има, купувам килограмови разфасовки по 0,65 до 0,78лв. както намеря, понеже съм с хлебопекарна машина.Дори да ми стъпи ценово колкото купешкия хляб, на третия ден не лепне и мухлясва като него, вкуса е различен в плюс за консумиращия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X