От: Тютюн за лула /качак/ - домашно приготвен
Доколкото схванах от всичко изчетено не става въпрос за нещо което може да бъде отстранено механически. Трябва да протече ферментация при определени условия с участието на разни бацили. Като с ракията и виното е малко работата. Може да се прецака във всеки момент и етап от оработката. Това което си видял вероятно е подготовката за ускорена ферментация по метода "Кавендиш". Ама той изисква камера с определена влажност и температура .... В моя случай за сега си е чист неуспех. Дали от изходния материал или от обработката - не знам. Ако някой успее- ще казва.
Доколкото схванах от всичко изчетено не става въпрос за нещо което може да бъде отстранено механически. Трябва да протече ферментация при определени условия с участието на разни бацили. Като с ракията и виното е малко работата. Може да се прецака във всеки момент и етап от оработката. Това което си видял вероятно е подготовката за ускорена ферментация по метода "Кавендиш". Ама той изисква камера с определена влажност и температура .... В моя случай за сега си е чист неуспех. Дали от изходния материал или от обработката - не знам. Ако някой успее- ще казва.
Коментар