Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно ДДС-то на автомобилите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Относно ДДС-то на автомобилите

Здравейте, ако темета се дублира много съжалявам просто не открих коментари точно по този въпрос, а той е следният:
    Ако се купи кола (джип ) от Гемания и там се вземе ДДС-то (16%), това какво означава, тук трябва да се внесе 20%-така ли?
    1. Кой и как ще разбере,че съм го взел? До колкото чух вече със договора за покупко-продажба(ако не акцизна) се ходи направо в КАТ.
    2. Ако по някакъв начин се отчита вземането на въпросното ДДС от Германия, аз колко трябва да внеса тук,това което съм изтеглил там +4% за разликата?
    Ако ДДС-то се смята в/у цената по договор - в него (договора) цената може да е всякаква и по този начин може да се спести нещичко или бъркам???
    Моля ако има запознати да пишат също така някой знае ли какви такси се плащат при вноса на автомобилите?

Сигурен съм,че няма да съм аз откривателя на топлата вода, но все пак мисля, че ако е възможо това все пак е накакъв вариант.
    А може би има друо: сега се сещам,че ако идва в БГ тя не напуска ЕС и няма как да се изтегли МАЙ ???

Поздрави.
    Пепи.
    LZ1PER

вече може да си купиш кола без ДДС от Германия /например/ само ако имаш регистрирана по ДДС фирма - дори искат копие от картончето /издава се на ул. Аксаков за Сф/...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

така ли!!! Това е добре, значи мога да я купя без ДДС-то регистрирам я на фирмата и когато я продам се задължавам да го внеса - така ли? а след 3,4,5 години няма ли да е по-малко( все пак има овехтяване)
      Ама нали имаше условия, данъчните не признаваха ДДС-то ако е под 7 места и ако не е тъоварен - сега това отпада ли ? лека кола например може ли да се купи дез ДДС и да се регистрира на фирмата. И още нещо може ли да се купи от там БЕЗ ДДС, или трябва ТАМ да се плати, а след това тук да се ползва като данъчен кредит?
      LZ1PER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X