Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БЕГЛИКА ФЕСТ '08 - музика, байкове, лодки, въжета, пейнтбол

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: БЕГЛИКА ФЕСТ '08 - музика, байкове, лодки, въжета, пейнтбол

Събрахме се да унищожим природата, под предтекст че я спасяваме...
    Отпадъците се събираха разделно и бяха изхвърлени заено - в един камион.
    Само с мързел не става, трябва и акъл...

Коментар

чай де, виж кво вика златев, те още не са изхвърлени (: недей прибързва със заключенията

в коментара на velio обаче се усети една неприятна критика към младото поколение, която не смятам че е особено обективна, ама айде, няма да се заяждаме. нека да сме в полза на резервата с тая тема, нека продължаме, - тия които имаме нагласата, - като отидем там този сезон да изнесем възможно най-много боклук навръщане! жал ми е района да се превръща в бунище.

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
        чай де, виж кво вика златев, те още не са изхвърлени (: недей прибързва със заключенията

в коментара на velio обаче се усети една неприятна критика към младото поколение, която не смятам че е особено обективна, ама айде, няма да се заяждаме. нека да сме в полза на резервата с тая тема, нека продължаме, - тия които имаме нагласата, - като отидем там този сезон да изнесем възможно най-много боклук навръщане! жал ми е района да се превръща в бунище.
        Той и Вельо е от младото поколение, нищо че говори като старец. Но проблема с боклука на Голям Беглик просто става огромен и расте лавинообразно. Защото къмпингуващите трупата и трупат. И на вече оформените камари до пътя, и безразборно по брега на язовира. Другия път ще снимам, да видите за какво става дума.
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
          Горния ми пост е от началото на юни. Днес натрупаните в черни чували боклуци така си и стоят до пътя, почнали са да се късат и разпиляват. Нека организаторите звъннат в общита Батак да разберат какво става и защо няма сметоизвозване, както беше обещано.

Понеже аз пуснах темата макар и с малко закъснение ще отговоря. Имах макар и не твърде детайлен(поради липса на време) поглед върху мероприятието, а след тези постове се постарах да си набавя детайлна информация от основните организатори на феста както и от доброволци.

Организацията по събирането и извозването на боклука стоеше по следния начин:
          • „Екопак” набавят контейнер, жълти и сини торбички за разделно събиране на боклук.
          • Местната община осигурява камион, с който събрания боклук да бъдат извозен.
          • Преди, по време и след фестивала доброволци от различни държави се грижат за подменянето на пълните торбички и събиране на разхвърления боклук.
          Това накратко беше схемата. Черни торби на фестивала не е имало! Когато камиона е дошъл понеже е имало място е събрано колкото е могло и от черните торби по пътя, които вероятно са от къмпингуващи в района на язовира. Също така организаторите са казали на местните собственици на вили и къщи за гости ако имат боклук да го опаковат и да го натоварят на камиона. Реално фестивала приключи Неделя. Понеделник и Вторник ангажираните доброволците, организаторите и присъединили се доброволци, които просто са били на фестивала са събрали всичкия боклук не само на мероприятието, но и в близките райони на язовира където други къмпингуващи са си изхвърляли техен боклук. Гаранция че в самата зона на фестивала мястото е оставено много по-чисто от колкото преди. Просто е събран и боклука който си е бил там! Още в Сряда камиона е дошъл и е натоварил всичко под надзора на организаторите за да не може някой работник да товари разпиляващи се чували! Единствения недостатък, е че наистина всички торби макар и в различни цветове са изхвърлени на едно място. Причината е че повечето хора не са сортирали боклука си и са го хвърляли в които торби им падне. Все пак статистиката е че 30% от хората са сортирали. В градовете няма и 5% които да го правят което е някакъв вид атестат за малко повече съвестни хора там. Имаше „рециклачка” в която доброволци сортираха колкото можеха от боклука по начина, по който трябва да бъде. Имаше уъркшоп в който се демонстрираше как от отпадъчни продукти може да се правят различни вещи.
          Ако темата на zzlatev е свързана за боклука като цяло към къмпингуващите на язовира това е така. Всяко лято това се повтаря. Идват маса хора правят си биваци някъде около язовира и оставят мизерия. Тези хора стават все повече понеже близките места, като „Цигов чарк” на които ходиха вече са застроени и не са особено „природни”. Тези хора нямат връзка с фестивала и си правят мизерията и преди и след него! Доброволците от фестивала са почистили каквото са могли в близост.
          Ако коментара е конкретно за фестивала, за мен това е просто безпочвена нападка! На мястото преди Панчарево където играем пейнтбол всяка Неделя след играта Обера и Патрик събират всички боклуци, товарят ги и ги носят към София (бате Бойко да ги мисли). Част от останалите хора също помагаме. Преди една Неделя за ужас видяхме как точно в началото на терена бяха изсипани огромни камари с боклук В стила на коментарите, ако някой мине от там и знае че всяка неделя играем пейнтбол ще напише подобни неща и за нас как сме осрали всичко.
          Последно. Част от организациите, които участваха са много сериозни и няма как да си позволят да се издънят в подобно отношение. Не е лошо да се поинтересувате преди да пишете! Разбирам, че гледката на мърсотия покрай това красиво място е повода, но такава гледка има и по черноморието, както и по много други места в България. Аз всеки ден виждам как се изхвърлят фасове и кутийки от прозорците на колите и не е виновен някакъв хепънинг или организация, а манталитета на голям част от хората!

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
          На снимките, които видях оттам в нета и случайни списания, натрапчиво останах с убеждението, че дори сегашните т. нар. "млади" не могат без нарочен президиум, който да ги забавлява, а не са живели в комунизма. Кочината, която са оставили е въпрос на произход, но това да ти организират забавленията като на спортен полуден...! Като гледам и одухотвореността на лицата - тъжна гледка! Аман от фестове, хепънинги, паради, демонстриращи каква да е сексуалност и всякаква подобна вносна перверзия! Толкова ли са глухи за звуците на гората?

Това си е мнение на най-обикновен хейтър. Коментар не е нужен мисля

Коментар

Първоначално публикуван от mitkos Преглед на мнение
            Понеже аз пуснах темата макар и с малко закъснение ще отговоря. Имах макар и не твърде детайлен(поради липса на време) поглед върху мероприятието, а след тези постове се постарах да си набавя детайлна информация от основните организатори на феста както и от доброволци.

• „Екопак” набавят контейнер, жълти и сини торбички за разделно събиране на боклук.
            • Преди, по време и след фестивала доброволци от различни държави се грижат за подменянето на пълните торбички и събиране на разхвърления боклук.
            Това накратко беше схемата. Черни торби на фестивала не е имало! Когато камиона е дошъл понеже е имало място е събрано колкото е могло и от черните торби по пътя, които вероятно са от къмпингуващи в района на язовира. Също така организаторите са казали на местните собственици на вили и къщи за гости ако имат боклук да го опаковат и да го натоварят на камиона. Реално фестивала приключи Неделя. Понеделник и Вторник ангажираните доброволците, организаторите и присъединили се доброволци, които просто са били на фестивала са събрали всичкия боклук не само на мероприятието, но и в близките райони на язовира където други къмпингуващи са си изхвърляли техен боклук. Гаранция че в самата зона на фестивала мястото е оставено много по-чисто от колкото преди. Просто е събран и боклука който си е бил там! Още в Сряда камиона е дошъл и е натоварил всичко под надзора на организаторите за да не може някой работник да товари разпиляващи се чували! Единствения недостатък, е че наистина всички торби макар и в различни цветове са изхвърлени на едно място. Причината е че повечето хора не са сортирали боклука си и са го хвърляли в които торби им падне. Все пак статистиката е че 30% от хората са сортирали. В градовете няма и 5% които да го правят което е някакъв вид атестат за малко повече съвестни хора там. Имаше „рециклачка” в която доброволци сортираха колкото можеха от боклука по начина, по който трябва да бъде. Имаше уъркшоп в който се демонстрираше как от отпадъчни продукти може да се правят различни вещи.
            Ако темата на zzlatev е свързана за боклука като цяло към къмпингуващите на язовира това е така. Всяко лято това се повтаря. Идват маса хора правят си биваци някъде около язовира и оставят мизерия. Тези хора стават все повече понеже близките места, като „Цигов чарк” на които ходиха вече са застроени и не са особено „природни”. Тези хора нямат връзка с фестивала и си правят мизерията и преди и след него! Доброволците от фестивала са почистили каквото са могли в близост.
            Ако коментара е конкретно за фестивала, за мен това е просто безпочвена нападка! На мястото преди Панчарево където играем пейнтбол всяка Неделя след играта Обера и Патрик събират всички боклуци, товарят ги и ги носят към София (бате Бойко да ги мисли). Част от останалите хора също помагаме. Преди една Неделя за ужас видяхме как точно в началото на терена бяха изсипани огромни камари с боклук В стила на коментарите, ако някой мине от там и знае че всяка неделя играем пейнтбол ще напише подобни неща и за нас как сме осрали всичко.
            Последно. Част от организациите, които участваха са много сериозни и няма как да си позволят да се издънят в подобно отношение. Не е лошо да се поинтересувате преди да пишете! Разбирам, че гледката на мърсотия покрай това красиво място е повода, но такава гледка има и по черноморието, както и по много други места в България. Аз всеки ден виждам как се изхвърлят фасове и кутийки от прозорците на колите и не е виновен някакъв хепънинг или организация, а манталитета на голям част от хората!

Дано всичко е така, както го казваш!!!
            Тоя фест май бе в подкрепа на дивия петел, глухаря?!
            Но ти гарантирам, че след тридневното техно,
            което дънеше до зори, в тоя район глухар вече трудно ще се намери!
            Ти, разбира се, а и аз и всички останали добросъвестни участници
            и гости нямат вина за това.
            Но е факт, че толкова народ там не е бил никога.
            А тая местност я познавам от преди да си бил роден.
            ЖАЛКО!!! МНОГО ЖАЛКО, за природата там,
            която беше едно от малкото полу-девствени места в страната!
            Жалко и за сина ми, който водя там от петнадесет години.
            Той, с отбора си спечели първото място на четирибоя,
            между другото.
            Но ако трябва да бъда честен,
            предпочитам такова мероприятие и състезание
            повече да няма!!!!
            П.П. Мнението ми е много лично и субективно,
            защото съм израсъл по тамошните поляни.
            но и сина ми мисли същото, току що го питах.
            А той рядко се съгласява с баща си....

