Здравейте колеги! Има ли ужилени от некоректни търговци на английски автомобили.Проблема при мен е че колата ми е с лъскав талон и не може да се регистрира.Някой попадал ли е на този вид измама... Има ли начин да се регистрира !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Измами с Английски Автомобили (Има ли ужилени)
Свий
X
-
До: Измами с Английски Атомобили (Има ли ужилени)
Значи имам.Голям талон но е лъскав.Колата е внесена от някой си "Златко".Има отрязак номер 9 и 11.Лично аз колата я взех от бг. води се на едно друго момче по-голям талон.Но ми казаха че няма нещо като баркод DVL.三菱帕杰羅
Цитат:"Нямам Хоби Без Двигател" еми и аз така ...
Коментар
-
Колега, аз си купих кола от Англия миналата година и я докарах с отрязък 10. 11 се изпраща на английския КАТ при експорт на колата от Англия. А 9 се използва при продажба на автомобила на автотърговец само (т.е. на юридическо лице). Документът за регистрация на МПС в Англия е бил сменен с нов (според правилата на ЕС) през 2005 г. Възможно е това да е проблема. Ако искаш имам една книжка, в която е описано всичко за техните талони и мога да ти я сканирам, да добиеш представа как изглеждат по принцип. След което те съветвам да изпратиш и-мейл до DVLA (англиския КАТ) и да им обясниш проблема. Те, ако могат, ще ти помогнат (аз съм им писала, тъй като чаках английски талон на мое име, много любезни и отзивчива са). Адресът е: www.direct.gov.uk/motoringDodge Ram 2500 5.9 бензин, 172 kW (234 к.с.)
Коментар
-
Значи целия проблем идва от това че в КАТ ми казаха.Този талон няма DVL като го погледнеш срещу светлината.И бил лъскав иначе абсолютно вс. съвпада.И се чудя и се мая какъв им е проблема.Другия вариянт според мен е както казва колежката ... че талона се води от новите и наще Българи не разбират.Все пак ако може сканирай да прочета това/онова.Мерси за информацията.三菱帕杰羅
Коментар
-
Първоначално публикуван от MoT Преглед на мнение.. ... че талона се води от новите и наще Българи не разбират........ Дали са ти някакво менте, според мен.
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
До: Измами с Английски Автомобили (Има ли ужилени)
Ще го сканирам, но може би след празниците... Не си спомням дали домашния ми скенер работи. Ако работи, ще гледам да ти го сканирам утре и да го кача
.
Dodge Ram 2500 5.9 бензин, 172 kW (234 к.с.)
Коментар
-
Колега имам аналогичен проблем с моя кола и от кат ме посъветваха да поискам от ДВЛ сертификата за експорт на автомобила.При теб може да възникне проблем със стария собственик защото само тои може да го получи та ако имаш контакт с него помоли го.С този сертификат не ти трябва талон за регистрация на него има всички данни на колата и се упоменава държавата за която да послужи.Единствено проблема е че идва на домашния адрес на собственика по талон иначе можеш и ти да го изискаш по тел до колкото разбрах.
Коментар
-
вероятния проблем ,който имаш е че колата сигурно е закупена от автоморга,където разпродават коли отписани от застрахователя( в много от тези случаи,колите са абсолютно изправни технически,но трябва да минат VLC или нещо като технотест)колата може да е абсолютно размазана,а може и само един мигач да и липсва..английска му работа
щом нямаш воден знак на талона не е добре работата-менте е (цветен принтер)
има подобна тема в раздел "мита и финансии"...почети какво има там изписано,може да ти е от полза.TЛК 80-4.2ТД
ТЛК 73-2.4ТД
...................
Коментар
-
Ето го и въпросното ръководство на DVLA (прикачено), публикувано специално за на даде насоки относно новите им сертификати за регистрация. На стр. 15 има обобщение, а на стр. 17 - отговори на често задавани въпроси.Ако има нужда от помощ с превода, само кажете и ще преведа каквото искате
.
Прикачени файловеDodge Ram 2500 5.9 бензин, 172 kW (234 к.с.)
Коментар
-
Значи колеги ето тези документи имам 9/10/11 ето ги
9 Notification of Sale/Transfer to the Motor Trrade/Insurer/Dismantler
10 New Keeper Supplement
11 Notification of Permanent Export
Извиняваме се за лошото качество!三菱帕杰羅
Коментар
-
Колега MOT,с тези документи които имаш нищо не можеш да направиш тук,освен да си я караш на тези табели.Карал съм доста автомобили с английски номера,трябва ти другата част на талона/първата/.
За да получиш необходимите документи мисля че трябва този отрязак на който пише" данни на нов собственик" да бъде попълнен от теб и изпратен в Англия.След това до 15 дни те ти изпращат новия талон.
Ако този отрязък е попълнен/което май е така/,новият талон ще бъде изпратен на адреса и името на което е попълнен отрязъка.Ако не познаваш този човек,работа става много трудно или почти невъзможно. Ако някои знае друг начин нека сподели.
Коментар
-
rado_sainz е прав. Този отрязък 10 служи при промяна собственика, т.е. остава в новия собственик, докато му издадат сертификата от DVLA. Първата част от талона се изпраща в ДВЛА, за да се издаде този нов сертификат. В твоя случай, новият сертификат ще отиде на адреса, посочен в отрязък 10 (който имаш) и който трябва да е същият, както подадения в ДВЛА.
Ако имаш поне договор за покупко-продажба, сканирай го, преведи го на английски (там няма нужда от заверка през нотариус, така че и лаишки превод ти върши работа - тук мога да помогна). След това попълни отрязък 11 (за перманентен експорт на автомобила от Англия) и го изпрати до ДВЛА, заедно със сканиран отрязък 10. В писмо към тези документи им обясни (тук също мога да ти помогна с писането), че си го купил, според приложения договор за покупко-продажба от човека, посочен в отрязък 10 и че искаш да ти бъде издаден сертификат на твое име, като си посочиш адреса в БГ. После остава да чакаш и да се надяваш, но не виждам защо да не стане.Dodge Ram 2500 5.9 бензин, 172 kW (234 к.с.)
Коментар
-
Колеги,има си и други начини да се оправят нещата може да се регистрира без отрязъците 9 и 10.А отрязък 11 остава в Англия с който се отчислява автомобила.Ако някой има проблем да ми звъни да му обесня как стават нещата.0885719173-Красимир
Коментар
-
Аз съм регистрирал ,верно преди 2-3 години,само с отрязък 10,но плюс собственноръчно написан договор от продавача на хвърчащо листче..Сега не ми се е налагало,но предполагам,че не трябва да има проблем.Всеки отрязък си е официален документ..поне в Англия.
Иначе може да се изиска наново V5 от DVLA.[SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар