Обява

Свий
Няма добавени обяви.

А сега де? Пропусната 1 година за ГО и ГТП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: А сега де? Пропусната 1 година за ГО и ГТП

Заключвай,преди да се почне дискусия за качеството на прегледите и файдата от гражданската и кое,как е по света и как е редно да бъде.
    Изтрий и това мое писание и бЕгай,по каналния ред да минаваш на преглед.
    Не че такава дискусия ще е безинтересна и безполезна(ако не съществува вече),ама ще избяга далече от твоя въпрос.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Аз вече знам какво да правя, а дискусията ще си стои, поне докато някой не сгази лука.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Аз вече знам какво да правя, а дискусията ще си стои, поне докато някой не сгази лука.
        Хубаво,ти си знаеш.Тъкмо ще си призная за едно мое недоглеждане,та да е за урок на други...
        През септември миналата година, минах колата на преглед,но поради незнайни за мен причини (от недоглеждане ли?) са ми дали старото картонче за преглед,а са ми залепили новия,валиден стикер на стъклото.
        И аз,от разсеяност не съм погледнал тогава,та до преди две-три седмици,когато трябваше да правя застраховката.
        За тези четири месеца са ме спирали няколко пъти,но така и не са откривали тази нередност с документите(та даже и един акт за друго получих).Поинтересувах се как стои въпроса и какво трябва да правя,и се оказа,че моя случай се третира като при изгубени документи. Наложи отново да мина на преглед.
        Това е-гледайте си хубаво документите.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

никакви +20ЛВ !
          Г.О. директно си правиш, но имай в предвид, че влиза в сила най-рано от 0ч на деня, в който я правиш т.е. трябва предния ден да си направиш Г.О. преди да караш колата (това ако държиш да си изряден).

За ГТП в момента не искат платен данък - само големия талон и валидна Г.О. По принцип искат и старото картонче, но може и без него. Плащаш си само прегледа, ако ти искат нещо друго "на ръка", взимай си документите и отивай в следващия сервиз!
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Само да подсетя че до сега се коментираха само документите а все пак освен тях и колата ще се преглежда.Затова си я прегледай предварително особенно ако не е карана дълго време за да не те връщат за глупости.

Коментар

Първоначално публикуван от vasko jonchev Преглед на мнение
              ... все пак и колата ще се преглежда.
              Това е предвидено. Колата върви, спира и свети. Ако ме връщат за глупости, сервизи много.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                никакви +20ЛВ !
                Г.О. директно си правиш, но имай в предвид, че влиза в сила най-рано от 0ч на деня, в който я правиш т.е. трябва предния ден да си направиш Г.О. преди да караш колата (това ако държиш да си изряден).

За ГТП в момента не искат платен данък - само големия талон и валидна Г.О. По принцип искат и старото картонче, но може и без него. Плащаш си само прегледа, ако ти искат нещо друго "на ръка", взимай си документите и отивай в следващия сервиз!
                Май имат някакви промени в застраховките.Онзи ден правих застраховка,която важеше и за самия ден на сключването.Единственото изискване беше да не е минало 18:00 часа.
                JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Да внеса малко уточнение отностно техническите прегледи.
                  Това, че си закъснял 1 година не е проблем стига да не са те спирали и да си ти писали акт. При мен са идвали и хора с по 3 години пресрочили прегледа
                  Необходимите документи за технически преглед по закон са:
                  1) Свидетелство за регистрация 1 и 2 част( голям и малък талон)
                  2) Валидна ГО
                  3) Квитанция за платен данък( ако до 30.04 може и за преднохдната година данъка)
                  4)Талончето за изтичащия техн. преглед
                  5) Ако има газова или метанова уредба -заверен паспорт
                  Това са за леките коли

Коментар

Миналата седмица минах джипа на ГТП-не беше минавал от 2005 г., понеже до 2009 не беше и каран. Искат голям и малък талон, ГО, и ако имаш газова уредба-паспорт за минал преглед. Аз нямах, но за 10 минути ми извадиха, струва 15 лв. Никой не го интересува дали си платил данък и дали имаш старо картонче за преглед-нали има стикер на стъклото. Та и 5 години да не си минал ГТП, ако колата не е спирана от движение, но не е карана-можеш да си минеш спокойно преглед. Абе никой не пита какво и защо.
                    Самия ГТП струваше 35 лв.
                    Последно редактирано от gubislav; 10-03-10, 11:57.

Коментар

Да прав си за 5 минути става ама при някой по малки пунктове.В нашия сервиз без необходимите документи(пътен данък,ГО,талон за изтеклия преглед,паспорт на агу)автомобила не минава преглед,ако искаш давай 100лв отгоре не става.
                      Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                      АСК Ален Мак

Коментар

Aма защо искат платен данък, в КАТ не го искат за нищо, а в некви пикливи пунктове пък хептен не им трябва Хем ми се оплакаха, че положението било много затегнато при минаване на ГТП, каквото и да значи "затегнато". Данък МПС се събира от общината, защото е местен данък и интересува единствено общината, другия пътен данък (винетката) интересува катаджиите извън населено място и толкова.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X