Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регистрация на Паджера като 7 местно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Регистрация на Паджера като 7 местно

Здравейте,
    Скоро си купих Паджеро дълга база ('94). Очевидно, когато е регистрирано предния път, допълнителните седалки не са били налични и е регистрирано като 4+1. Аз искам да го регистрирам като 6+1, но нямам седалките.
    Такава промяна може ли да се направи в КАТ, когато отида да го регистрирам по стандартен начин?
    Има ли възможност това да стане без седалките?
    Ако единственият проблем е да ги има седалките, може ли да помоля някой да ми даде на заем седалки, за да мина само регистрацията?
    Има такива седалки на пазара, но не искам да купувам, защото надали ще ги ползвам. Там, предимно ще се вози кучето
    Благодаря.

До: Регистрация на Паджера като 7 местно

Май подобна промяна става с минаване на Технотест.... С налични и монтирани седалки....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
      Май подобна промяна става с минаване на Технотест.... С налични и монтирани седалки....
      ...+ колани и куките за захващане към пода.

Може и с рушвет естествено.

На Патрола седалките ми, трти ред, са оригинални, с колани комплект, но бяха свалени скобите на пода. Не го регистрирах 7 местно защото не давам рушвети, но видях как се регистрира ML като 7 местен. Две седалки от стадион с гръб към движението в багажника като резервната гума се вади за да има къде да си сложет краката виетнамците. Гумата се монтира на покрива с мгнитен багажник. Добавя се известна сума....и си победител.

България, брато.

ПП Паджерото ми 92год. с оригинални седалки в багажника но без рушвет, отказаха да го регистрират 7 местен защото нямаше колани на седалките в багажника......То си е така по производство.
      Последно редактирано от drukman; 27-02-10, 08:42.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Ако идеята ти е свързана с приспадане на данъчен кредит по ЗДДС, ето ти промяната в закона от тази година :
        18. (изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) "Лек автомобил" е автомобил, в който броят на местата за сядане без мястото на водача не превишава 5. Не е лек автомобил автомобил, който е предназначен за превоз на товари, или лек автомобил, който има трайно вградено допълнително техническо оборудване за целите на извършваната дейност от регистрираното лице. При определяне броя на местата за сядане по изречение първо се вземат предвид само седалките, монтирани от производителя.
        Дори и да не става дума за това, вероятно в КАТ ще са чувствителни на тази тема и могат да ти правят въртели.
        Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
          Ако идеята ти е свързана с приспадане на данъчен кредит по ЗДДС, ето ти промяната в закона от тази година :
          18. (изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) "Лек автомобил" е автомобил, в който броят на местата за сядане без мястото на водача не превишава 5. Не е лек автомобил автомобил, който е предназначен за превоз на товари, или лек автомобил, който има трайно вградено допълнително техническо оборудване за целите на извършваната дейност от регистрираното лице. При определяне броя на местата за сядане по изречение първо се вземат предвид само седалките, монтирани от производителя.
          Дори и да не става дума за това, вероятно в КАТ ще са чувствителни на тази тема и могат да ти правят въртели.
          e те това, в червеното , някой филолог може ли да го разтълкува на простичък език?

Моето си е регистрирано като 6+1, има си седалките и коланите за тях, ама ми е интересен замисъла на тоя гений, дето го е измислил това...

Коментар

Това в червеното и на мен ми е трудно да го разбера, а не е да съм на 15 години и без образование .
            Тъй като част от времето ще ползвам колата и за служебна ми се иска да е регистрирана така, че да мога после да ползвам ДДС от горива, масла, ремонти и т.н.

Тъй като съм нов и не мога да редактирам поста си, само да добавя: Благодаря на включилите се по темата!
            Последно редактирано от Злой; 28-02-10, 10:19.

Коментар

Първоначално публикуван от LZ65 Преглед на мнение
              .....и за служебна ми се иска да е регистрирана така, че да мога после да ползвам ДДС от горива, масла, ремонти и т.н.........
              Забрави. Не си заслужава усилията.

......Тъй като съм нов и не мога да редактирам поста си,....
              Всички сме били "нови". Пост маже да се редактира до 10тина минути след изпращането, после само от модератор.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Това в червеното и на мен ми е трудно да го разбера, а не е да съм на 15 години и без образование .
                ама и аз така, та за това питам...

Коментар

Това, което разбирам от цитата от ЗДДС е пояснението какво е "лек автомобил" и какво не е. Но не е посочено ясно, колите регистрирани като 6+1 места в коя категория попадат. Аз поне го тълкувам, че те не са в категорията "лек автомобил" (поне по смисъла на този закон). Е, тогава какви са? Изобщо, май е голяма каша с фирмените автомобили, когато става дума за ЗДДС. До колкото разбрах данъчните просто не признават такива фактури, а те май имат право на субективна оценка, което пък е друга идиотска тема.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X