Коментар

Виште колеги не е въпрос за новото поколени,а е въпрос на въспитание.
              Аз съм на 17 години съшто слушам много HARD CORE музика и посештавам такива събирания.Но наистина има някои келеши които отиват там за да си се друсат на спокоиствие със секви наркотици и да се напиват до безобразие,Аз не испускам такива сабирания ,но на всяко такова сабиране и други фестивали на хард музиката вече се отчайвам като гледам момчета на мойте години да се зимат наркотици в дости големи количества и да са доста пияни.Вие искате да бъде чисто как като се сабират само некви утрепки .Нямам предвид сички посетители но ако сте били там и сами можете да кажете.Аз лично никога несам зимал такива стимуланти за да си искарам добре.Не мога да резбера защо трябва да зимаш наркотици за да си искараш добре и от тези хора страда и природата

Коментар

Първоначално публикуван от shyfx Преглед на мнение
                ...
                Поста ти е продължение на това

Англичанин, французин и немец разговарят за разликата между правопис и произношение. Англичанинът обяснява:
                - При нас е най-трудно. Ние пишем Birmingham, а четем Бирмингам.
                - Това не е нищо - намесил се французинът. - Ние пишем Bordeaux, а четем Бордо.
                - Дума не може да има за сравнение с нас - казал немецът. - Ние пишем "Какво имате предвид, моля", а четем "Ъ".
                Последно редактирано от mitkos; 23-10-08, 13:22.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkos Преглед на мнение

Колега, всичко това за разделното събиране и извозване на боклука трябваше да бъде разяснено в началото. А там само беше казано, че от общината ще извозят събраните чували. Сега някак си ми обяснявате, че нямате сестра. Аз съм наясно вече какво е всъщност положението, но как ще обясните на всички останали, че 3 дни се е вихрил техно-купон с весели игри и боклуците не са от Вас. А те определено не са от Вас. Та малко трябва да се мисли и за предварителната информация и уточнение.
                  А дали места като Голям Беглик са точното място за такива мероприятие е тема на друга дискусия.
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

преди време мое приетелче дотърча да ми се похвали че ще ходи на фестивал в Триград. Беше много екзалтиран и понеже му бях разказвал за тая чудна дивотия там, той сечувстваше длъжен да ме информира. Трябваше да му дам малко насоки относно , как да стигне и къде може да се бивакува. Единственото нещо което му казах е, че като пристигне там ще го хване яд че се е организирал фестивал на такова място и той е част от него. Потвърди думите ми дословно като се върна от там.
                    Природните забележителности на България не бива да са площадки за техно партита и тем подобни циркови изпълнения.
                    Странно защо по цял свят такива мероприятия се организират в полето м/у "царевицата". Покрай хобито ми бяхме поканени да участваме и ние с мойте приятели. Мога да ви уверя че категорично отказахме. Ако някой от хората които организират подобни фестове четат този форум, нека се замислят заслужава ли си да унищожиш толково много в името на "любовта към природата". Това си е мечешка услуга за Беглика. Не защитавам никого но ! вземете пример от Екзит Феста на Казичане. Там на толкова малка площ се организира мероприятие което не пречи на никой и не унищожова и една "тревичка"

Коментар

Самата цел на феста не е особено добре подбрана.От около 15 години съм в този район и мога твърдо да заявя, че глухаря не е на изчезване.Множество пъти съм виждал и чувал в гората тези птици.Глухарът не е застрашен от бракониерите тъй като те убиват едри животни (елени, сърни и др).Даже там е едно от малкото места в България където може ЗАКОННО ДА СЕ ЛОВУВА ГЛУХАР.Естествено след като платиш на ловното скромната сума от 3000 евро.Изобщо на организатора,който и да е той, не му е било ясно нищо за този район,но какво значение има нали са се събрали пили, яли, послушали музика-е разбира се максимално надута.Много са помогнали на горките животни.

Коментар

Въпросът на който на знам отговора е как със събраните пари те биха помогнали на тези птици (изобщо ме съмнява, че някаква част от тях е отишла или ще отиде за глухарите).Изобщо според мен ефекта от то този фестивал е повече отрицателен от колкото би трябвало и искрено се надявам да няма за напред други издания.

Коментар

От около 15 години съм в този район
                          айде тогава всички на които не ни хареса фестивала, на пролет да направим нещо за да може да допринесем за запазването на района!

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
                            айде тогава всички на които не ни хареса фестивала, на пролет да направим нещо за да може да допринесем за запазването на района!
                            Да саботираме фестивала

Коментар

да бе, точно това имах предвид

за почистване говорех, на пролет почваме широка поляна!

Коментар

Пиши тук, на линия ще сме поне 50 души.
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X