Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НОВАТА МЕМОАРНА КНИГА НА АЛЕКСЕЙ ЖАЛОВ - ВЕЧЕ ПО КНИЖАРНИЦИТЕ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • НОВАТА МЕМОАРНА КНИГА НА АЛЕКСЕЙ ЖАЛОВ - ВЕЧЕ ПО КНИЖАРНИЦИТЕ

    Пещерите са последните „бели петна“ на планетата Земя. Те са последната опора за романтиците, търсещи места, където никога не е стъпвал човешки крак.
    Алексей Жалов
    ***
    Само преди два дни, излезе от печат поредната 3-та мемоарна книгат на изявения български спелеолог Алексей Жалов.

    „Половин век под земята“ е увлекателен разказ за пътя на автора от пещерняк любител до професионалист със съществен принос към българската спелеология. Тези страници са изпълнени с паметни открития, опасни прониквания и неуморни изследвания на впечатляващи пещери по цялото земно кълбо. Историята вплита в себе си разкази за емблематични събития като експеримента за престой под земята в продължение на 62 дни и спускането в световноизвестните пещерни кладенци Епос и Проватина в Гърция. Изпълнени с емоции и непознати факти са разказите за проучването на редица пещерни райони и пещери в България, Албания, Гърция, Виетнам, Иран, Куба, Китай, Косово...
    На фона на споделените истории изпъкват имената на много познати и непознати фигури, които по един или друг начин са оставили светла диря в пещерното дело и спелеологията в България. Смелите приключения на тези подземни Колумбовци смайват, вдъхновяват, удивляват и разкриват непознатата красота на един загадъчен и вълнуващ свят.
    Готови ли сте да тръгнете „на лов“ за пещери?
    За автора:
    Алексей Жалов е роден през 1953 г. в София. Възпитаник е на Националната спортна академия „Васил Левски“. Работи 34 години в Българската федерация по пещерно дело (спелеология) – повечето от тях като заместник-председател. Членува в пещерните клубове „Алеко“ и „Хеликтит“, София. Придобил е многобройни спелеоложки специализации у нас и в чужбина и се изявява като изтъкнат преподавател, организатор и изследовател. Ръководил е множество национални и клубни експедиции у нас и извън страната и е изследвал няколкостотин пещери. Автор е на 9 книги и на над 400 популярни и научни статии на тема „спелеология“ у нас и в чужбина. Инициира и дълги години ръководи Балканския спелеоложки съюз. Заемал е отговорна позиция в Европейската федерация по спелеология. Член-основател е на Българското пещерно дружество.
    Желаещите биха могли да се сдобият с книгата като я поръча тук или тук и разбира се чрез сайта за попупки на издателя "ВАКОН".
    Книгата би била един чудесен подарък ва предстоящите коледни и новогодишни празници!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X