Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За светлоотразителните жилетки, или не?!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За светлоотразителните жилетки, или не?!

Не знам защо заключи темата. Тия жилетки нямат място на гърба на хората. А който не може да види велосипедистите- моля да се прояви като мъж и да си върне шофьорската книжка. По тази логика дай и пешеходците да си облекат по една жилетка? И те пресичат пътя гадовете!!! Ама не се виждат бе, къде са тръгнали?!

Вместо да измислят някакви привилегии за хората каращи колело, че по някакъв начин да ги направят повече, те се чудят как да ги откажат. Днес ще ги облекат като клоуни, утре ще ги глобяват за липса на мигачи и регистрационен номер!

От: За светлоотразителните жилетки, или не?!

По принцип съм твърдо за.Всяко нещо което те прави по видим няма как да ти навреди на пътя.Днес най-просташки засякох/отнех предимство на един велосипедист и незащото не го видях,а не го отчетох като учасник в движението.Аз съм виновен ,но ако беше станала беля той щеше да пострада повече...
    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
    Mark Twain
    СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
      ...Вместо да измислят някакви привилегии за хората каращи колело, че по някакъв начин да ги направят повече, те се чудят как да ги откажат...
      Единственият начин за стимулиране на използването на велосипеди е изграждането на велоалеи. Което в България е много, много трудно изпълнимо.

Коментар

Не знам защо заключи темата. Тия жилетки нямат място на гърба на хората. А който не може да види велосипедистите- моля да се прояви като мъж и да си върне шофьорската книжка. По тази логика дай и пешеходците да си облекат по една жилетка? И те пресичат пътя гадовете!!! Ама не се виждат бе, къде са тръгнали?!

Вместо да измислят някакви привилегии за хората каращи колело, че по някакъв начин да ги направят повече, те се чудят как да ги откажат. Днес ще ги облекат като клоуни, утре ще ги глобяват за липса на мигачи и регистрационен номер!
        Ела с мен да покараме нощно време из Румъния....но после като прегазим някой невидим колоездач, ти ще го лежиш в затвора..
        След това ти ще се метнеш на колелото, пък аз ще изгася фаровете на камиона и пак ще тръгнем един срещу друг...
        Не ми е ясно защо не разбирате, че всичко това е за вашата безопасност защото аз от затвора ще изляза, но колоездачът няма да излезе от гроба.
        Простете ми грубия изказ..
        00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

През ноща не карам, защото колелото няма светлини, но през деня тази жилетка не е нужна. Сега кажи, че и през деня не ги виждаш?!

Коментар

За, разбира се!!

Коментар

Има си дрехи за велосипедисти /и не самo/ с много отразители и подходящ плат/материя, виждат се повече от жилетка за 5 лева, а изглеждат нормално... нооо не струват 5 лева

Коментар

През ноща не карам, защото колелото няма светлини, но през деня тази жилетка не е нужна. Сега кажи, че и през деня не ги виждаш?!
                Трогателна е пълната незаинтересованост за собствения си живот...ами ако не те видя???? Или не си виждал резултата от срещата на 40 тона желязо с 50 кила жива плът??? Животът ти не струва 5 лв ли - цената на една жилетка. Или животът ти не струва "унижението" да я носиш??? И не ми говори как била неудобна! Аз я нося, когато товаря и разтоварвам - за да ме вижда мотокаристът. Дори, когато товаря сам колите си на автовоза, пак я нося - в края на краищата има и правила...
                00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Т1000 -светло-отразителната жилетка ти пази задника от заплесите шофьори. Баткоо ,сам не се ли пазиш ,няма друг да те опази,еле ,пък ако те не вижда.Против съм всяко нещо, което се налага силово и ограничава хората ,но тази жилетка с кеф я обличам,и си пускам всички мигащи и святкащи ламби.

Коментар

Оо, аз и без жилетка съм видим и дори се радвам на внимание!! Друго си е да те изтикат в края на пътя и да се надъниш в трап!

Коментар

Е да ,ама като спреш на средата на платното и вдигнеш ръка всички спират.И пускат колоната.

Шофьорите все още се учат на колегиалност на платното,нека да им помогнем поне с това.Румънците да не са по умни от нас ,че там всички велосипедисти са със жилетки.А в тяхния закон няма изискване.

Коментар

Има си екипировка за колела, както и за мотори и са с вложен елемент за видимост, най-малкото 1 тениска за тая цел се вижда в тъмно и светло. То и каската ти пречи и те пОти, но като стане съкътлътъ, а той става еднаж само, си е добре да има и повече предпазители, камо ли за видимост ако става дума. А ако искаш да си каше нинджа в тъмното с байа, на твой си риск пак става. Шоферите също не сме застраховани от невидими участници в движението, мпс-та, пешо-ходи, колела и мотори... Татра с кран... риска на професията.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                          Т1000 -светло-отразителната жилетка ти пази задника от заплесите шофьори.
                          От заплесите шофьори те пази само фадрома, иначе и аз си слагах жилетка от време на време, ама файда йок. Сега съм се накичил с едни ленти отражателни с мигащи диоди по тях, е няма такава клоунада.
                          Що в Холандия не сгази някой велосипедист, даже само да го бутне !?
                          Ааааа , сетих се - тройната коалиция е виновна , мамка И !
                          А пожарогасители за велосипедистите кога се очаква да се изискват? От по 10 л. поне !
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Писал съм и преди по въпроса,но наистина не разбирам страха от това да те забележат даже тези,които не би трябвало да имат книжки.Ако каруцаря има шанс без необходимата сигнализация,то за въпросните участници(по принцип съм за тях и мотористите) какъв е?
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Момчета, не гледайте на въпроса само от гледна точка на закона, строгостта му, последствията за заплесите шофьори и т.н. Заплеси шофьори ще има! Недисциплинирани идиоти шофьори ще има! Те ще си носят отговорността пред закона! За съжаление, най-страшните последствия ще са за незащитените 50 кг месо. Това не зависи от куража, самочувствието и някакви други качества на 1,5 кг мозък от тези 50 кг! За това помислете! И ако има нещо, с което да намалите риска, направете го! Независимо от неудобството, унижението, жегата и..каквото искате още. За това апелирам да помислите!
                              00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X