Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли това нещо наистина в България?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Има ли това нещо наистина в България?

    През далечната 1988г. ходех "на фитнес" при класическите борци от Спортното училище в Пловдив. Там съм виждал подобни упражнения с дървени бухалки. Всяка една от тях тежеше около 7-8 кг. и бухалките се въртяха около главата със скоростта на вентилатор. Нямаше упражненията с "клекове". Само въртене в стабилен стоеж- упражнения за китки, лакти и рамене.

    Първите няколко месеца не ми разрешаваха да припаря до бухалките- било да не се утрепя, било да не я изтърва "нанякъде".

    Коментар


    • #17
      От: Има ли това нещо наистина в България?

      Първият POWERBAG който видях на един проятел,беше правен от автомобилна гума, и да ти кажа не беше лош,но оригиналния е много по добър.Абе както казах по горе, няма по добра тренировка и натоватване за цялото тяло. А относно упражнението с бухалката,има го и в нашата зала,но го ползват повече боксьорите за рязкост и взривност на удара.

      Коментар


      • #18
        От: Има ли това нещо наистина в България?

        "Оригиналният/купешкият" bulgarian bag е от кожа с фитили и дръжки в краищата. Също така има дръжки и от горната страна. Има доста клипчета в нета как да се тренира.
        Аз си напраих от 14 инчова вътрешна гума. Напълних я с пясък и направих няколко тренировк, но както вече казах става за раздвижване, но не и за силова тенировка.

        Коментар


        • #19
          От: Има ли това нещо наистина в България?

          Фирмата която ги произвежда се казва Суплес. Ето сайта им http://www.suples.com/about-ivan-ivanov-bg/. Всеки занимавал се с борба, граплинг или с някакви по сериозни намерения в смесените бойни спортове в един момент се сблъсква с този уред. Лично аз съм присъствал на семинар на Иван Иванов и мога да кажа, че торбичката, както й казва той, определено не е уред само за загряване. С една такава торба един борец може да си прави пълноценна силово-кондиционна тренировка. С нея може да се тренира всичко каквото се сетите, развива силен хват-всеки знае как хваща борец, самбист или джудист, а също и баланс. Най-елементарното упражнение е въртенето над глава.
          Това за чука и гумата е за експлозивност и взривност и не е само за боксьорите и страйкърите като цяло. Подобни качества трябват и в борбата, където широко се тренира и борцовия мост-поради същите причини. Други специфичини упражнения са упражненията с пудовки или гири, както са известни в Русия и въобще сложни многоставни упражнения, упражнения със собствено тегло, кръгови тренировки. Най-общо казано е това. Ако някой има някакви конкретни въпроси и мога да отговоря ше се радвам да помогна.
          Танки грязи не боятся!

          Коментар


          • #20
            От: Има ли това нещо наистина в България?

            Аз съм си направил самоделка Bulgarian Bag и си тренирам с нея в къщи. От тук съм гледал как се прави http://www.youtube.com/watch?v=il8rU0H-9ps
            Вътрешна гума от кола (моята е 13"), пясък, армирано тиксо. Зашил съм й и фитили. За тях използвах дръжки от стари сакове. Моята тежи 15кг и ми е напълно дастатъчно. В youtube има много упражнения. Избрал съм си 20тина и ги правя 3 пъти на супер серии.

            Ако искате мога да я снимам и да ви покажа как се е получило. Върши ми чудесна работа. Моята излезе 4лв.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X