Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за покупка на 2 двигателя от Англия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за покупка на 2 двигателя от Англия

Искам да купя 2 автомобилни двигателя от Англия,двигателите са за БМВ,също така ми трябват и някои едрогабаритни части за товарен микробус.Искам да ги купя от частни лица,даже вече съм говорил с тях.Мой познат,който е собственик на транспортна фирма ми предложи да достави нещата,но предполагам,че ще му трябва фактура за нещата при превоза,всичкте му камиони са големи и подлежат на проверка от ДАЙ.Предполагам,че частните продавачи не могат да издадат фактура,за нещата ще се плаща кеш на място и няма да може да се представи платежно от банката дори.Ще има ли някакъв проблем да се транспортират без фактура? Страх ме е,че може да стане проблем при вноса им в БГ и на границата да питат за произхода им;тъй като не съм вещ в областта се допитвам до мнението на по-компетентните тук.Също така ме интересува какви документи са необходими за регистрацията на такива двигатели в БГ?
    Последно редактирано от bg2001; 26-01-10, 22:58.

До: Съвет за покупка на 2 двигателя от Англия

Мога да ти дам отговор само на 50%.
    Занчи аз превозих мако части -пак за кола - мои човек с ТИР.Случката се развива в немско но и УК е в ЕУ.
    Моя човек ме информира- когато нещата са употребвани -тогава не се иска документ при внос в БГ.Тои човека ме попита щото 4 гуми с джантите които бяха в тая пратка изглеждаха като чисто нови и тои ме пита само за тях дали имам фактура или док.
    Евнтуално ако твоя превоз не минава само в ЕУ страни ... но тогава нямам идея .
    За регистриране на двигател в бг - аз също ще бъда балгодарен ако някои сподели опит. Засега никои в немко не можах да накарам да ми издаде док че ми продава двигател с е те тия номера......

Коментар

Мой приятел внася с камиони най различни стоки от УК, понякога купени на търг и не само от и-бей. Фактурите се пращат по електронната поща и е малко неудобно шофьорите да си търсят къде да ги разпечатат след като натоварят.

Хартиено копие обаче задължително трябва да пътува с камиона, става и с фактура написана от теб и пратена по имейла. Унгарци и румънци задължително проверяват документите, а понякога и австрийците ровят в ремаркето.

Вариант за минаване през страна нечленуваща в Съюза е много рисков и може да излезе неоправдано скъп. Сърбия до преди няколко години дори не членуваше в конвенцията ТИР - дано вече са я подписали... че иначе е мъка... Румъния е 1 голямо рали с много специални етапи и малко скоростни отсечки.
      [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
      [/COLOR]

Коментар

здравей, тъй като имам известен опит в тези неща, мога да споделя с теб -най-отговорно, когато взимаш(купуваш) двгател от европейска общоност, ти трябва само фактура или договор от продавача за покупко продажбата която е една "фърчаща" бележка без номер, без подпис и без печат- в която обаче, трябва да са упоменати номера на агрегата , кубатурата и това, че е употребяван!
        След като пристигнат и се наложи да ги регистрираш ти трябва превод на фактурата или договора от фирма за преводи и легализация и след това в КАТ.
        Тази фактура или договор ще ти я напише всеки грамотен британец ако си я поискаш, иначе на никой не му се занимава!
        УСПЕХ
        Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X