Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изтичане каско на лизингов джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изтичане каско на лизингов джип

Здравейте!

Може ли някой да ми помогне с информация относно автокаско за джип на лизинг на юридическо лице. Ситуацията е следната. Застраховката изтича в края на този месец и трябва да се брои сума от порядъка на 500-600 лв за транш по вноска за автокаско. Поради силно забавяне в плащанията от фирмени операции, подобна сума може да се намери най-рано след 2-3 седмици. Въпросът ми е, ако се забавим с този транш какво ще се случи с джипът. Има ли възможност лизинговата фирма да си го вземе, като имаме впредвид че 4/5 от сумата е платена и остава малка част. И друго което е автокаското е дължимо към Алианц.

От: Изтичане каско на лизингов джип

Прочети си договора. Не платиш ли вноската не важи каското. И скрий колата, че точно тогава имат навика да изчезват на североизток.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Никой не може да ти даде конкретен съвет без да знае договора. Принципно, ако колата се води собственост на лизингодателя (Алианц в случая), не си платил всичко до края и не е прехвърлена, и просрочиш някоя вноска, имат право да си го приберат чрез ЧСИ (частен съдебен изпълнител). Дали си платил 1/10 или 4/5 няма особена разлика. На твое място бих търсил заем за вноската. Не очаквай човечност от застрахователи и ЧСИ-та. Работата им е да смъкват кожи от чужд гръб и са свикнали.

Ако не можеш да намериш пари, прочети съвета от предния пост. Като събереш паричките върви (без джипа!) до Алианц да ги успокоиш, че ще продължиш да плащаш и да си внесеш сумата.
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
      ВАЗ 2131

Коментар

Три месеца е срока за прибиране на колата ако няма плащане по лизинга.Послушай колегата по горе и прибери колата насигурно място.

Коментар

Извинявайте! Може би малко ви подведох с първия пост. Значи лизингодателят е Hypo Group, а не Allianz, вторите са само застрахователите по каското и гражданската. До колкото знам, не би следвало ако се просрочи малко каското да се изисква цялата сума по автомобила да бъде платена. Самото каско изтича след три месеца, така че не е веднага. Идеята ми е, дали някой се е сбъсквал с подобно ситуация и дали може да помогне със съвет?

Коментар

Важно е да се знае дали има задължение по лизинговите вноски. Най-добре се обади на дилъра и обсъдете нещата. Лично аз мисля че за две седмици нямя опасност от суброгиране на автомобила. Работя в Мото-Пфое и застрахователя при нас преоритетно е Алианц и за 2 седмици забавяне начисляваме само лихвата, описана в договора.

Коментар

Обикновено лизингодателят си следи и плаща вноските по застраховката. Така няма вероятност вноската да остане неплатена. Т.е. колата няма да остане без застраховка. Те ти изпращат фактура за дължимото и на нея е вписан крайния срок за плащане. Мисля, че при някакво затруднение за плащане (ако не е системно) и разумен срок, за който трябва да се договорите, лизингодателя няма да започне процедура за прибиране на колата. Най-вероятно ще начислят някаква наказателна лихва върху забавената сума.
              Това е в общия случай. Все пак, всичко зависи от конкретния договор.
              На въпроса дали има значение, че е платена 4/5 от сумата - няма значение. Спреш ли да плащаш - прибират ти автомобила.
              http://www.nakladkibg.com
              накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

колега прочети си договора....там ти пише всичко......всичко зависи ти към кой дължиш вноската на каското......ако е към лизингодателя лошо...чети си договора.....ако ти сам си я застраховал(едва ли) нема проблем.....! Ходи без колата и се разбери с лизингодателя...ако се криеш не е добре......на всеки се случва но ако имат начин ще те прецакат......това им е работата...все пак са българчета с малко Б........
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Благодаря за изчерпателните отгорови. Ще си прегледам по-обстойно нещата, включително договора, и ще видя как ще процедирам от тук нататък.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X