В неделя?

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

На някой да му се ходи до Алински монастир?

Свий

X
- 

До: На някой да му се ходи до Алински монастир?
Ахам... И когато изключим "вижте как опазвам паметниците, в т.ч. иконите и стенописите, нищо че си паля свещите в църквата" бихте ли ми обяснили защо е недопустимо? Имам предвид аргументирано, със съответните факти от лабораторни изследвания... Защото по последната ми информация (от преди 3 години) "не е доказано, светлината на светкавицата да уврежда стенописите" За иконите това важи х10. Там защита на боите от светлина е много по-сериозна.Първоначално публикуван от JoeQ Преглед на мнениеедин кратък въпрос... Как може да снимате иконите със светкавица обяснете ми?За мен е недопустимо .
За да не се отплесвам в голословие, защото тази тема е важна и морално интересна за мен, не се заяждам, наистина - аргументирайте се. Всеки може да се бие в гърдите и да обяснява колко е морален и колко е българин и християнин... За мен пък е недопустимо голословието и кухата обвивка...
Коментар
 - 

В такъв случай не ги снимай ! И опитай да започваш изреченията с главна буква, някои правят така.Първоначално публикуван от JoeQ Преглед на мнениеедин кратък въпрос... Как може да снимате иконите със светкавица обяснете ми?За мен е недопустимо .Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
Коментар
 - 

От къде се разбира че е забранено?Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеДопустимо е памeтник на история да си стои отворен и на практика беззащитен пред вандалските набези, ама да снимаш в него е забранено?
 Ако знаете такава правна норма споделете я с нас или посочете в кой закон се намира.

Коментар
 - 

Когато ми се е налагало да снимам в храм в който "снимането е забранено", винаги след заплащане на някаква тарифа забраната е падала. Тя всъщност и затова е сложена. Христос е изгонил търговците от храма, но явно не е успял напълно.Първоначално публикуван от v12345s Преглед на мнениеОт къде се разбира че е забранено?
 Ако знаете такава правна норма споделете я с нас или посочете в кой закон се намира.Тази земя, по която тъпча сега,
Коментар
 - 

Точно така, икона идва от гръцкото наименование за образ /лик/, но не виждам връзката за забраната и снимането със светкавица.Първоначално публикуван от bg2001 Преглед на мнениеМисля,че става въпрос за фрески/стенописи,не икони,въпрки,че в превод от гръцки εἰκών означава образ
Тази земя, по която тъпча сега,
Коментар
 - 

Нямаше досега. Новия закон все не мога да го прочета, деПървоначално публикуван от v12345s Преглед на мнениеОт къде се разбира че е забранено?
 Ако знаете такава правна норма споделете я с нас или посочете в кой закон се намира.
. Тъкмо почна и поредния абзац ме вбеси и... Така или иначе може - има местни разпоредби, правилници за вътрешен ред и т.н. Това за паметници под открито небе едва ли важи. Все пак са вътрешни разпоредби 
. Иначе - има и авторско право и най-често - местно-ФЕОДАЛНО...
Пробвайте в Роженския манастир, моля. Там има уникални стенописи, които вманиачени духовници не позволяват да документираме...Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнениеКогато ми се е налагало да снимам в храм в който "снимането е забранено", винаги след заплащане на някаква тарифа забраната е падала. Тя всъщност и затова е сложена. Христос е изгонил търговците от храма, но явно не е успял напълно.
Ахам, колкото светкавицата уврежда икони, толкова стенописите са икони. А на снимките са стенописи. Впрочем "фреско" е и техника и не се използва в случая, ама за това не бих спорил, пък не съм и много подготвенПървоначално публикуван от bg2001 Преглед на мнениеМисля,че става въпрос за фрески/стенописи,не икони,въпрки,че в превод от гръцки εἰκών означава образ

.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар