Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Re: Здравейте на всички

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Re: Здравейте на всички

Първоначално публикуван от tutin
    Първоначално публикуван от V93
    Колега, добре си дошъл! Не съм обаче сигурен доколко ще можем да ти бъдем полезни по отношение на възможностите на Туарега извън пътя. Причината е проста. Предполагам, че повечето от нас не са виждали такова чудо в калта.
    Разходки "по чукарите" се организират най-редовно, ама имам едно питане: Ти готов ли си да прежалиш боята на Туарега? Въпросът е съвсем сериозен, защото след разходка в гората боята може да изглежда така:
    Е аз ще съм първия ентусиаст Но чак толкова не ми се жертва, първите два пъти може да мине със застраховката, но от там нататък ще излиза по 4 бона на пътешествие

Ах, като споменах застраховка. Как стои положението, нали няма проблеми със застрахователите за коли, които имат damage от офроyд ?
    Преди много време, ЗК ХХХХХ АД реши да експериментира със подобен вид застраховка- за една седмица (състезание от рода Балкан трофи и/или Ком-Емине) плащаш парите за пълно каско за една година, и застраховката покрива всички щети, възникнали в тази една седмица, докато трае състезанието- Резултатът - застрахователите се уплашиха от преждевременен ФАЛИТ. Всичко беше изплатено, но експериментът се водеше за неуспешен. Само да спомена, че Застрахования/ите автомобил/и бяха много по-евтини от твоя (може би колкото 2бр твои лети джанти с гумите на тях) за 1 бр застрахован автомобил. Изплатената премия се равняваше на 50-60% от пазарната стойност на същия модел автомобил като застрахования. Няма да разкрия нито кой е застрахователя с уплах да не глътне водица, нито печелившия с джипа, но ТОВА го имаше.

КАТ в гората нямат правомощия за организация на движението. Всички застрахователи покриват щети, възникнали на територията на републиканската пътна мрежа, като за ПТП има протокол от КАТ, освен за някои изключения, които при теб няма да ти свършат работа.
    http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
    Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

В подкрепа на горното съветвам бърза справка със застрахователния договор. Там (без значение от който застраховател) има специално подчертано че всички щети настъпили извън пътната мрежа не са застрахователно събитие...
    VPetrov.photography

Коментар

Re: Здравейте на всички

Asen - Dezki и Венци Петров
      моите уважения към вас но .. .

НЕ СТЕ ПРАВИ ... на мен никой не ми гъкна по въпроса като си закарах колата и обясних какво се е случило .. щетата ми беше - "цялостно пребоядисване", които както по-горе описах прескочих, понеже не съм фен на излишния труд и глупости... нещатасе оправихпа с дено пастиране. Цитирам отново случаюй за да кажа , че застрахователите изплащат такива обезщетения, НО едва ли биха го правили всака седмица.

Коментар

Само можем да се радваме че някой застраховател не се е усетил и е платил. Дано да е практика и в бъдеще...
        VPetrov.photography

Коментар

Преди време организирахме фирмен автомобил (състезателен) на една голяма финансова институция. та това беше повода да се запозная подробно с застрахователните условия и заедно с няколко адвокати да потърсим решение. Такова няма! Съвсем сигурно и многократно проверено. Отделно разговаряхме с двата най-големи в застраховането за специални дозастраховки на тази тема но решиха че риска е неоправдан...

И ако сам помислите ще видите че издраскането на автомобила е действие което вие сте направили съзнателно и преднамерено и което не се покрива от застраховката. Както не се покрива от застраховката ако се ударите нарочно, карате пил, направите катастрофа в собствения си двор и т.н.

Та още веднъж ще подчертая: Много се радвам че са ви платили и се надявам и за в бъдеще да е така. Но все пак ви съветвам да обясните следващия път че колата е била на паркинг и как така е станало нямате никакво понятие
          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
            Само можем да се радваме че някой застраховател не се е усетил и е платил. Дано да е практика и в бъдеще...
            да призная, не очаквам когато застрахователната ми премия е № броя хиляди левове да се правят на итнересни.
            По Вашта логика ако си паркирам колата ЗАД блока в градинката, което правно погледнато не е пътна мрежа .. застрашителя ще ме погледне страховито и ще ми каже да бЕгам ли ? Не мисля ...

Но наистина - дано да е практика, а не само в моя случай.

Коментар

Всъщност точно това е застрахователния бизнес да прибират много и ако може по-малко да плащат...

А най-добрата подкрепа за моите думи е вашия договор, обърнете му внимание и най-вече на страницата с малките букви...

Хубавата новина е че и там работят много хора и не всички са особено компетентни което в случая приветстваме от сърце...
              VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X