Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Голямата война - 2006 - правила и официална дискусия

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от derhunter
    Ауу...страшно.Нека организациятана хората за нашия отбор
    си я правим ние.
    Това е мнението на нашия отбор...
    Не ни мислете...

Кръговете за стрелба по джиповете могат да са от тези чиновническите дето ги лепят въру CD за надписи..

Голди е прав, не забравяйте че много от хората на Отбор 1 са лични приятели с капитана и не биха го обидили с преминаване към противника /в което всъщност няма нищо лошо/, ние се комплектоваме не по този принцип, а по съвсем други критерии...

Купона ще е готин, след като Отбор 1 стана конструктивен и излезе от зоната на мълчанието, ние ще спрем с прекалените изказвания и продължаваме нещата..

Куадра, разбери ме правилно, но вие ако досега не сте разбрали по кого ще гърмите, в гората ли ще знаете...

По-добре да си стоите в Отбор 1, пак казвам не се притеснявайте за нашата численост!

Айде успех и да стискаме палци за Иван, днес вече е прескочил препятствието!

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
      Има известна закономерност обаче вече по отношение на американските машини, сега май всички са в отбора на ловците, или бъркам?
      Веднага го преименуваме в отбора на звездите.
      LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
        Има известна закономерност обаче вече по отношение на американските машини, сега май всички са в отбора на ловците, или бъркам?
        При нас хората се подбират по дух Виждам че нещо искаш
        да се присламчваш към нас или греша
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от goldy
          Имайте в предвид, че не всички в отбора на "ловците" са ловци всъшност. Определенията ти си ловец се отнасят само до играта. Аз например не съм такъв. И надали ще стана. Реално погледнато съм си повече техничар отколкото каквото и да било друго. Това го казвам за да се спрат спекулацийте с темата - не си ли ловец не ходи с ловците. Всъшност имената дойдоха случайно. Или поне така се мисля аз.
          Е аз като съм и двете ,да се откажа от едното ли
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev
            Казва се Янек и е на "ти" с оръжията и гората.
            Севдалин и аз никъде не го видях, май още не се е записал.
            Янек, добре дошъл при нас, Севдалин - чакаме решение...

И се прехвърляйте в нашата тема защото тук са само правила..

Коментар

О, мисля че май само ние възприемаме цялото мероприятие като един голям купон, вие май сте се вживяли много на сериозно в ролята си...Е, както искате, за на е все едно по кого ще пуцаме и кой ще пуца по нас - това няма да ни развали нито приятелството с "противника" нито ще се скараме със съотборниците си. Някак е глупаво заставането в такава поза - "На ви си куклите, дайте си ни парцалките"...Е, както и да е, поне се видя че тук е пълно с хора които зад маската на израза "да си изкараме приятно" гледат да избият великите си командирски амбиции. Това е сериозия и официалене форум иначе бих се изказал доста по-цветущо. И си го заслужихте.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Имената на отборите са избрани условно от съдиите. Ако си спомнята, първо бяха Техничарите и Ловците, защото на едните капитана е в "техничния" компютърен бизнес, а на другите е най-запаления ловец, който познавам. Както видяхте, който не си хареса името, го промени. Така че моля официално да се каже как точно ще са имената на отборите и един път за винаги така ще ги наричаме.
                Напомням, че това е форум за уточняване на правила, стратегии, технически подробности и др. подобни нещта. Моля Вашите лични коментари извън тези теми, да са или във форумите на отборите, или във "несериозния" форум.
                Бройката на участниците в двата отбора за мен като съдия е просто едно число. Но в игра като тази, това и Фюрера го потвърди, 2-3 повече или по-малко се преглъщат, но 10 е твърде много. Ще се играе така, както решите, но според мен по този начин изхода е предрешен. Напомням , че в Отбор 1 също има отлични "танкове" клас 3 (УАЗ Т72 с неподвижен купол, и не само) и вече няколко "кавалеристи" ендуристи.
                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Една поправка - "Техничарите" не беше заради Венци, ами заради набеденото за технически грамотно, но практически неориентирано първоначално ядро на отбора. Предполагам затова беше променено в последствие. Предлагам двата отбора да са със сходни неутрални имена, че противникът нещо твърде силно се идентифицира с името си. Затова да сме отбори "1" и "2", или "Алфа" и "Делта", или "Ягодка" и "Черешка" и да няма нелепи деления, че скоро май и ловен билет ще искат да се представя при тях.

Ако сме на чисто трофи състезание, може и да има смисъл от малка групичка с равни възможности, която джапа из калта, но щом искаме и да се стреляме, повтарям следното - двама смотаняци често се справят с един майстор, а трима го отвяват. До тук много се теоретизира, като по мои наблюдения 90% от участниците не са се гърмяли досега в гората. Предлагам първо отборите да се пострелят, за да не се изказват неподготвени. Числено превъзходство 2:1 е несериозна работа и усещам как някой си фантазира, че така победата ще му е още по-сладка и търси сценичен ефект. По-нататък може и да си позволим диспропорции, но като за начало, дайте да се изравним, за да не тръгваме със самодейности още от самото начало.

Коментар

[quote="zzlatev"]"Имената на отборите са избрани условно от съдиите. Ако си спомнята, първо бяха Техничарите и Ловците, защото на едните капитана е в "техничния" компютърен бизнес, а на другите е най-запаления ловец, който познавам. Както видяхте, който не си хареса името, го промени. Така че моля официално да се каже как точно ще са имената на отборите и един път за винаги така ще ги наричаме."
                    Първоначално аз предложих имената именно поради горната прчина и не съм имал нищо друго впредвид. Спекулациите по темата дойдоха по-късно от противниковия отбор. Но кой отбор как ще се нарича да си решат участниците в него.
                    Напомням, в четвъртък на 16-ти, 18 и 30 часа, Екопетролиум, бул. България, между стадион Раковски и Витошка. Очаквам поне по 3-4 от отбор, за да изясним доста неща. Аз ще запазя маса. Мястото е ресторан за бързо хранене тип Хепи, може да се пийва и хапва, докато разискваме.
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Не търсете под вола теле..
                      Аз съм убеден, че това ще бъде само началото на този нов спорт, никой от нас не търси ефект, знам едно - който в първата битка влезе в отбора ще играе в него и през втората, петатата и двайсет и петата..
                      Затова ние сме си отворили вратата, но пускаме само хора с чисти обувки, иначе няма да има битка, а лигавене между две тумби!
                      Пеперудки не ни трябват, защото в следващата игра ще изнесат цялата тактика при противника, не се притеснявайте, набираме си нови хора, просто не го раздуваме, а и има много още какво да научим за да си позволим да излезем в гората..

На срещата ще бъдем 4 човека - аз, Хънтъра, Голди и Борко, ако Булдога може да дойде ще сме петима...

Коментар

Злати, за срещата държа да донесеш най-подробните топографски карти на района, които можеш да откриеш и да ни дадеш по едно копие!

Проблема с различната бройка на хората се решава елементарно - дава се еднакъв брой топчета на двата отбора, човек с празна пушка в тая игра няма нужда да бъде даже гърмян...

Коментар

Чудесно, от Отбор 1 очаквам със сигурност Венци, Пламен и Фюрера. Ако доведат още някой, чудесно. От съдиите ще сме поне двама.
                          За картите не мога да гарантирам 100%, но ще направим всичко възможно да са налични още сега.
                          Това за бройката "патрони" е една доста интересна и разумна идея. Ще го обсъдим.
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Не мога да преценя дали говориш сериозно как неравната бройка се изравнявала с топчетата. За теб все едно ли е дали отнякъде ти хвърчат последователно 200 топчета или от 3 посоки по 70 едновременно?

Насила не можем да ви дадем хора - това е ясно, но поне гледайте да сме количествено изравнени.

Предлагам за четвъртък да си направим отсега дневен ред с водещ протокола Злати, за да не стане говорилня като дойдете вие 5, а от нас незнамколкооще.

Като точки предлагам:
                            - поразяване на джип (последствия за водача му)
                            - извозване на елиминираните по трасето играчи
                            - местоположение на съдийте
                            - видеозаснемане с цел популяризиране, спонсорство и т.н.
                            - осигуряване на оборудването и боеприпасите

Коментар

Обер, освен последния въпрос не виждам нищо смислено в другите, та даже и последния е на кантар...

Естествено, че джипа не е вързан с водача, единия спира, другия продължава, естествено че никой няма да се занимава с "утрепаните", преди края на тупаницата, не е зле да походят малко пеша за да знаят какво значи да си се издънил /Сталин е ликвидрал солдатите, върнали се от германски плен /, но може да ги събират ударени джипове с червен кръст, оборудването не е проблем, заснемането вече не е в моята част, но ако чакаш спонсорство май не си много в час...
                              Всеки трябва да се бръкне в джоба си за това удоволствие, а аз съм убеден че си заслужава...

На срещата ще обсъдим доста по-интересни неща

Затова предлагам ВСЕКИ УЧАСТНИК ДА ПОЛУЧИ 100 БРОЯ ТОПЧЕТА!

В крайна сметка няма да се заливаме с боя, важна е тактиката и сигурността на изстрела..
                              Разбира се, отбора с по-малко играчи ще получи повече топчета..

Аз лично /стар навик/ мразя безразборната стрелба!

Коментар

Волк, като не разбираш, що се обаждаш авторитетно?!

Виждам, че не знаеш как протичат сходни мероприятия в далеч по-напредналите от нас в това отношение страни, ами пак синдромът "чакайте, аз да кажа"... Няма сериозна проява без спонсорство. Нищо не чакам, а така се прави навсякъде. А защо ли? Щом сам не разбираш, няма какво да говорим. И къв е тоя Сталин, дето те гони?! Ще зарежем коли и хора разпръснати из гората просто ей така, щото сме едни малки НКВДисти... Пък след края на играта ще падне голямото прибиране и събиране.

За местоположението на съдийте ли не разбра нещо? Съдията е съдия, само когато вижда. В четвъртък ще се изясним.

Отделно сам си противоречиш. Хем по 100 на човек, хем повече на отбора с по-малко играчи. Т.е. нещо като нищо. И откъде реши, че е важна точността на изстрела, а не количеството. Това, че ти си имаш някакви навици и предпочитания, не значи да ги натрапваш на другите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X