Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръка за велосипед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Препоръка за велосипед

Здравейте,
    Може ли да ми препоръчате хубаво, издръжливо и здраво колело ? Практикувам Freeride и Downhill.Цената е без значение, също и марката.
    Висок съм 174; 78 килограма.
    Благодаря ви предваително

От: Препоръка за велосипед

Това,че парите нямат значение е много важно уточнение.На първо място,гледай ТТ данните,всичко друго е лого на фирма върху рамка.
    Тома Томов
    Вече с Kia Sportage.

Коментар

Здравей!
      Би било добре да кажеш какво караш в момента, щом твърдиш, че караш фрирайд и спускане.
      След това би било добре да прецениш кое от двете ти допада повече - фрирайда или спускането.
      Оттам нататък можем да ти помогнем по-добре след като получим малко предварителна информация.
      По отношение на велосипедите за фрирайд и спускане, цените им със сигурност минават 3000-4000 лв.
      Колкото над тази сума, толкова по-висок клас компоненти ще имаш, съответно, но не и задължително,
      самото колело ще ти е по-леко.
      Хубаво е, че си споменал височината си - според твоя ръст ти си за рамка размер S или М.
      Това ще се реши на място като се качиш на съответното колело, но може да има вариации според
      марка и модел на рамката... http://ridespot.net/productdetails.php?productID=11944
      на базата на тази рамка можеш да си направиш доста добро колело, но пак ти казвам, че зависи много<br>от това какво точно искаш да караш.
      Като дадеш малко повече инфо бих се радвал да ти дам по-конкретни насоки!
      Поздрави!

Коментар

Може ли и аз да задам един въпрос. То по-скоро ще е за отделна тема. Нека някой разбиращ да опише, какви са критериите, по които да си изберем колело. Защото погледнах тази рамка, има доста определящи неща. Аз примерно искам да купя колелета за цялото семейство и не ми се иска да влезна в магазина, да седна и да кажа "ок, взимам го", само защото ми е харесало на пръв поглед и ми се е сторила удобна седалката.

Примерно за даден ръст и кг сигурно е са значение рамката, цоловете на гумите и ред други дребни детайли.

Има подобна тема за матраци. Доста добре описана и после вече доуточнявана и от други знаещи.
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Здравейте,
          Най-много ми подхожда стилът "DownHill"
          И вече съм се насочил към модел http://www.go-ride.com/SPD/2011-gian...1281025758.jsp , но ако имате други предпочитания кажете

Коментар

Първо да отговоря на Connected:
            Браво, много хубаво колело си избрал! От скоро GIANT вече отново ги внасят в България, което е добре
            заради поддръжка и сервизно обслужване. Вярно е, че са много добри рамки и колела като цяло, но винаги
            е добре да си имаме вносител и представител за България.

На Musovir мога да кажа следното - на първо място е да се реши за какво точно ще се ползва колелото:
            - за града
            - за планината по черни пътища и пътечки
            - за планината за пътеки и екстремни спускания

Това е, за да не дадеш сума пари за нещо, което няма да ти е нужно.
            Оттам нататък се преценява какъв тип рамка е най-подходяща за карането, което си избираш, и чак след това
            идва моментът с избирането на правилния размер на рамката. Тъй като не сме всички състезатели спонсорирани
            от разни световни производители и не можем да си позволим рамка според индивидуалните телесни данни, затуй
            производителите на рамки са направили така, че всяка рамка да я има в 3, а понякога и 4-5 размера. Обикновено
            размерите вървят през два инча/цола (например: 16", 18", 20"; 17", 19", 21").
            Та така. Има много писано по темата, има и сайт с форум, където всички тези неща постоянно се дъвчат и има
            дискусии. Имам предвид наш български сайт с форум.
            Но в основни линии е това.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X