Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Съвет за степенка

Свий

X
- 

От: Съвет за степенка

най-лесно е така:

Пружините е желателно да са нагласени така че като седнеш да потъне с 30% (спрямо цялото възможно движение на пружината). Ако караш по шосе не е проблем всякак. Но ако караш често по много неравен терен с големи дупки и т.н. колкото повече пружината удря "дъното" (или "тавана" при подскок), толкова по-бързо ще се износи. Като го нагласиш на 30% пружината има възможност да попива най-добре ударите без да се троши.
 Коментар
- 

Забележете,че задната ми вилка изобщо не е като на другите велосипеди и на нея не може да се захванат познатите поне за мен модели степенки(стойки),а при централното задвижване(при педалите)изобщо няма стойка за нея.
 За пружините може да се регулира задната с винт,а аз имам предвид предните,те са вътре в 2те "тръби" отстрани на гумата и представляват просто две пружини без винт или нещо подобно за регулиране,може би са износени или са си такива твърди Mitsubishi Pajero 2.5TD 1996 къса база Mitsubishi Pajero 2.5TD 1996 къса база
 0883 39 72 04
 Коментар
- 

Стойки има различни варианти на монтаж - примерно тази, която колегата е показал, може да се монтира и на твоя велосипед. Настройките на пружините се състои само в това да регулираш това пропадане, за което говори колегата - нарича се саг (30 % от хода ми се струва множко.. 20 някак си ми се струва по-универсално). Няма как да омекотиш, или втърдиш пружините, ако ги разхлабваш и/или натягаш и пружината е линейна!В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
 Коментар
- 

За съжаление този тип вилки са "черни кутии" от гл.т. на поддръжка. Това, с което можеш да се погрижиш за нея, е често смазване, като на първо време можеш да я разглобиш и почистиш обстойно, защото тя няма истински прахоуловители (dust seals), а поради това, че не е хидравлична, няма и семеринги. Това пък води до лесно и бързо затлачване на втулките с каквато гняс се сетиш, което води до втвърдяването й. За нея подобни протектори (http://www.chainreactioncycles.com/b...ts/rp-prod4761) биха свършили много добра работа.
 Коментар
Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар