Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Други приказки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Други приказки

    е това е като да се пазиш от ''подводно опиянение'' - веднага мислиш за нещо лошо представяш си го ''цветно'' и организма ти веднага влиза във друг режим... опастността е отминала. ама за това са добрите курсове и много спускания на групи и имитиране на екстремни ситуации... сега незнам как са курсовете ама има ли ги старите похвати някой инстуктор да ти изскубне нещо под вода без да очакваш, да те заплетат с нещо и т.н..........? или сичко са само приказки и как да си надуеш носа да изравниш.знам например, че не се учат всички подводни знаци със сигурност, което мен ме изумява.... не виждам причината.много сложно ли им се вижда какво ли.ами без да обиждам никой аз бих се доверил на водолаз обучен при военни гмуркачи. а по темата за бутилки и подводен риболов да продължим това е все едно да влезеш във детска градина и да се ''праиш на мъж'' пред децата. за полезни литератури (освен учебници) аз най много харесвам неща от Ханс Хас. например за Кусто въпреки неоспоримия му принос аз си имам някой резерви: например изкарва че гмуркането си е почти детска игра и няма много опастности (това във пълния контекст) и оттам започна и тази вълна със ''туристическото'' гмуркане и всеки е водолаз..... ама и тук опира въпроса на личен морал- като да си купиш шофьорска книжка или напротив да си платиш допълнителни часове кормуване. всички сме свидетели на последствията. на всички много безпроблемни спускания пожелавам.
    висете отпуснато

  • #2
    До: Водолазни преживявания

    Ако под "подводно опиянение" разбираш "азотна наркоза" малко ме съмнява да мине номера с "лошото" мислене. Просто нея си я има и различните хора я усещат по различен начин, въпреки че някои не си признават.
    За квалификацията на БГ воените водолази също може да се поспори. И там положението е като в цялата БГ армия.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

    Коментар


    • #3
      До: Водолазни преживявания

      може и да си прав за военните сега. но преди си бяха много сериозни и със голям опит.знам ли все пак се надявам да са останали и професионалисти със любов към професията си. а за опияненията си има всякакви методи ама основното е все пак да разчиташ на партньор да ти помогне.все пак рядко се случва на няколко човека едновременно. а за мен метода със мислене на страшни работи си работи и във нормалния живот.ама това отива на друга и доста дълга тема.начини на мислене, методики и т.н(доказано че със мислене може да се променят химични процеси- справка даже примера със ''възбудата" хаха).... абе най-важното е всеки да се забавлява и да е ''безавариино'' което го пожелавам на всички ;-).
      Последно редактирано от Tony33; 14-08-09, 16:08.
      висете отпуснато

      Коментар


      • #4
        До: Водолазни преживявания

        Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
        ....но преди си бяха много сериозни и със голям опит...
        Верно е това. Пиеха сериозно(минимум шише водка) и това в продължение на години, докато са на служба.
        Единици бяха тези който правеха нещо, мъжът на спомената Дарина е един от тях.

        Относно качеството на обучението:
        Преди, по времето на ОСО целите са били различни.
        Трябвало е да се подготвят диверсанти в случай на война, затова бяха дългите упражнения и задачи в басейн и море. Като цяло частта с плавателните умения и медицината няма промяна.
        Във физичните закони промяна няма, но в оборудването има голяма. Вече няма резерви на бутилките, има си манометри, има компесаторни жилетки(BCD) и т.н.
        Сега обучението е насочено към всеки пожелал да види света отдолу и ни най-малко е пострадала безопастността при изпълнението на тази задача. Упражненията за оцеляване при авариини ситуации са основните в съвременните програми. Не случайно има толкова нива във всяка система, всяко от тях си върви със съответните ограничения и забрани.
        Сега се набляга основно на работата в екип, преди всеки си беше самостоятелна бойна единица затова беше и обучаван като такава.

        Не оставайте с впечатление че изпускам комерсиалния момент, той е ясен и всеки може да го отсее....

        Tramp, аз ще ти дам международен сертификат на неговата себестойност без проблем, само покрий новите изисквания. Има схема за приравняване, но не става автоматично...
        I get High by going Down

        Коментар


        • #5
          До: Водолазни преживявания

          Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
          Виж, предлагам да не спорим за военните водолази. Имаш ли представа, какво е да си на работа при 4градуса по С на водата, при нулева видимост и с многократно лепен руски сух неопрен? За жълти стотинки!
          Като казвам че положението е като в цялата БГ армия имам предвид, че и там като на всякъде другъде има единици способни мъже и останалото са затлъстели търтеи, които се скатават до идването на заплатката. Първите ги уважавам, а вторите получават откритото ми презрение.

