Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допитване за колело

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Допитване за колело

    Здравейте,
    Търся колело за синът ми. На 12 години е висок 159. Иска да е твърдак. Кара предимно градско, но е много луд ... скача от доста високи стъпала, абе велосипеда трябва да е доста издръжлив. Марката и цената нямат значение. По възможност да е с малко по голям ход на окачването
    Благодаря много

  • #2
    От: Допитване за колело

    Първо трябва да уточниш с него какъв вид твъдрак иска да е:
    - за скокчета/трикчета (street/urban)
    - за по-големи скокчета (dirt jumps)
    - за пътеки (trial)
    - за трасе (4Х)

    и това са само основните насоки. Има стотици модели разделени за тези категории. Предполагм, че щом се кефи на стълби, скокчета някой стриит байк ще го зарадва. От българските си заслужават следните модели:

    RAM 4130

    RAM Four.X

    Drag C1

    Това са предимно ориентирани за скокчета и трикчета твърдаци. Аз Бих заложил на 4130.

    От другите марки е океан от избор. Лично аз, ако бих давал пари за твърдак бих се замислил за Dartmoor Hornet, ама аз искам да карам по планините, а не по градската среда, тоест разликата в геометрията на двата вида колела е брутална.

    И няма как да има по-голям ход на окачването, защото твърдаците са без ход на окачването, нали са твърдаци и имат възможност само за вилка. Хода на вилката може да варира от 50 до 220 мм в зависимост от дисциплината, но според мен за сериозни скоци всичко под 120 мм ход е несериозно.

    Принципно, ако бях на твое място бих го накарал да се зарови да прочете малко повече в моунтанбайк форума, да си хареса нещо дето го кефи като вид колело и тогава да намериш най-здравата алтернатива в конкретния клас. Още по-добър вариант е да го накараш сам да си сглоби колело като си избере частите, рамката и т.н. ...така ще има и техническа грамотност относно колелото. Може да стъпи с 100-200 лв. по-скъпо, ама ще знаеш, че си му подсигурил колело за следващите 5 години и ще знае какво да наглася, какво да сервизира и т.н. Също така трябва да знаеш, че размерите на рамките са различни, а той расте....ако сега S размер му е добре, може след 2 години да му е вече малък.

    Само да ти кажа, че аз от месец и половина се колебая какъв модел да търся и още не съм на 100% сигурен за това, което съм избрал да купувам....едно разбрах със сигурност - рамката трябва да е добра, останалото се тунингова лесно.
    Последно редактирано от братчеда; 14-09-11, 21:09.
    Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

    Коментар


    • #3
      От: Допитване за колело

      Първоначално публикуван от Connected Преглед на мнение
      Здравейте,
      Търся колело за синът ми. На 12 години е висок 159. Иска да е твърдак. Кара предимно градско, но е много луд ... скача от доста високи стъпала, абе велосипеда трябва да е доста издръжлив. Марката и цената нямат значение. По възможност да е с малко по голям ход на окачването
      Благодаря много
      Видях интересни колела за деца като твоят палавник.
      За трикове . Със степенки на преното и задното колело.
      Цена около 250 лева. Има ги в Пловдив. Ако идваш насам - обади се. Мисля, че са чисто нови ..... аз не разбирам от колела, но виждам младежите с какви правят трикове, скокове и др.

      Коментар


      • #4
        От: Допитване за колело

        Виж какво колега, в началото на годината моят син стана на 10 г.и е едар ,така че бях решил за рожденният му ден да му взема ново колело ( старото му стана малко -беше марка дрек-особенно здраво). След дьлги проучвания се установи ,че качествените марки са- рам , драг , скот и още две световно неизвестни за мен марки.Естественно профисионалистите имат едно мнение но нуждата казва друго- затова му купих колело по красота-T -rex на фирма крос.Тежко колело за гората-15кг.но за сметка на това-красиво.Синьт ми го кара много умело.Затова ,че каквото и да му вземеш да си го кара сьс здраве и кеф.
        Последно редактирано от братчеда; 17-09-11, 20:16.

        Коментар


        • #5
          От: Допитване за колело

          Колега , избра ли колело .... ??
          Нямаш право на лични , затова ти пиша тук .
          Имам някои предложения , ако си се ориентирал какво търсиш вече
          0898 65 19 48 Ванката или real_cancel Скайпа ми
          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

          A1+

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X