          Ситуацията, която описваш не съм я изпитвал и не желая да я изпитвам, но тя е показателна за материално-техническата обезпеченост на водолазите. Както казват хората "Майстора се познава по инструмента". Това естестено не означава, че лъскавите водолазчета, които гледаме по морето са професионалисти. Просто за постигане на висок професионализъм, освен желание и себеотрицание се изискват и материално-техническо осигуряване, което да бъде на ниво. Докато не се осигури такова, професионализма на бойните ни водолази ще бъде същия като на бойните ни летци, които ще направят 28 полетни часа на 30годишни изстребители, до края на тази годината, за създаването на първата ни "бойна" ескадрила, която България ще има от 10 година насам.
          Нещата просто не стават така.
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

          Коментар


          • #6
            До: Водолазни преживявания

            Без тънкия хумор на Лео нищо не може да бъде същото.
            Ето го като капитан на яхтата "Варна" от преди месец.
            Прикачени файлове
            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

            Коментар


            • #7
              До: Водолазни преживявания

              Първоначално публикуван от nekromant Преглед на мнение
              Относно сертификатите по ДОСО, Българската национална асоциация по подводна дейност прие,че горепосочените сертификати се равняват на CMAS** след положен приравнителен изпит. За повече справки можете да се свържете с БНАПД.
              pifco или Ifco, би ли ни показал номера на инструкторския си сертификат.
              Скитник, военните ни водолази в момента са дори още по добре оборудвани. Сухите им костюми са BARE, мокрите са Aqualung-military разполагат с шлемове Kirby Morgan, че и сухия им звънец на Протео работи. Истината е,че дори в българската армия, ако имаш желание да се научиш имаш шанс както навсякъде по света . С радост виждам, че оценяваш Росен Гевшеков, а за Дарина и Лео какво да кажа.
              И предвид някои реклами в интернет на български клубове, съветвам хората имащи желание да изкарат курс, да изберът система по която искат да бъдат обучавани, да се запознаят с всички стандарти по тази система, да се интересуват какви клалификации имат инструкторите им и не на последно място обърнете внимание на екипировката с която се обучавате. Казвам ви всичко това, защото от един месец съм в България гмуркам почти всеки ден и съм отвратен от отношението на клубове,инструктори и т.н. Качество (обучение,екипировка) се предлагат от много малко хора за съжаление.
              специално за теб,макар че точно на теб не дължа никаква информация
              и без това си изгонен от всички форуми
              BULF01/M1/09/000216

              Коментар


              • #8
                До: Водолазни преживявания

                Никой не успорва притежанието на инструкторския ти сертификат pifco, просто за вашия клуб е известно, че има лица с взети такива сертификати по "втория начин", което естествено хвърля сянка на съмнение и върху "сертифицирането" на останалите инструктори, което е жалко.
                Предлагам да не се правят реклами на клубове и инструктори, за да не се навлиза в болезнени и безсмислени спорове.
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

                Коментар


                • #9
                  До: Водолазни преживявания

                  Първоначално публикуван от братчеда
                  Не съм се гмуркал,но ме съмнява основното преживяване при водолазите да е механизма на тяхната ерекция.Накратко-темата е за водолазни преживявания сиреч случки,събития и емоции.Ще помоля да се придържате към нея.
                  Напълно не си прав.Механизма е много важен.
                  Темата е "ВОДОЛАЗНИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ'' т.е. какво и как, или от какво и за какво преживяват водолазите. Ама това май може да разбере само водолаз. Всъщност това е "тема без тема", виж по долу цитата с първия пост. Считам, че на където тръгне темата, на там и е посоката.

                  Първоначално публикуван от venkata2 Преглед на мнение
                  Здравейте , предварително се извинявам ,че публикувам тук тази тема и силно се надявам модераторите да не я блокират ,а само да я поставят на правилното място но от GOOGLE.BG се насочих към една стара тема за водолазни курсове и там имаше предположения какво може да е това (яде ли се ,пие ли се ).Аз като почти кфалифициран водолаз мога да кажа че това е преживяване което трудно се сравнява с каквото и да било друго .И аз както и вие обичам оff-road преживяванията ,но това е тръпка от съвсем друг тип.Основните организации в света са CMAS,PADI, NAUI аз лично предпочетох NAUI защото от моя гледна точка само там не гледат да ти вземат парите и да получиш документа ,а след това оправяй се сам.В NAUI държат да можеш да го правиш и така по веригата да предадеш нататък а не да поставиш начлото на разпада .В NAUI според различното ниво на което си получаваш съответната карта за това , а в PADI примерно получавате съответните звездички.Споделете ако и вие имате някакви впечатления от това нещо , а ако се интересувате каде и как да изкарате курсове пишете ми на ЛС .Може да се изкара курса по всяко време на годината на басейн в София а щом се открие сезона може да го довършите като направите 2 спускания на морето

                  п.п. : През лятото курса се кара предимно на морето.

                  Писахме за курсове, обурудване, ерекция(това е медицинската част на емоцията), компресия, декомпресия и случки.
                  Значи се придържаме към темата.
                  Тук да пипа (в темата) само квалифициран водолаз.
                  ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                  Коментар


                  • #10
                    До: Водолазни преживявания

                    Една новина...малко извън техничeските аспекти.
                    http://www.focus-news.net/?id=n1259855
                    Последно редактирано от братчеда; 16-09-09, 21:19.
                    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X